Kartal Belediyesi’nin Bilim ve Teknoloji Hangarı projesinin tanıtımı gerçekleştirildi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kartal Belediyesi’nin Bilim ve Teknoloji Hangarı projesinin tanıtımı gerçekleştirildi Kartal Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ile yapılan ortak protokol kapsamında Kartal Bilim ve Teknoloji Hangarı, teknoloji üretimi atölyelerinden ömür merkezlerine kadar içerisinde biroldukca çalışmanın yer aldığı bir merkez olacak.

Eski bir hangardan, yeni ve büyük bir ‘Bilim ve Teknoloji Merkezi’

Kartal Belediyesi, İstanbul ilçeleri ortasında Kartal’ı, bilim ve teknoloji stratejisi noktasında öne çıkaracak değerli bir projeyi hayata geçiriyor. Makine Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şubesi ile ortak gerçekleştirilen ve ‘Bilim ve Teknoloji Hangarı’ ismi verilen projede, geleceğin lisanı olarak isimlendirilen yazılım ve kodlama eğitimlerinin yanı sıra; aktiflik alanları, imalat ve teknoloji üretimi atölyeleri, uygulamalı eğitim ve hayat merkezleri olacak. İstanbul’un en genç Belediye Lideri Gökhan Yüksel’in ‘çocukluk hayalim’ olarak tanımladığı projede, bilhassa gençlerin ve çocukların bilim ve teknolojiyi sevmeleri ve bu alanlarda kendilerini geliştirmeleri amaçlanıyor.

Kartal Belediyesi’ne ilişkin Yakacık’taki hangar binasında gerçekleşen projenin tanıtım toplantısına; Kartal Belediye Lideri Gökhan Yüksel, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İdare Şurası Lideri Emin Koramaz, Makine Mühendisleri Odası İdare Heyeti Lideri Yunus Yener, MMO İstanbul Şube Lideri İbrahim Tataroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Lideri Efendi Argunşah, Deva Partisi Kartal ilçe Lideri Av. İltan Ekmekçioğlu, Saadet Partisi Kartal İlçe Lideri Fehim Hava, Demokrat Parti Kartal ilçe Lideri Eray Ekim, Belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları fazlaca sayıda STK temsilcisi, Oda üyesi Mühendisler ve vatandaşlar katıldı. vatandaşlar ve Oda üyesi mühendisler katıldı.

‘Atatürk’ün müsaadeden giden bir genç olarak…’

Kartal Belediye Lideri Gökhan Yüksel, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında, bakılırsave gelmedilk evvel bu biçimde bir merkezin imali için kelam vermiş olduğunu söylemiş oldu. Bir kentin gelişmesi için, bilim ve teknoloji üretmesini gerektiğini, Kartal Belediyesi’nin de bunu fazlaca yeterli bildiğini belirten Lider Yüksel, bu yüzden bilhassa gençlere ve çocuklara bilimi sevdirecek projeleri hayata geçirmenin kıymetine dikkat çekti.

“Atatürk, kendisini tabiplere emanet etmişti. Ben de onun yolundan giden bir genç olarak kendimi siz mühendislere emanet ediyorum” diyen Lider Gökhan Yüksel, kelamlarını şöyleki sürdürdü; “Hayalimizi gerçekleştirmek için adımlarımızı atıyoruz. Seçimdilk evvel yemin ettiğimiz üzere projemizi hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Makine Mühendisleri Odası’nın ‘makine gücünü’ yanımıza alarak, Kartal AR-GE Bilişim Merkezi’mizi ve makine fabrikamızı burada açıyoruz. Hem çocuklarımızı, hem gençlerimizi teknoloji ve bilimle buluşturmaya hazırlanıyoruz. Yazılım, kodlama, mühendislik örnekleri, makineleşme ile ilgili örnek adımların hepsini buradaki istasyonlarda nazarancek çocuklarımız.

Buranın verimli kullanılması ile ilgili birkaç bilgide vermek istiyorum. İlçemizde bir tane Masal Müzemiz ve Eğlenceli Çocuk Kütüphanemiz var. Buralara da biz Kartal’da ki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini davet ederek getiriyoruz. ötürüsıyla Kartal’da ki bütün çocuklar belediyemizin gönderdiği otobüsle alınıyor müzemize yahut Eğlenceli Çocuk Kütüphanemize geliyor. Randevusunu alıyor öğretmeni eşliğinde. Masal Müzesini gezdikten daha sonra sanat maharetini yansıtsın diye atölyemize geliyor. Bu atölyede çocuklar bir saat hayallerini yansıtıyorlar. Tıpkı biçimde Eğlenceli Çocuk Kütüphanemize gelen çocuklarımız evvel kitaplarını okuyor, daha sonra oyun bahçesinde öğretmenlerin ve bizim eğitmenlerimizin eşliğinde bu süreci tamamlıyor. Buradaki hayalimizde tam manası ile bu. Türkiye’de en çok kreş sayısı olan bir ilçeyiz. Kreş çağındaki çocuklarımızın bile anlayabileceği, birinci adımların atılabileceği, öğretmenleri eşliğinde randevu alarak bilgi süreç dersini teknoloji dersini ya da hangisini istiyorlarsa burada Makine Mühendislerin denetiminde teknolojiyi onların anlayacağı düzeyde ve lisanda anlayacakları bir yerleşkeden bahsediyoruz. Başta Kartal’ın çocukları olmak üzere daha sonra buradan faydalanacak İstanbul’un çocukları. Yahut nereden gelmek isterse istesin mesken sahipliği yapabilecek bir Makina Fabrikası’ndan bir teknoloji ambarından bahsediyoruz. O yüzden heyecanlıyız.”

Hayallerime ortak olduğunuz için teşekkürler

“İstanbul’un en genç belediye lideri olmak hayal gücünüzü arttırıyor. ötürüsı ile gidecek hayli yolumuz var. Kendimizin ve toplumu geliştirmemiz gereken fazlaca fazla atmamız gereken adım var. Biz bunlara hazırız. Ve fazlacata memnunuz ki, mühendislerle çalışıyoruz onun ortasında gururluyuz. Bu ortamı bize sağlayan Kartal Belediye Meclisime de fazlaca teşekkür ediyorum siyasi parti ayırt etmeksizin. Gayemiz önümüzdeki yeni eğitim ve öğretim periyoduna burayı hazırlamak, öğrencilerimizle burada buluşmak. Bu hayalin içerisinde mesleksel eğitimlerini tamamlayacak, stajını yapacak, yeni argümanlarını ortaya koyacak elemanlarında yetiştirileceği ortam da sağlanacak. Bu hayalimizin içerisinde ilçemizde iki tane teknik meslek lisemiz var. Birisi Amerika’da düzenlenen robot müsabakasında derece aldı. Biri Çin’deki yarışa gitti ve derece aldı. Bunlara da biz takviye olmuştuk Kartal Belediyesi olarak. Daha güzelini nasıl yaparız hayalimizde bunlarda var. Yani, bir jenerasyon yetiştirirken bu alanda yetiştirilmiş arkadaşların hünerini arttırmak ortasında burası bir hayal. Bu hayalimize ortak olduğunuz ve bizleri yalnız bırakmayan Makine Mühendisleri Odası ve tüm iştirakçilere sonsuz teşekkür ediyoruz”
tabirlerini kullandı.

MMO İstanbul Şube Başkanı’ndan Gökhan Yüksel’e teşekkür

MMO İstanbul Şube Lideri İbrahim Tataroğlu ise, Kartal Belediye Lideri Gökhan Yüksel’e bilime ve teknolojiye verdiği ehemmiyetten dolayı teşekkür ederek; “Dünyada, teknolojiyi elinde bulunduran bir avuç azınlıktansa, halkın bütün kısımlarının bilimsel gelişmelerden faydalandığı bir ortamı yaratmak en kıymetli gayelerimizden biri. Sayın Lider Gökhan Yüksel’in ortaya koyduğu bu çerçeve bizim için epeyce kıymetli. Bizim hayallerimiz ortak. Çocukların teknolojiyle buluşması bizler için fazlaca değerli. Bizler için, geleceğin bilim insanlarının, mucitlerinin, yazılımcılarının sanayicilerinin burada yetişmesi fazlaca önemli” sözlerini kullandı.

Konuşmaların akabinde, TMMOB İdare Konseyi Lideri Emin Koramaz, Kartal Belediye Lideri Gökhan Yüksel’e teşekkür plaketi takdim etti.