Fatih’te polisin kullandığı motosiklet tramvay yolunda yayaya çarptı Fatih’te, tramvaya yetişmek için koşan Yasin Dülger’e, tramvay yolundan giden polisin kullandığı motosiklet çarptı. 4 ay evvel yaşanan kazada tutulan rapora nazaran, Yasin Dülger yayalara kırmızı ışık yandığı sırada karşıya geçtiği sebebi öne sürülerek hatalı bulundu. Hastanede tedavi goren Dülger’in bacağına platin takılırken, kaza anı tramvay durağının güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Kaza, 24 Haziran’da saat 21.00 sıralarında Çapa-Şehremini Tramvay Durağı’nda meydana geldi. Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı saatlerde tramvaya yetişmek için koşan Yasin Dülger’e (23) yolun karşısına geçtiği sırada, tramvay yolunda ilerleyen polisin kullandığı motosiklet çarptı. Dülger, çarpmanın tesiriyle yaklaşık 15 metre sürüklendi. Motosiklet üzerinden düşen polis memuru ise kazayı yavaşça sıyrıklarla atlattı. İhbar üzerine olay yerine gelen sıhhat gruplarınca ambulans ile hastaneye kaldırılan Dülger, ameliyata alındı. Ameliyat kararında bacağının diz ve bilek ortasına platin takılan Yasin Dülger, yaklaşık 2 ay boyunca yatarak tedavi gördü. Yaşanan kazanın akabinde tutulan kaza raporuna göre Yasin Dülger, yayalara kırmızı ışık yandığı sırada karşıya geçtiği nedeni öne sürülerek hatalı bulundu.
‘Maddi dayanak beklemedim, manevi bir takviye de bakılırsamedim’
Bacağına platin takılan Yasin Dülger, “Tramvaya yetişmek için Çapa Tramvay Durağı’na koşuyordum. O sırada tramvay yolundan motosikletli bir polis 80-90 km süratle geliyormuş. Geldiğini görmedim ve bana çarptı. Gözümü hastanede açtım. Bacağımda kırık oluştuğunu öğrendim. Ameliyat olmak için iki gün bekledim. Ameliyatta, diz ile bilek ortasına, kemiğin içine çivi biçiminde platin takıldı. Bu süreçte, hastane ve mesken olmak üzere toplam 2 ay boyunca yatağa bağımlı kaldım. Bana çarpan polis memurunun, evvel komiseri iki sefer yanıma geldi. sonrasındasında kendisi de geldi. Geldiğinde, odaya girerken göz göze geldik. Lakin sonrasındasında utancından mıdır, öbür bir sebeple mi bilmiyorum lakin yüzüme bile bakmadı. Tramvay yolunda bu kadar süratli gitmesi yanlış bir davranış. Sen motorlu trafik polisisin. Yollar boşken ve kırmızı ışıkta geçebilmene karşın niye tramvay yolunu kullanıyorsun? Bunun bir cezası olması gerekiyor. Maddi olarak kimseden bir beklentim yoktu fakat manevi bir dayanak de bakılırsamedim. Yanımda durmadılar. Bu durumdan epeyce rahatsız oldum. Düzgünleşme sürecimin iki yıl süreceğini söylemiş olduler. Şu an yürürken sekiyorum” dedi.
Kaza anı kamerada
Kaza anı, tramvay durağının güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Manzaralarda, Yasin Dülger’in koşarak tramvay yolundan karşıya geçtiği sırada, kendisine hakikat gelen motosikletin çarptığı görülüyor.
‘Maddi dayanak beklemedim, manevi bir takviye de bakılırsamedim’
Bacağına platin takılan Yasin Dülger, “Tramvaya yetişmek için Çapa Tramvay Durağı’na koşuyordum. O sırada tramvay yolundan motosikletli bir polis 80-90 km süratle geliyormuş. Geldiğini görmedim ve bana çarptı. Gözümü hastanede açtım. Bacağımda kırık oluştuğunu öğrendim. Ameliyat olmak için iki gün bekledim. Ameliyatta, diz ile bilek ortasına, kemiğin içine çivi biçiminde platin takıldı. Bu süreçte, hastane ve mesken olmak üzere toplam 2 ay boyunca yatağa bağımlı kaldım. Bana çarpan polis memurunun, evvel komiseri iki sefer yanıma geldi. sonrasındasında kendisi de geldi. Geldiğinde, odaya girerken göz göze geldik. Lakin sonrasındasında utancından mıdır, öbür bir sebeple mi bilmiyorum lakin yüzüme bile bakmadı. Tramvay yolunda bu kadar süratli gitmesi yanlış bir davranış. Sen motorlu trafik polisisin. Yollar boşken ve kırmızı ışıkta geçebilmene karşın niye tramvay yolunu kullanıyorsun? Bunun bir cezası olması gerekiyor. Maddi olarak kimseden bir beklentim yoktu fakat manevi bir dayanak de bakılırsamedim. Yanımda durmadılar. Bu durumdan epeyce rahatsız oldum. Düzgünleşme sürecimin iki yıl süreceğini söylemiş olduler. Şu an yürürken sekiyorum” dedi.
Kaza anı kamerada
Kaza anı, tramvay durağının güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Manzaralarda, Yasin Dülger’in koşarak tramvay yolundan karşıya geçtiği sırada, kendisine hakikat gelen motosikletin çarptığı görülüyor.