Ev ya da rüya gibi bir düğün – yeğen ikisini de istiyor ve hayal kırıklığına uğruyor

kolluk

New member
Finansal yardım
Ev ya da rüya gibi bir düğün – yeğen ikisini de istiyor ve hayal kırıklığına uğruyor

Yeğen Sierra bir ev ve çocuklar hayal ediyordu ama amcası onu geri çevirdi.

© Gorodenkoff/Getty Images

kramper-gernot

Aile geleneği, çocuklara ya rüya gibi bir düğün ya da bir mülk için peşinat teklif etmektir. Genç bir kadın ikisini de istiyordu. Ailesi, yapılacak bir düğün için borçlanmıştı ve zengin amcasının yeni evin parasını ödemesi gerekiyordu.

“Küstah Konuşan Amca” takma adını taşıyan bir adam – kabaca “sözlerini sakınmayan amca” – ailesindeki bir geleneği anlatıyor. Bir düğün olması durumunda, üç çocuğu cömert bir düğün için para mı isteyeceklerini yoksa bu paranın bir evin özsermayesine akmasını mı tercih edeceklerini ve bunun yerine düğünlerini biraz daha mütevazı bir şekilde yapmak isteyip istemeyeceklerini seçebiliyorlardı.

Göl kenarında aileye ait cennet gibi eski bir ev var. Üç çocuğu daha sade bir düğünü tercih etti. İşte bu yüzden “üçümüz de artık ev sahibiyiz.”

Şu ana kadar her şey yolunda, sorun yeğen “Sierra”. Onun yüzünden amca, tanınmış Reddit grubu AITA (“Ben Pislik Miyim”) topluluğuna döndü. Yeğen yakın zamanda evlenmişti. Annesi – amcasının kız kardeşi – Sierra’ya aile teklifini yapmıştı. Genç kadın bir sahil kasabasında harika bir düğün hedefi seçti.

Partnerin borçları endişe kaynağıdır.

Para ve flört
Borçlu olarak evlenmek mi? Bir fiyaskoyu önlemek için bu ipuçlarını kullanın

8 Mayıs 2017

Borçla finanse edilen düğün

“Kız kardeşim bana, kendisinin ve kocasının kıyıdaki bir bölgedeki düğünleri için 35.000 dolardan fazla para ödediğini itiraf etti. Bu paranın çoğunu evlerine güvenerek sağlamak zorunda kaldılar.”

ABD’de kredili mevduat hesabı gibi çalışan ipotekler yaygındır. Evin değerine göre müşterilerin kullanabileceği kredi limiti verilmektedir. Görünüşe göre bu kap düğünü finanse etmek için kullanılmış. Amcanın bir parti için borç alma fikrinin iyi bir fikir olmadığını düşündüğünü söyleyebilirsin. Ama aynı zamanda daha iyi durumda olduğunu da biliyor. “Karım ve ben, kız kardeşim ve kocasından çok daha fazla kazanıyoruz ve imkanlarımız dahilinde iyi bir yaşam sürüyoruz.” Yalnızca ebeveynlerinden aldığı 35.000 dolarla Sierra’nın düğünü, diğer akrabaların da önemli ölçüde katkıda bulunması durumunda ABD ortalamasının üzerinde.

Amca ve eşi önce çocuklarının eğitimini finanse etti, ardından evlerinin peşinatını ödedi. “Bu, bir süreliğine tasarruflarımızı tüketti, ancak o zamandan beri önemli miktarda yeniden tasarruf sağladık.”

Primrose Hill'deki çatı terası daireyi daha da güzelleştiriyor.

Londra emlak
Rita Ora – şarkıcı Londra’daki dairelerinden birini 3,3 milyon £’a sattı

8 görsel

25.12.2022

Kendi evini özlemek

Rüya gibi düğünün sevinci uzun sürmedi. Genç çift bir ev istiyordu ama Sierra’nın ailesi artık yardım edemiyordu. Bu yüzden amca yeğeninin ziyaret etmesini bekledi. Geldiğinde genç kadın ondan depozito istedi ve büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Dileklerini ifade etmeye başlar başlamaz adam hayır dedi. Para orada olmasına rağmen.

Bunun nedeni adamın ilkelerinde yatmaktadır: “Kendi çocuklarımın aptalca kararlarını ödüllendirerek akıllı finansal kararlarını küçümsemeyeceğimi söylemiştim.” Sierra aptalca ne yaptığını sorunca şöyle cevap verdi: “Sen sadece düğünü düşünüyordun. Çocuklarım daha sonra evliliklerini düşünüyordu.”

Kötü bir iş tanımı da değil: Patronun karısıyla havuz kenarında takılmak

Kariyer tavsiyesi
Bu çılgın işlerle harika para kazanabilirsiniz

21 Ağustos 2016

Kaba ton

Her şey fiyaskoyla sonuçlandı, yeğen ağlayarak amcasının evinden ayrıldı. Ve yanlış bir şey yaptığının tamamen farkında gibi görünüyor. Kararında değil, ses tonunda. Ne yazık ki “bir balyoz kadar empatik” olduğunu itiraf ediyor. Sierra’nın ailesi onun kararını anlıyor ama aynı zamanda daha az sert olması gerektiğini de düşünüyor.

AITA grubu daha az incelikli düşünüyor, gerçeklere bağlı kalıyor. Çoğu kullanıcı, bir evin peşinatını ebeveynleri dışında bir akrabanın ödeyebileceği fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlayamıyor. Ayrıca amcanın yardım etmesi durumunda ne kadar garip bir durumda olacağı da kabul ediliyor. O zaman yeğeninin durumu, “rüya düğün artı mülk” paketiyle kendi çocuklarından çok daha iyi olacaktır.

Doğası gereği Reddit forumlarının itirafları doğrulanamıyor.

#Konular