Dolgu yaptığı bayanın yüzünde kalıcı hasar bırakan geçersiz doktora mahpus cezası

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Dolgu yaptığı bayanın yüzünde kalıcı hasar bırakan geçersiz doktora mahpus cezası Bakırköy’de 2013 yılında hoşluk merkezinde uyguladığı yanlış tedavi kararı Değer Kaya’nın (47) yüzünü tanınmaz hale getirdiği ve düzmece diplomasıyla kendisini tabip olarak tanıttığı sav edilen tutuksuz sanık Banu Mülhim, “Nitelikli dolandırıcılık” ve “Taksirle yaralama” kabahatlerinden toplam 3 yıl 4 ay mahpus ve 3 bin 340 lira isimli para cezasına çarptırıldı. Sanık Mülhim hakkında daha evvel verilen beraat sonucu Bölge Adliye Mahkemesi tarafınca bozulmuştu. Davanın akabinde konuşan Kaya, “Aldığı ceza onun için kâfi mi? Hayır katiyetle değil. Bana ve bir sürü beşere ağır mağduriyetler yaşattı. Ben bunların izini ömür uzunluğu yüzümde taşıyacağım. Her sene yüzümde eriyen yerleri doldurtmak zorundayım” dedi.

Bakırköy’de 2013 yılında bir hoşluk merkezini işleten ve ofisinin duvarına argümana bakılırsa uydurma tıp diploması asan Banu Mülhim, yüzündeki lekeleri tedavi ettirmek isteyen Değer Kaya’nın karın bölgesinden liposuction prosedürüyle yağ alarak yüzüne enjekte etti ve Kaya’nın yüzünü tanınmaz hale getirdi. bir süre daha sonra yüzü morararak şişen ve yüzünden irin akmaya başlayan Kaya, Banu Mülhim’den şikayetçi oldu. Hazırlanan iddianamede Banu Mülhim hakkında “Dolandırıcılık” hatasından 5 yıl, “Taksirle yaralama” cürmünden da 1 yıl mahpus istemiyle dava açıldı.

Suçlamaları kabul etmedi

Beraat kararı bozuldu

Mahkeme sanık Mülhim’in “Dolandırıcılık” hatasının ögeleri oluşmadığı sebebi öne sürülerek, “Yaralama” cürmünden da kanıt elde edilemediğinden beraatine karar verdi. Şikayetçi Değer Kaya’nın avukatı İsmail Şahin beraat sonucunı temyiz etti. Bölge Adliye Mahkemesi 21. Ceza Dairesi hatanın “Nitelikli dolandırıcılık” olabileceğini, bu kabahatin da ağır ceza mahkemesinde yargılanması gerektiğini belirterek beraat kararlarının bozulmasına karar verdi.

Nitelikli dolandırıcılık

Beraat karının bozulmasının akabinde Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanık yeniden hakim karşısına çıktı. Savunma yapan sanık Banu Mülhim, bu defa Değer Kaya’nın kendilerine geldiğinde yüzünde esasen yanık lekesi ve çukurlar olduğunu, mağdurun yüzündeki hasarların katiyen kendi sürecinden kaynaklanmadığını söylemiş oldu. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanığın “Nitelikli dolandırıcılık” ve “Taksirle yaralama” kabahatlerinden toplamda 3 yıl 4 ay mahpus ve 3 bin 340 lira isimli para cezasına çarptırılmasına hükmetti.

‘Para için bayanların ömrünü perişan etti’

Duruşma daha sonrası açıklama yapan Değer Kaya, “9 yıl sonunda davamız nihayete erdi. Yalnız aldığı ceza onun için kâfi mi? Hayır, muhakkak değil. Bana ve bir sürü beşere ağır mağduriyetler yaşattı. Ben bunların izini ömür uzunluğu yüzümde taşıyacağım. Hala devam eden tedavilerim var. Ömrüm boyunca bu tedavileri görmeye mecburum artık. Her sene yüzümde eriyen yerleri doldurtmak zorundayım. Sanık hayli az bir cezayla kurtuldu. bir fazlaca hanımı mağdur etti. Bayanların ömrünü perişan etti. neden ? Daha fazla para kazanmak için. Hiç alanı olmadığı biçimde, düzmece estetisyen ve plastik cerrahı diplomasıyla klinik açıp bu kadar insanın ömrünü zehir etti. Bize kendini Türkiye’nin sayılı plastik cerrahlarından biri üzere tanıttı. Duvarında asılı bir sürü diploması vardı. Bunları gösterip ‘Ben buradan mezunum, bu kadar güzel bir doktorum’ diyordu. Kaliteli hastanelerin isimlerini vererek ‘Bugün ameliyatım buradaydı, bugün şu hastaya bu süreci yaptım’ diye konuşuyordu. bu biçimde insanların gözünü boyuyordu” diye konuştu.