Tanıtım aktifliği yaklaşan Redmi K50 serisinin özellikleri muhakkak oluyor! Ekran özellikleri belirtildi

BarnaBi

Global Mod
Global Mod
Tanıtım aktifliği yaklaşan Redmi K50 serisinin özellikleri muhakkak oluyor! Ekran özellikleri belirtildi Xiaomi 2019 yılında ayrılıp bağımsız marka halini alan Redmi, ürettiği akıllı telefonlarla bu alanda popülerliğini arttırmak istiyor. Bu gaye doğrultusunda geçtiğimiz ay oyuncu telefonu Redmi K50 Gaming ürününü tanıtan şirket, bir dakika üzere kısa bir müddetde 45 milyon dolarlık satış yaparak kırılması güç bir rekora imza atmıştı.

Redmi K50 serisi, Samsung 2K ekranı ile gelecek

Geçtiğimiz günlerde Webio platformundan paylaşım yapan Redmi, bu açıklamasında serinin 17 Mart günü tanıtılacağını söylemişti. Tanıtım aktifliğinin tarihi yaklaştıkça şirket, paylaşımlarla serinin özellikleri hakkında bilgi vermeye başladı. Son paylaşıma nazaran Redmi K50 serisi, Samsung 2K ekran ile piyasaya sürülecek.

Şirket, bu özellik ile ilgili çok tezli görünüyor. Ekranın 526ppi piksel yoğunluğuna sahip olduğu ve çeşitli gelişmiş ayarlamaları desteklediği belirtiliyor. Redmi, Samsung 2K’nın şirket tarihli en kıymetli ekran olduğunu vurguladı. Ayrıyeten ilişki noktasında çift frekanslı GPS, Wi-Fi 6 , NFC, IR blaster var ve bölümde Bluetooth 5.3’ü destekleyen birinci akıllı telefon olacağı açıklandı.

Redmi, daha evvelki paylaşımlarında telefon hakkında kimi bilgilere yer vermişti. Yapılan paylaşımlara göre K50 Pro, MWC 2022’de tanıtılan MediaTek Dimensity 8100 işlemcisini kullanacak. Ayrıyeten Redmi K50 Pro+ MediaTek Dimensity 9000 yonga setinden güç alacak. Redmi K50 ise Snapdragon 870 yonga seti ile piyasaya sürülecek.

Serinin gözdelerinden Redmi K50 Pro+,120W süratli şarj dayanaklı 4.500 ya da 5.000 mAh pile sahip olacak. Ayrıyeten modelin 108 Megapiksel ana kamerası bulunacak. Ayrıyeten Dolby Atmos ve Hi-Res Double Gold sertifikası takviyesine sahip çift stereo hoparlörle geleceğini doğruladı. Redmi CEO’su Lu Weibing, K50 serisinin Wi-Fi ve Bluetooth’un paralel çalışmasını destekleyeceğini belirtmişti.