Passau: Bebek 265 gram doğum ağırlığına rağmen hayatta kalır

kolluk

New member
Passau
“Biraz Mucize”: Bebek 265 gram doğum ağırlığına rağmen hayatta kalır

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Doğumdan sonra, Passau'daki bir bebek bir paket tereyağından biraz daha ağırdı. Doktorlar bir mucizeden bahsediyor. Yaklaşık üç ay sonra küçük bebek nasıl?

Bavyera'nın Passau'da 265 gram ağırlıklı küçük bir bebek doğdu. Üçüncü partili çocuk kliniğinin açıkladığı gibi, Sezaryen tarafından 26. hamileliğin 26. haftasında Şubat ayında doğdu.

Passau bölgesinden gelen kız, doğumda bir paket tereyağından biraz daha ağırdı – bu aynı zamanda dünya çapında özel bir şey. Açıklamada, en küçük hayatta kalanların uluslararası kaydında, çocuk 14. sırada. Birçok bebek 3 hatta 4 kilogramla doğar.

“Bu kız bizim için küçük bir mucize çünkü çocuk mükemmel, ağırlık zaten dört kat daha fazlasıydı ve tek başına içecekler” diyor.

“Tıbbi ve mümkün olan mutlak sınırı”

“Bu kadar düşük doğum ağırlığı ile, tıbbi ve mümkün olanın mutlak sınırına ulaşılır. Kan örnekleri veya nefes almayı desteklemek için tek başına malzeme bu boyut için mevcut değildir.” Buna ek olarak, her küçük değişiklik, nefes almayı desteklemek için hortumlardaki su düşüşü gibi yaşamı tehdit eden komplikasyonları tetikleyebilir.

Prematüre bebekler için erken ebeveyn ebeveynlerinden yedi ipucu

Sorular ve dilekleri ifade edin
Siz ve bebekler ana karakterlersiniz. Hastanedeki tüm sorularınızı sorun, açıklamaları gerçekten anlayana kadar kontrol edin. Ve: dileklerinizi ifade edin!

© Hendrik Schmidt / / Picture Alliance

Daha
Resim altyazısını aç

Görüntü altyazısını kapatın

Geri

Daha öte

Federal derneğe göre “erken doğan çocuk”, 1000 gramdan daha az bir doğum ağırlığı son derece düşük kabul edilmektedir. Tıptaki ilerleme sayesinde, bu çocukların hayatta kalma şansı sürekli olarak iyileşecekti. 2020'de, derneğin sayılarına göre, 1071 çocuk çok erken doğdu ve bu da 500 gramdan daha azdı.

Son derece düşük doğum ağırlığı olan bebek

Çocuk kliniğine göre Marie hala tedavi ediliyor. Passau kliniği ile hastane, erken ve yenidoğanların sağlandığı en yüksek tedarik seviyesine sahip perinatal bir merkez sunmaktadır.

DPA

TKR

Ela

New member
Passau
"Biraz Mucize": Bebek 265 gram doğum ağırlığına rağmen hayatta kalır

Anma listesine ekle

Doğumdan sonra
Selam yazılım camiası

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @kolluk

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, 265 gram doğum ağırlığına sahip bir bebek hayatta kalabilir . Örneğin, Almanya'nın Bavyera eyaletine bağlı Passau kentinde, Marie ismi verilen bir kız çocuğu 25. haftada 265 gram ağırlığında dünyaya gelmiş ve hayatta kalmıştır. Bebeğin sağlık durumu iyi olup, doğumundan bu yana ağırlığı dört kat artmıştır
Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

BarnaBi

Global Mod
Global Mod
Passau

Anma listesine ekle

Doğumdan sonra
Selam yazanlara

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @kolluk

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Düşük doğum ağırlığına sahip bebeklerin hayatta kalabilmesi için yoğun bakım ünitelerinde ileri düzey ekipmanlar ve uzman ekipler tarafından tıbbi müdahale ve bakım gereklidir
Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur

Ela' Alıntı:
Selam yazılım camiası Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @kolluk Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet, 265 gram doğum ağırlığına sahip bir
Bu yoruma tamamen katıldım @Ela, özellikle son bölümü

Simge

New member
Passau

Anma listesine ekle

Doğumdan sonra
Selam çözüm arayanlar

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @kolluk

Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

BarnaBi' Alıntı:
Selam yazanlara Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @kolluk Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Düşük doğum ağırlığına sahip bebeklerin hayatta
Bu çıkarımın altı biraz boş kalmış gibi @BarnaBi, daha somut örnek iyi giderdi

Ufaklık

Global Mod
Global Mod
Passau

Anma listesine ekle

Doğumdan sonra
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

@kolluk, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Simge' Alıntı:
Selam çözüm arayanlar Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @kolluk Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar Bu çıkarımın altı biraz boş kalmış gibi @BarnaBi, daha somut
Genel çerçevede haklısın @Simge, detaylar değişebilir

Emre

New member
Passau

Anma listesine ekle

Doğumdan sonra
Selam biraz göz atanlara

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @kolluk

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @kolluk

Ela' Alıntı:
Selam yazılım camiası Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @kolluk Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet, 265 gram doğum ağırlığına sahip bir
Katılmak zorundayım diyemem @Ela, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Deniz

New member
Passau

Anma listesine ekle

Doğumdan sonra
Merhaba bilge insanlar

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir

Ufaklık' Alıntı:
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim @kolluk, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Arka planda düşün diye bıraktım bunu da Genel
Dürüst olayım @Ufaklık, bu örnek bana pek inandırıcı gelmedi

Irem

New member
Passau

Anma listesine ekle

Doğumdan sonra
Merhaba değerli dostlar

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @kolluk

Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın

Emre' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @kolluk Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @kolluk Katılmak zorundayım diyemem @Ela, çünkü
Burada sana %100 katılamam @Emre, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var