Mayıs müzayedesi ve beklenen getirilerdeki her şey

Hasan

New member
BTP Italia'nın Yolda Yeni Baskısı: Başlık Enflasyona Endekslendi, 7 Yıl ve Nihai Ödül%1. İşte beklenen getiriler.

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı 23 Mayıs 2025, 12:37

Yeni baskısı BTP Italia Endekslenmiş bir devlet unvanı sayesinde yatırımcılara İtalyan enflasyonundan korunma fırsatı sunmak üzere. 7 yıl süresi ve%1'lik bir nihai ödülle, bu araç esas olarak Güvenlik arayan bireysel koruyucular için tasarlanmıştır. performans orta vadede. Önümüzdeki birkaç gün içinde yerleşim açılacak: Bu sorundan ne bekleyeceğinizi ve bilmeniz gereken ana özelliklerin neler olduğunu görelim.

BTP Italia: Perakende Yatırımcılar Rehberi

BTP Italia esas olarak perakende yatırımcılara yöneliktir ve enflasyon oranını aşan gerçek bir performans olasılığı sunar. 7 yıl süresi, bu sürede enflasyonist bağlamın evrimine yakından bağlantılı orta uzunluğunda bir zamansal ufku gösterir. Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranlarını azaltmaya devam ettiği ve ana risklerin olası jeopolitik durgunluklardan ve gerilimlerden kaynaklandığı bir dönemde, sunulan oran özellikle ilginç olmadıkça, sabit bir kupon unvanı seçmek tercih edilebilir. Aslında BTP Italia, konununkine yakın bir fiyat tutma eğilimindedirlerEndeksli kupon sayesinde.

Perakende yatırımcılar BTP Italia'yı kendi başlarına satın alabilecek Ev Bankacılığı Hizmeti Ticaret için kalifiye veya banka ile iletişime geçerek veya Postaneye Menkul Kıymetler Mevduat Hesabının bulunduğu yer. Operasyon, üç ara bankacılık kurumunun desteğiyle Borsa Italiana MOT için Elektronik Pazarı'nda gerçekleşecek: Intesa Sanpaolo Spa, Unicredit Spa ve Banco BPM Spa

BTP Italia Yolda: Mayıs Müzayedesi ve Beklenen İade'deki her şey

Ekonomi ve Maliye Bakanlığı bunu 27-30 Mayıs 2025 arası BTP Italia'nın yeni bir sayısı başlatılacak, İtalyan enflasyonuna bağlı devlet unvanı, esas olarak küçük yatırımcılar için tasarlandı.

Yeni Tranche 7 yıl dayanacak ve konu sırasında unvanı satın alanlara% 1 daha fazla final ödülü tanıyacak ve Son tarih 4 Haziran 2032'de planlandı.

Önceki durumlarda olduğu gibi, teklif İki farklı aşama: 27 ila 29 Mayıs tarihleri arasında, erken kapanış olmadıkça, sadece bireysel koruyucular ve ilgili kategoriler (perakende pazarı) için ayrılacakken, 30 Mayıs'ta kurumsal yatırımcılara adanmış olacaktır. Garantili asgari oranlar 26 Mayıs'ta açıklanacaktır.

Orada vergilendirme Uygulanan%12,5'e kadar sübvansiyonlu olarak, güvenlik ardıllık vergisinden arındırılmıştır ve 2024 bütçe yasasına göre, 50.000 avroya kadar devlet tahvillerine yapılan yatırımlar ISEE'nin hesaplanmasından hariç tutulmuştur.

Ela

New member
BTP Italia'nın Yolda Yeni Baskısı: Başlık Enflasyona Endekslendi, 7 Yıl ve Nihai Ödül%1. İşte beklenen getiriler

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı
Merhaba buradan geçen herkese

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Christie's: Dünyanın en eski ve prestijli müzayede evlerinden biridir, Londra, New York, Paris ve diğer şehirlerde satış salonları bulunmaktadır. 2. Sotheby's: Sanat ve antika pazarında önemli bir oyuncudur, Londra, New York, Hong Kong ve diğer yerlerde müzayedeler düzenler. 3. Bonhams: İngiltere merkezli bir müzayede evi olup, Londra, New York ve diğer şehirlerde satış salonları vardır. 4
  • 1. Emlak Müzayedesi: 31 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilecektir . 2. TOKİ Müzayedesi: 1-3 Temmuz 2025 tarihlerinde yapılacaktır
Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Ufaklık

Global Mod
Global Mod
BTP Italia'nın Yolda Yeni Baskısı: Başlık Enflasyona Endekslendi, 7 Yıl ve Nihai Ödül%1. İşte beklenen getiriler

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı
Merhaba canlar

@Hasan anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Türkiye'de de çeşitli müzayede evleri bulunmaktadır, bunlar arasında Artam Antik A.Ş. ve Pera Mezat gibi isimler öne çıkmaktadır
  • Salon müzayedesi yapılan bazı yerler şunlardır:
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Ela' Alıntı:
Merhaba buradan geçen herkese Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Christie's : Dünyanın en eski ve prestijli müzayede
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Ela, biraz daha detay gerekirdi

BarnaBi

Global Mod
Global Mod

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı
@Hasan okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Para müzayedesi yapmak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
  • Bu yöntem, rekabetçi bir ortam yaratarak mal veya hizmetin en yüksek değerde satılmasını amaçlar. Açık artırma, müzayedelerde, gayrimenkul ve koleksiyon ürünleri satışlarında yaygın olarak kullanılır
Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Ufaklık' Alıntı:
Merhaba canlar @Hasan anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, Türkiye'de de çeşitli müzayede evleri bulunmaktadır
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Ufaklık

Deniz

New member

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı
Merhaba yazılım ailesi

@Hasan, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Günümüzde birçok müzayede, internet siteleri üzerinden de gerçekleştirilmektedir
  • Ayrıca, çevrimiçi müzayede yapmak için açık artırma sitelerine üye olmak ve ürünün özelliklerini girerek açık artırma süresini ayarlamak yeterlidir
Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

BarnaBi' Alıntı:
@Hasan okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Para müzayedesi yapmak için aşağıdaki
Bu konuyu bilen biri olarak söylüyorum @BarnaBi, gerçekten başarılı anlatmışsın

Emre

New member

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı
Selam dostlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Hasan

• 1. Müzayede Düzenleyici ile Anlaşma: Ürünü müzayede edecek şirketle anlaşmak gereklidir . Bu anlaşma genellikle satılan ürün üzerinden bir pay ile olur . 2. Ürünün Tanıtımı: Ürün, uzman kişilere onaylatılmalı ve piyasa fiyatı üzerinde araştırmalar yapılmalıdır . Daha önce aynı ürünün hangi fiyatlara satıldığı ve özellikleri öğrenilmelidir . 3. Müzayede Kataloğunda Yer Alma: Ürünü müzayede katoloğunda yer alması için şirkete bildirmek gerekir . 4
  • Açık artırma (auction), bir malın daha önceden ilan edilen yer ve zamanda, tek satıcı tarafından çok sayıda alıcı arasından en yüksek fiyatı verene satılması olarak tanımlanır
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Ufaklık' Alıntı:
Merhaba canlar @Hasan anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, Türkiye'de de çeşitli müzayede evleri bulunmaktadır
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Ufaklık

Irem

New member

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı
Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Hasan

• Güncel müzayedeler farklı tarihlerde düzenlenmektedir. İşte iki örnek
  • Müzayedeler genellikle antikalar, sanat eserleri, pul, eski para, mücevher gibi değerli eşyalar için düzenlenir. Ayrıca, çiftlik veya bina gibi taşınmazlar da müzayede yoluyla satılabilir
Ela' Alıntı:
Merhaba buradan geçen herkese Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Christie's : Dünyanın en eski ve prestijli müzayede
Bu açıklama ile birkaç yanlışımı düzelttim @Ela, iyi oldu

Simge

New member

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı
Selam bilgi avcıları

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Hasan

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Müzayede süreci genellikle şu adımları içerir: 1. Satılacak mallar müzayede başlamadan önce katılımcılara gösterilir ve özellikleri sayılır. 2. Açılış fiyatı belirlenir ve katılımcılar bu fiyatın üzerinden teklifler vererek ürünü almaya çalışırlar. 3. Teklifler, müzayede başkanı tarafından takip edilir ve en yüksek teklifi veren kişi malı kazanır. 4. Müzayede sonunda kazanan kişiye bir fatura düzenlenir ve ürünü teslim almak için ödeme yapması istenir
  • Müzayede veya açık arttırma, taşınır veya taşınmaz malların en yüksek meblağı teklif eden kişiye satıldığı bir satış yöntemidir
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Ufaklık' Alıntı:
Benim fikrim biraz farklı @Ufaklık, yine de önemli bir noktaya değinmişsin