O ruh değişmedi… Anıtkabir’de

Bilgin

Global Mod
Global Mod
O ruh değişmedi… Anıtkabir’de Marmaris, Fethiye, Köyceğiz, Ortaca ve Seydikemer’de orman yangınlarında istekli uğraş eden 30 bayan ve yangında şehit olan Şahin Akdemir’in ailesi 30 Ağustos Zafer Bayramı aktiflikleri kapsamında Anıtkabir’e gitti.

Anıtkabir’de Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çıkan bayanlar, ellerindeki çiçekleri mozoleye bıraktı. Atatürk ve Kurtuluş Savaşı müzelerini gezen kafile, akabinde Cumhuriyetin ilan edildiği birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi binasını ziyaret etti.

Tertibi düzenleyen Dalyan Otelciler Derneği Lideri Ali Mürşit Yağmur, Muğla’daki orman yangınlarında gönüllülerin bilhassa bölgede yaşayan bayanların büyük bir özveriyle çaba ettiğini söylemiş oldu.

30 Ağustos Zafer Bayramı aktiflikleri kapsamında kendilerinin de ormanlar için uğraş eden bayanlara bir sürpriz yaptığını belirten Yağmur, “Muğla’daki orman yangınlarında istekli çaba eden bayanları bu kıymetli günde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Lider Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna getirmekten dolayı büyük bir onur ve memnunluk duyduk” dedi.

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki yangında su taşırken ömrünü kaybeden Şahin Akdemir de birinci kere Anıtkabir’e geldiğini ve büyük bir gurur duyduğunu söylemiş oldu.

Akdemir, “Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan uğruna canlarını veren, tüm kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Köyceğiz’deki orman yangınını söndürme çalışmalarına katılan ve arazöz hortumu taşıdığı sırada çekilen fotoğrafı ile toplumsal medyada büyük beğeni toplayan Merve Koçyiğit ise Anıtkabir’i görmekten büyük memnunluk duyduğunu söylemiş oldu.

30 bayanla ziyareti gerçekleştirdiklerini anlatan Koçyiğit, “Ankara’ya birinci kez geldim. Atatürk ve Kurtuluş Savaşı müzelerinin büyüleyici atmosferinden epey etkilendim.” diye konuştu.

Bayanlar ziyaretlerin akabinde Muğla’ya uçakla dönüş yaptı.