Kedi sırt çantası testi: taşıma kutusuna alternatif mi? Yıldız bunu açıkladı

kolluk

New member
Ölçek

8 kg’a kadar
Testte genişletilebilir kedi sırt çantası: Taşıma kutusuna iyi bir alternatif mi?

Sert editörümüzün evindeki kaplanla bu var Morpilot’tan kedi sırt çantası test edildi

© özel

Anna Scheibe

Her kedi sahibi şunu bilir: Bir sonraki aşı veya solucan tedavisi çok yakındaysa, ev kedisinin veterinere götürülmesi gerekir. Genellikle bir hayvan taşıma kutusunda. Ancak kedi sırt çantası gibi daha modern çözümler de var. Ama gerçekten iyi bir alternatif mi? Test ettik.

Küçük Kurt henüz beş aylık. Avrupa shorthair kedisi, tehlikeli hastalıklardan ve patojenlerden yeterince korunabilmek için son birkaç hafta içinde buna karşılık gelen sayıda veteriner ziyaretinden geçmek zorunda kaldı. İlk iki sefer klasik bir plastik kutuda nakledildikten sonra bizimki karar verdi yıldız-Kedi sırt çantasına geçmek için daha fazla uzatmadan editör. Hem ev kedisine (özellikle uzun yolculuklarda) hem de onu giyen kişiye daha fazla konfor sunması amaçlanmaktadır. Aşağıdaki pratik testte bunun gerçekten doğru olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Üreticinin vaat ettiği şey bu

Morpilot’tan kedi sırt çantası Üreticiye göre sekiz kilograma kadar olan kadife pençeler için uygundur. 35 santimetre uzunluğunda, 30 santimetre derinliğinde ve 42 santimetre yüksekliğindedir. Modelin özelliği genişletilebilmesidir: Sırt çantası arkadaki bir fermuar kullanılarak açılabilir ve bu da onu 30 santimetreden daha uzun hale getirir. Uzanıp esnemek isteyen kediler için büyük bir avantaj. En azından üreticinin söylediği bu. Morpilot’a göre Oxford kumaş malzemesi su geçirmez, çizilmeye ve aşınmaya karşı dayanıklıdır. Ergonomik şekilli kedi sırt çantası aynı zamanda başka birçok avantaj da sunmalıdır çünkü aşağıdaki özelliklere sahiptir:

• Rattan zemin ekler
  • nefes alabilen sırt dolgusu
  • güneşe ve yağmura karşı koruma sağlayan stor perde
  • Daha fazla görünürlük için dört ağ penceresi
  • kısa peluştan yapılmış çift taraflı bir mat
  • Geliştirilmiş hava sirkülasyonu için iki havalandırma açıklığı
  • ekstra geniş ve ayarlanabilir omuz askıları ve göğüs tokaları
  • gerekirse evcil hayvanı bağlamak için içeride bir emniyet kemeri
  • Eşyaları saklamak için sağda ve solda iki yan cep

Bir uyarı:
Teslimat kapsamına, yan ceplerden birinde en uygun şekilde saklanabilen katlanabilir bir su kabı (bir karabina kancası dahil) dahildir.

İpucu: Fressnapf’ta ayrıca çok çeşitli kedi sırt çantaları bulacaksınız.

Pratik testlerde kedi sırt çantası

Diğer evcil hayvan bakıcılarını bilmiyorum ama kedim genel olarak kilitlenmeyi sevmiyor. Bu, hayvan taşıma kutusunun yanı sıra kedi sırt çantası için de geçerlidir. Yine de zamanla kedimin yeni taşıma seçeneğine alışacağına ve hatta belki bundan hoşlanacağına ikna oldum. Çünkü sırt çantasını ve kediyi ilk kez taşıdığım andan itibaren çok heyecanlandım. Bir yandan, giderek ağırlaşan kediyi veterinere götürmek benim için çok daha kolay oldu. Öte yandan birdenbire iki elim de yeniden serbest kaldı. Ayarlanabilir omuz askıları ve ön göğüs tokaları sırt çantasını sırtıma göre ayarlamayı kolaylaştırdı.

Bir kedi kedi sırt çantasında oturuyor

Katlandığında sırt çantası hala yeterince yüksektir, böylece test kedimiz içinde dik oturabilir.

© özel

Kedime gelince, başlangıçta sırt çantasında taşınma konusunda pek hevesli değildi. Tüm gücüyle miyavladı ve yeni çevresine alışmak istemedi – sırt çantasını veterinerde yere koyup Kurt’un uzanabilmesi için genişlettiğimde bile. Ancak bu kesinlikle ulaşım seçeneğinin kendisinden değil, kilitli kalmaktan hoşlanmamasından kaynaklanıyordu. Çünkü eve döndüğümüzde sırt çantamı açtığımda kedimin sırt çantama oturmaktan başka yapacak daha iyi bir şeyi yoktu. Hatta artık burada uyuyor ve oynuyor. Benim için bu, evcil hayvanlarımla pratik yapmam için önemli bir sinyal. Daha fazla uzatmadan onu her gün birkaç dakikalığına odaya kilitledim ve miyavlamayı bıraktığında onu ikramlarla ödüllendirdim. Ve bakın, kısa bir süre sonra Kurt’u kedi sırt çantasında taşımak artık sorun olmaktan çıktı.

Sırt çantalı bir kedi

Test kedimiz sırt çantası açıkken uzanıp rahatlayabilir

© özel

Ama sonra ilk araba yolculuğu geldi. Ne yazık ki, kayınvalidemin ziyareti cehennem gibi bir yolculuk oldu: benim için, kocam ve Kurt için. Çünkü kedimiz (açılmış) sırt çantasında sakin kalmakta büyük zorluk çekiyordu. Tüm zaman boyunca miyavladı ve toplayabildiği tüm güçle kendini hapishanesinden kurtarmaya çalıştı. Neyse ki başarılı olamadı; üretici patlama güvenliği konusunda yalan söylememişti. Yine de, evcil hayvanımızın tüm yol boyunca nasıl acı çektiğini görmek elbette hiç de hoş değildi. Burada da akşamdan kalma bir yolculuğa çıkmadan önce sırt çantasıyla sürüş alıştırması yapmak kesinlikle tavsiye edilirdi.

İpucu: Otto’da Morpilot kedi sırt çantasına başka alternatifler de bulacaksınız.

Sonuç: Değişim gerçekten buna değer mi?

Benim için tatmin edici Morpilot’tan sırt çantası tamamen amacına hizmet ediyor. Sağlamdır, kaçmaya karşı dayanıklıdır ve giyilmesi çok rahattır. Kedime gelince, yeni taşıma seçeneğine alışması aslında zaman ve pratik meselesiydi. Diğer evcil hayvan sahiplerine tavsiyem çok açık: günler (veya gerekirse haftalar) içinde yavaş yavaş yaklaşın ve kedinize adım adım kedi sırt çantasına alışma fırsatı verin. Onu sadece içine koyup evcil hayvanınızı içine kilitlemeyin, onu oyuncaklarla veya ikramlarla baştan çıkarın ve tüylü arkadaşınızın kendi isteğiyle ve tek başına içeri girmesini bekleyin. Gerçek şu ki, sırt çantası hem kullanıcıya hem de kediye kısa mesafeleri arabayla, aynı zamanda yürüyerek veya bisikletle katetmenin ve hatta birlikte seyahat etmenin rahat bir yolunu sunuyor. Bu sadece bir sabır meselesi.

Ayrıca ilginizi çekebilir:

Bu makale sözde bağlı kuruluş bağlantıları içermektedir. Daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

#Konular