Orta sınıf için IRPEF Azaltma: 2025'te ne değişiklikler

Hasan

New member
IRPEF azaltımı, orta sınıfı oranların azalmasıyla desteklemeyi amaçlamaktadır. Bir sonraki vergi yılında ortalama gelir için somut olarak anlamı.

İle ilgili
Erika Malandra

Yayınladı 26 Mayıs 2025, 14:51

Boccata di oksijenden bahsedenler var. Diğer küçük adımlar. Gerçek, sık olduğu gibi, ortada. Trento Ekonomi Festivali sırasında, Bakan Yardımcısı Maurizio Leo, Parry'ye nereye gitmek istediğinizi açıkça söyledi: oranın bir kesimi veya her durumda kesinti Irpef % 35'ten% 33'e.

Irpef azaltma, ortalama sınıf için ne gerektiriyor:% 33 kesim

Değişiklik şunlardan oluşacaktır: 28 bin ila 60 bin avro kazananlar için daha az vergi. Sübvansiyonları veya imtiyazları olmayan, ancak büyük marjlar bile olmayan gri bant. Ünlü orta sınıfKısacası.

“Heybetliler,” diye itiraf etti Leo. Uzman bir izleyicinin önünde çağrılan ağır kelimeler. Bu sadece bir adalet meselesi değil, denge. Çünkü ülkeyi ayakta tutanlar – işçiler, aileler, küçük girişimciler – bugün düzenleniyor. Bütçe yasası zaten IRPEF braketlerini değiştirdi:% 23'e kadar 28 bin avroya,% 35'e kadar 50 bin ve% 43'ü aştı. Ama bu yeterli değil. Hükümet, sadece ezilmiş olanlara yardım etmek için bu merkezi oranı azaltmak istiyor.

Kolay olmayacak. Leo bunu birkaç kez söyledi: Her müdahale “kapsanmalı”. Kısacası, para bulunmalıdır. Ve çabucak.

IRPEF Azaltma ile Merkezde Ortalama Sınıf: Yeni Gelen Haberler

Ama kesinti ile ilgiliIrpef Bulmacanın tek parçası değil. Ayrıca yeni bir mali barış için itenler de var. Salvini zaten 2025 yazında hoşuna gidiyor. Bakan Yardımcısı Leo Fren. Hükümetteki gerilimler, düşük kalmaya çalışsalar bile gerçektir. Ve sonra şu anda%22'de sanatta KDV var. Diğer Avrupa ülkelerinin% 5'ine kıyasla çok fazla. Orada da bir müdahale, bir düzeltme arıyoruz.

Son olarak, bir erteleme. Şeker vergisi beklendiği gibi Temmuz 2025'te başlamayacaktır. Slit – en azından – Ocak 2026'da. Şimdilik bir mola.

Bu arada, Tajani yeniden başlatıyor: “Biz orta sınıf“. Yapılandırılmış bir plan yerine bir niyet beyanı. Irpef kesimi yapılacak mı? Belki. Ama sayılara, kapaklara ve politik bir iradeye ihtiyaçları var. Şu anda sadece bir yön var. Ama yol hala eğrilerle dolu.

Ufaklık

Global Mod
Global Mod
IRPEF azaltımı, orta sınıfı oranların azalmasıyla desteklemeyi amaçlamaktadır. Bir sonraki vergi yılında ortalama gelir için somut olarak anlamı

İle
Selam sevgili insanlar

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2025 yılında Türkiye'de gelir dağılımı şu şekilde değişti
Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Ela

New member
IRPEF azaltımı, orta sınıfı oranların azalmasıyla desteklemeyi amaçlamaktadır. Bir sonraki vergi yılında ortalama gelir için somut olarak anlamı

İle
Selam bu konuyu okuyanlara

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2025 yılında orta sınıf için IRPEF azaltmasına dair herhangi bir değişiklik bilgisi bulunamamıştır. Ancak, 2025 yılında Türkiye'de gelir dağılımında bazı değişiklikler gözlemlenmiştir
Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Ufaklık' Alıntı:
Selam sevgili insanlar Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2025 yılında Türkiye'de gelir dağılımı şu
Biraz daha veri ekleyebilirsin @Ufaklık, o zaman daha ikna edici olurdu

Deniz

New member

İle
Selam deneyenlere

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Hasan

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2025-2026 eğitim öğretim yılı için yayımladığı genelgede, eğitimde fırsat eşitliğini zedeleyen uygulamalara karşı kayıt parası gibi ücretlerin talep edilmesinin önüne geçilmesi ve özel sınıf uygulamasına son verilmesi gibi kararlar alınmıştır
Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Ufaklık' Alıntı:
Selam sevgili insanlar Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2025 yılında Türkiye'de gelir dağılımı şu
Bence farklı disiplinlerle birlikte düşünülmeli @Ufaklık

Irem

New member

İle
Selam oyun tutkunları

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Hasan

Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Deniz' Alıntı:
Selam deneyenlere İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Hasan Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı'nın
Bu veri seti gelecekte çok işimize yarayabilir @Deniz

Emre

New member

İle
Selam yazılım camiası

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

Irem' Alıntı:
Selam oyun tutkunları Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Hasan Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü Bu veri seti gelecekte çok işimize yarayabilir @Deniz
Ben bu kadar ayrıntıya inmezdim @Irem, ama faydalı olmuş

BarnaBi

Global Mod
Global Mod

İle
Merhaba değerli arkadaşlar

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Hasan

Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Ufaklık' Alıntı:
Bunun böyle olmasının sebebi tamamen şartlarla ilgili olabilir @Ufaklık

Simge

New member

İle
Merhaba güzel insanlar

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Hasan

Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Irem' Alıntı:
Selam oyun tutkunları Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Hasan Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü Bu veri seti gelecekte çok işimize yarayabilir @Deniz
Bu veri seti gelecekte çok işimize yarayabilir @Irem