Kartal Belediyesi, 2. Craftİstanbul El Sanatları Fuarı’nda

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kartal Belediyesi, 2. Craftİstanbul El Sanatları Fuarı’nda Kartal Belediyesi, Türkiye’nin ve dünyanın biroldukça yerinden 200’ü aşkın el sanatkarı firma ve kuruluşun el sanatlarını sergilediği, 2. Craftİstanbul El Sanatları Fuarı’nda yerini aldı. Atis Fuarcılık tarafınca 6-10 Ekim günleri içinde “Kardeş Ülke Endonezya” temasıyla Avrasya Şov Merkezi’nde gerçekleşen fuarda, Kartal Belediyesi Manisiz Üretim Atölyesi öğrencilerinin seramik ve el sanatları yapıtları ile Çini Ve Halı Kilim Atölyesi öğrencilerinin yapıtları sergilendi. Öğrencilerin kendi el emeklerinden oluşan eserler, fuarı ziyaret edenlerin büyük beğenisini topladı.

Fuarda, iştirakçilerin Kartal Belediyesi standına ilgisi ağır oldu. Birincisi 2019 yılında gerçekleşen Craftİstanbul El Sanatları Fuarı’nda Kartal Belediyesi’nin de ortalarında bulunduğu 200’ü aşkın el sanatkarı firma ve kuruluş, el sanatlarına dair çalışmalarını sergiledi.

‘Kültürel ve sanatsal eğitimleri, aktiflikleri ziyadesiyle önemsiyoruz’

Kartal Belediyesi Toplumsal Yardım İşleri Müdürlüğü’nden Sorumlu Lider Yardımcısı İmam Aydın; “Kartal Belediyesi olarak, Craftİstanbul’da yapıtlarımızı sergilemenin memnunluğunu yaşıyoruz. Manisiz Üretim Atölyesi’nde değerli öğrencilerimizin ve Çini ve Halı Kilim Atölyesi’ndeki öğrencilerimizin çalışmaları iştirakçilerle buluştu. Kartal Belediyesi olarak, Belediye Liderimiz Sayın Gökhan Yüksel’in öncülüğünde yalnızca kentimizin kronik problemleriyle ilgilenmiyor, kültürel ve sanatsal eğitimleri, aktiflikleri de ziyadesiyle önemsiyoruz” tabirlerini kullandı.

2. Craftİstanbul El Sanatları Fuarı

Birincisi 2019’da gerçekleştirilen fuara Endonezya’nın yanı sıra Kırgızistan, Moldova, Azerbaycan, Filipinler, Polonya, İran, Mısır ve Afrika ülkelerinden el sanatkarları da katılıyor.

Craftİstanbul’da bu alanda eğitim verenler, dizayncılar, araç gereç ve materyal sağlayan yahut üretime katkıda bulunanlar, el sanatları ustaları, genç usta adayları, el sanatı konusunda uğraş veren bütün kesitler temsil ediliyor.

Fuara kalkınma ajansları, belediyeler, vakıflar, dernekler, kooperatifler ve birlikler de kendi bünyelerindeki ustalarla katılıyor. Üniversiteler ve Olgunlaşma Enstitüleri de eğitim sürecindeki işlerini, projelerini fuarda sergileyerek, kelamlı anlatımlar ve uygulamalar yaparak sanatlarıyla ilgili bilgiler sunuyor. 2. Craftistanbul El Sanatları Fuarı, 6-10 Ekim 2021 tarihleri içinde Avrasya Şov Merkezi’nde meraklılarını bekliyor.