Huawei Mate X3 tanıtım tarihi ortaya çıktı!

BarnaBi

Global Mod
Global Mod
Huawei Mate X3 tanıtım tarihi ortaya çıktı! Huawei, katlanabilir telefon pazarına birinci adım atan şirketlerden bir tanesiydi. Lakin, 2019’da ABD tarafınca kara listeye alınmasının ve yaptırımlara maruz kalmasının akabinde buradaki tartısını kaybetti ve pazar hissesinin büyük bir kısmını Samsung’a kaptırdı. Günümüzde yeni modellerini piyasaya sürse de Google dayanağından mahrum olması ve 5G kullanamaması üzere niçinlerden dolayı geri planda kaldı.

Huawei Mate X3 ne vakit tanıtılacak?

Huawei, uzunca bir müddetdir savlarla gündemde olan Mate X3’ü hayli yakında piyasaya sürecek. Kısa müddet evvel de katlanabilir telefonun ne vakit tanıtılacağı ortaya çıktı. Son ortaya çıkan bilgilere bakılırsa Huawei Mate X3, nisan ayının sonuna gerçek Çin’de tanıtılacak. Global pazarlara gelip gelmeyeceği ise şimdilik bilinmiyor.

Aygıtta 90 Hz tazeleme suratı sunan 6,5 inç OLED kapak ekran ve 90 Hz yenileme suratı bulunan 8 inç OLED katlanabilir ekran bulunacak. İşlemci tarafında ise Kirin 9000 mevcut. 5 nm fabrikasyon süreci ile üretilen yonga seti; bir adet 3.13 GHz ARM Cortex-A77, üç adet 2.54 GHz ARM Cortex-A77 ve dört adet 2.05 GHz ARM Cortex-A55 çekirdeklerine ek olarak Mali-G78 MP24 grafik ünitesine mesken sahipliği yapıyor.

Akıllı telefonda 50 Megapiksel ana kameranın başı çektiği dörtlü kamera suramı olacak. Ön tarafta ise 16 Megapiksellik bir selfie kamerasının yer alması bekleniyor.

Bunun haricinde şirketin kara listeye alınmasının akabinde uygulanmaya başlanan yaptırımlar bu modelde de devam edecek. Bu noktada 5G ve Google dayanağı bulunmayacak.

Pekala siz bu mevzu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Huawei, ABD yaptırımlarına karşı kalıcı bir tahlil bulabilir mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmından ya da SDN Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın.