Çocuklar kime emanet! Okul sürücüsünün uyuşturucu testi olumlu çıktı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Çocuklar kime emanet! Okul sürücüsünün uyuşturucu testi olumlu çıktı Vilayet Jandarma Komutanlığı’na bağlı Trafik Şube Müdürlüğü timleri, 2021-2022 eğitim ve öğretim döneminin açılmasıyla okul servisi sürücülerine yönelik alkol ve uyuşturucu testi yaptı. Kontrollere jandarma narkotik köpeği Elyaf da katıldı. Alkolmetre üfletilen sürücülere ayrıyeten uyuşturucu testi yapıldı. Sürücülerden alınan tükürük örneği bir kite damlatılıyor. Yaklaşık 10 dakikada sonuç veren özel bir aygıtla da bedende uyuşturucu unsur bulunup bulunmadığı inceleniyor.

‘Bu yıl uyuşturucu testi de yapılmaya başlandı’

Kemer Ulaştırma Hizmetleri Odası Genel Sekreteri Nedim Değirmenci, “Bugün burada jandarmamız ile okul servis araçlarını denetlemek için bulunuyoruz. Geçen senelerda rutin denetimler yapılıyordu lakin bu yıl ilaveten uyuşturucu testi de yapılmaya başlandı. Kendilerine bu biçimde bir imkanı bize sundukları için epey teşekkür ediyorum. Her şey çocuklarımızın güvenliği için, onların daha hoş, daha âlâ eğitim alabilmeleri için bu uygulama yapılıyor. Kendilerine epey teşekkür ediyorum” dedi.

Göynük Fen Lisesi okul servisçilerinden Mustafa Demirdağ “2021- 2022 eğitim ve öğretim yılı ilçemize ve ülkemize iyi olsun. Burada daha evvel servis kaptanları olarak uyuşturucu ve alkol testini kendi imkanlarımızla yaptırıyorduk. Sağ olsun, jandarma takımlarımız burada uygulama yapıp testi şahsen yapıyor. Onlara fazlaca teşekkür ediyorum. Sonuçta bizler geleceğin kuşaklarını taşıyoruz” diye konuştu.

Bir servis sürücüsünün uyuşturucu testinin müspet

Öte yandan Antalya genelinde birinci defa gerçekleştirilen çalışma kapsamında ismi ve bulunduğu ilçe açıklanmayan bir servis sürücüsünün uyuşturucu testinin müspet çıktığı açıklandı. Alınan örnekte ‘Amfetamin’ uyuşturucu unsuru tespit edilen sürücüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Test kararınun isimli tıptaki incelemede de olumlu çıkması durumunda, sürücünün 5 yıl boyunca ehliyetine el konulacağı ve 6 bin 909 lira cezai süreç uygulanacağı açıklandı. Sonuç çıkana kadar sürücünün servis yapmasına müsaade verilmediği de kaydedildi.