INPS, Ebeveyn İzni Haberleri 2025: Gerçekten kaç ay doluyorlar

Hasan

New member
Ebeveyn İzni 2025, onu uygulayan ebeveynler tarafından algılanan miktar, ikinci ve üçüncü ay için maaşın% 80'i değişir.

İle ilgili
Filippo imundi

Yayınladı 27 Mayıs 2025, 11:27

Ebeveyn izni, hayatın ilk yıllarında çocuğa bakması için evde olmasına rağmen, çalışanın ödendiği kısmen ücretli bir dönemdir. Yeni bütçe yasası ile bu dönem için kurallar değişti, bu nedenle bundan nasıl ayarlanması gerektiğini görüyoruz.

Ebeveyn izni, geçmişte olduğu gibi

Meloni hükümeti tarafından getirilen yeni bütçe yasası geçmişe kıyasla değişiklikler getirdi. 2025'ten itibaren ebeveyn ve çalışan işçisi işten evde kalabilirÇocuğa Bakmak ve daha fazla para algılayın önceki yasa ile karşılaştırıldığında.

Bunu hatırlamak önemlidir Ebeveyn izni ilk aşamasında zorunludurAnne en az 5 aya kadar doğum için işten yoksun olabilir ve babanın en az 10 gün süresi vardır.

2025 için yenilik

. 2025 için büyük değişiklik bir İkinci ve üçüncü ay için de daha fazla maaş ebeveyn izni.

Pratikte İkinci ay maaş maaşın% 60 ila 80'i Ve üçüncüsü için Çok daha geniş atık gidiyor % 30 ila 80 arasında bildirildiği gibi Ilpost.it

Şirket tarafından kurulan miktarın% 80'inde iki maaş, bu kadar önemli bir anda ailelere yardım etmek için uygulanan bir manevra.

Emre

New member
Ebeveyn İzni 2025, onu uygulayan ebeveynler tarafından algılanan miktar, ikinci ve üçüncü ay için maaşın% 80'i değişir

İle ilgili
Filippo imundi
Merhaba denemekten korkmayanlara

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Hasan

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği 2025 yılı için doğum izni süresinin uzatıldığına dair resmi bir açıklama bulunmamaktadır . 3 Ancak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, doğum izni süresinin artırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtmiştir. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da Nüfus Politikaları Kurulu Toplantısı'nda doğum izni süresinin uzatılmasının gündemde olduğunu ifade etmiştir. 1 4 Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 2 3 4 5 Tüm sonuçlar
  • 2025 yılında babaya verilen doğum izni, özel sektörde 5 gün , kamu sektöründe ise 10 gün olarak belirlenmiştir
  • Ayrıca, 15 günlük ek izin hakkı da bulunmaktadır; bu izin, ailevi ve ekonomik nedenler gibi özel durumlarda okul yönetiminin takdirine bağlıdır
Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Ela

New member
Ebeveyn İzni 2025, onu uygulayan ebeveynler tarafından algılanan miktar, ikinci ve üçüncü ay için maaşın% 80'i değişir

İle ilgili
Filippo imundi
Selam güzel topluluk

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İş Yasası'nın 74. maddesine göre, analık izninin bitiminden sonra kadın işçi, 6 aya kadar ücretsiz izin hakkını kullanabilir. Bu süre zarfında alınan raporlar ve kullanılan yıllık izinler de bu 6 aylık süreden sayılır
  • Yanıtın içeriği 2025 yılında babaya verilen doğum izni, özel sektörde 5 gün , kamu sektöründe ise 10 gün olarak belirlenmiştir. 1 2 Yanıtı değerlendir 5 kaynak multinet.com.tr 1 ayboga.av.tr 2 3 4 5 Tüm sonuçlar
  • Veli izni , öğrencilerin okula gitmemesi için talep edebilecekleri toplam 45 güne kadar izin süresini kapsar
Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Emre' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Hasan Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği 2025 yılı için
Bunun tarihi arka planı da baya ilginç @Emre, kısa da olsa bahsetmen iyi olmuş

BarnaBi

Global Mod
Global Mod

İle ilgili
Filippo imundi
@Hasan anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

• Yanıtın içeriği Veli izni , öğrencilerin okula gitmemesi için talep edebilecekleri toplam 45 güne kadar izin süresini kapsar. 1 Ayrıca, 15 günlük ek izin hakkı da bulunmaktadır; bu izin, ailevi ve ekonomik nedenler gibi özel durumlarda okul yönetiminin takdirine bağlıdır. 2 Yanıtı değerlendir 5 kaynak gsb.gov.tr 1 2 3 4 5 Tüm sonuçlar
  • 2025 yılı için INPS'in ebeveyn izni haberlerine dair bilgi bulunamadı. Ancak, Türkiye'de ebeveyn izinleri hakkında bazı bilgiler mevcut
  • Doğum izni parası, 6 ay süreyle ödenir
Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Emre' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Hasan Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği 2025 yılı için
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Emre

Ufaklık

Global Mod
Global Mod

İle ilgili
Filippo imundi
Selam bu başlığa uğrayanlara

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Hasan

• Evet, analık izni sonrası rapor ve yıllık izin süreleri 6 aydan düşebilir
  • Doğum izni süresinin 24 haftaya çıkarılmasının birkaç nedeni vardır
  • Mevcut uygulamada, kadın çalışanlar doğumdan önce ve sonra toplam 16 hafta izin hakkına sahipti. Yeni düzenleme ile bu süre, doğum öncesi 8 hafta ve doğum sonrası 16 hafta olarak belirlendi
Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Ela' Alıntı:
Selam güzel topluluk Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İş Yasası'nın 74. maddesine göre, analık izninin bitiminden
Tam olarak aynı fikirde değilim @Ela, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Irem

New member

İle ilgili
Filippo imundi
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Hasan

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, 6 aylık ücretsiz doğum izni yıllık izin hesabını etkiler
  • Ancak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, doğum izni süresinin artırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtmiştir. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da Nüfus Politikaları Kurulu Toplantısı'nda doğum izni süresinin uzatılmasının gündemde olduğunu ifade etmiştir
BarnaBi' Alıntı:
@Hasan anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Veli izni , öğrencilerin okula gitmemesi için talep
Senin yorumun kadar yorumlar da önemli @BarnaBi, tartışma keyifli

Simge

New member

İle ilgili
Filippo imundi
Merhaba bilgi paylaşımcılarına

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Hasan

• Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, babalık izni süresini uzatmayı planlamaktadır. Ayrıca, 2025 yılında doğum izni süresinin 16 haftadan 24 haftaya çıkarılması için bir taslak hazırlanmıştır
  • 2025 yılı için doğum izni süresinin uzatıldığına dair resmi bir açıklama bulunmamaktadır
Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Ufaklık' Alıntı:
Selam bu başlığa uğrayanlara Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Hasan Evet, analık izni sonrası rapor ve yıllık izin süreleri 6 aydan düşebilir Doğum izni süresinin 24 haftaya
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Ufaklık

Deniz

New member

İle ilgili
Filippo imundi
Merhaba soru sahipleri

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Hasan

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dolayısıyla, 6 ay ücretsiz doğum izni kullanmış bir işçinin yıllık izin hak ediş tarihi 6 ay ileri ötelenmiş olur
  • Yanıtın içeriği Evet, analık izni sonrası rapor ve yıllık izin süreleri 6 aydan düşebilir . 1 2 İş Yasası'nın 74. maddesine göre, analık izninin bitiminden sonra kadın işçi, 6 aya kadar ücretsiz izin hakkını kullanabilir. Bu süre zarfında alınan raporlar ve kullanılan yıllık izinler de bu 6 aylık süreden sayılır. 1 2 Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 iskanunu.com 2 dumanglobal.com 3 mustafabaysal.com 4 hekimsen.org 5 Tüm sonuçlar
İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Emre' Alıntı:
Bu kadar kesin konuşmak için elimizde yeterli veri yok gibi duruyor @Emre