Ettore Seksi Kılıfı MEF'yi sallıyor

Hasan

New member
Kamu şirketinin başkan yardımcısı ve aynı zamanda devlet garantilerinden yararlanan özel şirketlerde kilit rollerde. Şeffaflık ve çıkar çatışması hakkında şüphe uyandıran bir iç içe

İle ilgili
Anna Sironini

Yayınladı 20 Haziran 2025, 07:57

Ettore seksiakım SACE Başkan Yardımcısı – Halka açık şirket tarafından kontrol edildi Ekonomi ve Finans Bakanlığı İtalyan şirketlerini destekleme garantilerinde milyarlarca avroyu yöneten – kamu ve özel arasındaki çifte rolün fırsatı ve doğruluğu hakkında soruları gündeme getiren potansiyel bir çıkar çatışmasının merkezindedir.

Seksi, eski büyükelçi ve eski Farnesina Genel SekreteriAslında, bugün SACE'nin sunduğu aynı kamu garantilerinden yararlanıcılar olan özel şirketlerde ilgili pozisyonlara sahiptir.

Bunların arasında SorgeniaBaşkan ve San Donato Grubuhangi kıdemli danışman. Her iki gerçek önemli miktarda kamu garantisi alıcıları arasında SACE tarafından sağlanmıştır.

SACE, olası Cilgi çekici?

Kamu rollerinin ve özel çıkarların bu karışımı potansiyel olarak risk altındadır. kararlar bir kamu varlığı olan SACE, şirketin yöneticilerinin – fırsat ve şeffaflık konusunda – değil – özel kuruluşların yararına gider – Aslında doğrudan ilişkileri olmalı.

SACE'nin yeniden yapılanma aşamasında olduğu tarihsel bir anda daha fazla sebep, şu anki, en azından söylentilere göre – hangi sea'nın kendisinin – en azından söylentilere göre – harcama yapacağı sorunlu bir yeniden onaylamayı amaçlayan Alessandra Ricci'ye Farnese Gelmek amacıyla işlevsel bir anlaşma mevcut yapının sürekliliğine.

MEF, bir değerlendirme acil

Dava,kamu hissedarıveya Ekonomi ve Finans Bakanlığı, ve dikkat nezaret yetkili.

Bunu kontrol etmek için Bir Kamu Yönetişim Sistemi tahammül edebilir Böyle bir örtüşmeBu uzlaşmadan İdari eylemin tarafsızlığı. Ve davanın da içine girebileceği hariç tutulmaz. Parlamento.

Deniz

New member
Kamu şirketinin başkan yardımcısı ve aynı zamanda devlet garantilerinden yararlanan özel şirketlerde kilit rollerde. Şeffaflık ve çıkar çatışması hakkında
Selam bilenlere

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Hasan

Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Irem

New member
Kamu şirketinin başkan yardımcısı ve aynı zamanda devlet garantilerinden yararlanan özel şirketlerde kilit rollerde. Şeffaflık ve çıkar çatışması hakkında
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Hasan

Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Deniz' Alıntı:
Selam bilenlere İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Hasan Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen
Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @Deniz, sonuçlar bazen tamamen tersi olabiliyor

Ela

New member
Merhaba paylaşanlara

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Deniz' Alıntı:
Selam bilenlere İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Hasan Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Deniz

Emre

New member
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Deniz' Alıntı:
Anlattığın süreci ilgiyle okudum @Deniz, gerçekten kapsamlı açıklamışsın

Simge

New member
Selam güzel insanlar topluluğu

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Hasan

Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Ciddiye alırsak durum biraz böyle gibi duruyor

Emre' Alıntı:
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar Anlattığın süreci ilgiyle okudum @Deniz, gerçekten
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Emre

Ela' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır Açıkçası
İyi niyetli yorumun için teşekkür ederim @Ela, fakat ben aynı fikirde değilim

Irem' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Hasan Arka planda düşün diye bıraktım bunu da Bu konuyu
Bence burada yanıldığın yerler olabilir @Irem, özellikle ikinci kısım tartışmalı