Müdür yardımcısına iki kız çocuğuna cinsel taciz davası

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Müdür yardımcısına iki kız çocuğuna cinsel taciz davası İzmir’in Bornova ilçesinde bir ortaokulda müdür yardımcısı olarak vazife yapan E.D (40) hakkında, oturduğu sitenin lobisinde karşılaştığı, yaşları 14 ve 15 olan iki kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu savıyla dava açıldı. E.D. ayrıyeten, İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü tarafınca başlatılan idari soruşturma kapsamında bakılırsavinden uzaklaştırıldı.

Bornova’daki bir ortaokulda müdür yardımcısı olarak misyon yapan E.D., 30 Haziran’da Mevlana Mahallesi’nde bulunan sitedeki meskenine gitti. Argümana göre, alkollü olan E.D., sitenin lobisinde karşılaştığı İ.S.Ö. (14) ve M.G.A.’nın (15) yanına yaklaşıp, ‘Sohbet edelim mi? Bir zahmetiniz mı var ? Bu hususta deneyimliyim, size yardımcı olayım. Meskenime gidelim, birlikte bir şeyler içelim, canınız sıkkın üzere görünüyor” dedi. İki kız durumu ailelerine anlattı. Kızlardan İ.S.Ö.’nün annesi, E.D. hakkında savcılığa kabahat duyurusunda bulunup, Bornova İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet dilekçesi verdi. Gözaltına alınan E.D., sözünde suçlamaları kabul etmedi, özgür bırakıldı. E.D., hakkında İzmir 50’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘çocuğa cinsel taciz’ cürmünden dava açıldı. Kuşkulu ayrıyeten Bornova İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü’nce başlatılan idari soruşturma kapsamında, nazaranvinden uzaklaştırıldı.

‘Tehlike teşkil ediyor’

Öte yandan E.D.’nin hakkında daha evvel ‘kamu nazaranvlisine hakaret ve tehdit’ hatasından 33’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılmış olan bir davanın sürdüğü, uyuşturucu kullanmak cürmünden aldığı bir cezayla ilgili de erteleme sonucu olduğu öğrenildi. İ.S.Ö’nün aile avukatı Özge Kalyoncu Yılmaz, sanık E.D., hakkında isimli denetim kararlarının uygulanması gerektiğini belirtip, “Sanığın çalıştığı yeri göz önüne alındığında bu durum olağandan daha fazla tehlike teşkil ediyor. Her ne kadar uzaklaştırma sonucu verilse de bakılırsavi fiilen devam ediyor. Hala memurluk haklarına da ulaşabiliyor. Mahkeme, isimli denetim sonucunı da kaldırdı. Buna da itiraz ettik” tabirlerini kullandı.