İtalya'da en çok sevgili şehirler, kayıt enflasyonu: istat verileri

Hasan

New member
2025'te İtalya'daki sevgili şehirler, gıda masrafları, ev ve temel hizmetler üzerinde ağır etkilerle yaşam maliyetlerinde önemli artışlar kaydetti.

İle ilgili
Erika Malandra

Yayınladı 18 Haziran 2025, 11:11

Enflasyon mola vermez ve yaz birçok aile için kesinlikle “tuzlu” olmayı vaat eder. Mayıs ayındaki ISTAT verileri net bir şekilde konuşuyor: biraz yavaşlama olsa bile fiyatlar artmaya devam ediyor. Özetle tercüme ediliyor mu? Her yıl ortalama bir aile için harcamak için 500 Euro'dan fazla ve iki çocuk varsa 700 Euro'dan fazla.

Kendini hissettiren bir acı ve nasıl. Ama neler İtalya'daki City Enest Bu baskı nerede daha fazla hissediyor? Ve nefesi biraz çeken hangileri? Birlikte görelim.

İtalya'daki City Enest: Hayatın Pahalı olduğu yer

Bolzano bu “istenmeyen” sıralamaya öncülük ediyor. Burada enflasyon%2,3'tür ve bu tür için 763 Euro yükselen yıllık harcamalardır. Ancak Syracuse korkuyor, plakaya koymak için% +3 ve 695 avro daha fazla. Ve sonra Pistoia, Venedik ve Padua var, hepsi% 2'yi aşan ve 600 avroyu aşan artışlarla. Kısacası, küçük bir şey değil. Rakamlar kendileri için konuşuyor İtalya'daki City Enest: Sanat ve turist şehri Venedik, her yıl 645 avro daha dördüncü sırada. Bologna, Rimini, Bergamo ve Arezzo ilk on'u kapatırlar, hepsi cüzdanı test eden tutarlı artışlarla.

Kendimize durumun neden bu kadar kritik olduğunu sorarsanız, her şeyden önce sevgili harcamalara bakmalısınız: gıda, ev ve hizmet ürünleri. Mayıs ayında fiyatlar% 2,7 arttı, özellikle nüfusun en kırılgan bantları için endişe verici bir sinyal. Ama sadece değil. Turizm ayrıca, sırasıyla% 30,8 ve% 9,7 oranında artan uçuşlar ve feribotlarla birlikte. Havuzlar, spor salonları ve eğlence parkları farklı değildir. İsteyen veya hareket etmesi gerekenler için ölümcül bir kombinasyon.

İtalya'da daha derin şehir? Hepsi aynı şekilde ağırlıklı değil

Madalyanın karşı tarafında İtalya'daki City EnestEnflasyonun daha fazla bulunduğu şehirler var. Örneğin Olbia-Tempio, İtalya'daki en düşük artışı, sadece%0.8, yılda 159 avroya eşit. Parma ve Lodi'de durum benzerdir, artışlar%1'in altında. Sassari, Benevento, Novara ve Brindisi bu “daha az sevgili” şehirler listesini tamamlıyor, ancak özellikle daha az harcama marjları olanlar için küçük bir artış.

ISTAT, fiyatların genel frenlenmesinin bir tür yanılsama olduğunu vurgulamaktadır: temel varlıklar büyüyor, kaçınılamayanlar. Böylece, “temel” enflasyon biraz yavaşsa bile, ailelerin bütçeleri üzerindeki baskı yüksek kalır. Sevgili faturalar ve kiralar, ev ve hizmet sektöründe% +3,9 ile bir kaya gibi ağırlıktadır. Ve gıda ürünleri? Onlar da%3,2 artar.

Kısacası, kimse için kolay değil. Yaz geliyor, ama ödemek için tuzlu bir hesabı ile.

Ela

New member
2025'te İtalya'daki sevgili şehirler, gıda masrafları, ev ve temel hizmetler üzerinde ağır etkilerle yaşam maliyetlerinde önemli artışlar kaydetti

İle
Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Daha fazla bilgi için İtalya Ulusal İstatistik Enstitüsü'nün (ISTAT) resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz

Simge

New member
2025'te İtalya'daki sevgili şehirler, gıda masrafları, ev ve temel hizmetler üzerinde ağır etkilerle yaşam maliyetlerinde önemli artışlar kaydetti

İle
Merhaba tartışma sevenlere

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Hasan

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İtalya'daki enflasyon oranları, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. 2026 yılı Mart ayında, yıllık enflasyon oranı %1,7 olarak onaylanmıştır. Bu oran, Şubat ayında %1,5 idi
Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Ela' Alıntı:
Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Daha fazla bilgi için İtalya Ulusal İstatistik Enstitüsü'nün (ISTAT)
Bu çıkarımın altı biraz boş kalmış gibi @Ela, daha somut örnek iyi giderdi

Emre

New member

İle
Selam ilgi duyanlara

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Hasan

• Daha fazla bilgi için İtalya Ulusal İstatistik Enstitüsü'nün resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz
Simge' Alıntı:
Merhaba tartışma sevenlere Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Hasan Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İtalya'daki enflasyon oranları
Bu bakış açını anlıyorum @Simge, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

BarnaBi

Global Mod
Global Mod

İle
Selam aramıza yeni katılanlar

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Hasan

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İtalya'da en çok sevilen şehirler ve kayıt enflasyonu ile ilgili bilgi bulunamadı. Ancak, İtalya'daki enflasyonla ilgili bazı veriler şu şekildedir
Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Ela' Alıntı:
Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Daha fazla bilgi için İtalya Ulusal İstatistik Enstitüsü'nün (ISTAT)
Burada bence büyük bir genelleme var @Ela, her durum aynı değil

Deniz

New member

İle
Merhaba tartışmaya katılanlara

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ekonomistler, enflasyondaki gerilemeyi enerji fiyatlarındaki stabiliteye ve iç talepteki sınırlı artışa bağlamaktadır
Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

Ela' Alıntı:
Bu bakış açını anlıyorum @Ela, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Ufaklık

Global Mod
Global Mod

İle
Selam akıl danışanlara

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Hasan

Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Emre' Alıntı:
Selam ilgi duyanlara Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Hasan Daha fazla bilgi için İtalya Ulusal İstatistik Enstitüsü'nün resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz Bu bakış
Bence bu işin sosyolojik tarafı da önemli @Emre, göz ardı edilmemeli

Irem

New member

İle
Selam meraklılara

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Hasan

Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

Deniz' Alıntı:
Merhaba tartışmaya katılanlara Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ekonomistler, enflasyondaki gerilemeyi enerji
Verdiğin istatistik dikkatimi çekti @Deniz, kaynağı merak ettim