Çay verdiği müşteri telefon ve kredi kartlarını çaldı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Çay verdiği müşteri telefon ve kredi kartlarını çaldı Bağcılar’da bir kuşkulu, kendisine çay ikram eden börekçide çalışan bayanın rafta duran telefon ve kılıfındaki kredi kartları ile bir ölçü parayı çalarak kaçtı. O anlar güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Olay, 22 Eylül Çarşamba günü, Güneşli Mahallesi’ndeki bir börekçide meydana geldi. Müşteri üzere börekçiye giren bir kişiyi karşılayan çalışanlardan Fatma Konakçıoğlu sipariş almak istedi. Arkadaşlarını beklediğini söyleyerek sipariş vermeyen şahsa Konakçıoğlu çay ikram ederek çalışmaya devam etti. Fatma Konakçıoğlu’nun çay ocağından ayrılmasını fırsat bilen kuşkulu, rafta duran telefon, kılıfındaki kredi kartları, kimliği ve bir ölçü parayı alıp dükkânın dışına çıktı. Burada ikram edilen çayı içip bitiren kuşkulu, koşarak olay yerinden uzaklaştı. Telefonun yerinde olmadığını fark eden Konakçıoğlu, güvenlik kamera imgelerini denetim ederek, çay ikram ettiği kişinin hırsızlığı yaptığını öğrendi.

‘Kredi kartından 700 lira alışveriş yapmış’

Telefonuyla birlikte tüm anılarının çalındığını belirten Fatma Konakçıoğlu, “Müşteri üzere gelen 50-55 yaşlarında şahsa ‘hoş geldin ne alırsın’ diye sordum. ‘Arkadaşları bekliyorum’ dedi bana. Çay ikram ettim, daha sonrasında buradan telefonumu, kredi kartımı, kimliğimi ve nakit paramı alıp gidiyor. Kredi kartından 700 lira alışveriş yapmış. Öteki kartlarla da alışveriş yapmaya çalışmış lakin yapamamış. Hepsini bloke ettirdim. 50-55 yaştaki insanın bana bunu yapması hayli ayıp. Ben ona çay ikram ettim konuğumuz diye lakin o benim telefonumu çalmaya gelmiş. Beni 10 bin lira masrafa soktu lakin telefonumun ortasındaki çocuklarımın bütün anılarını çaldı” dedi. Fatma Konakçıoğlu hırsızlık olayı için şikâyetçi oldu. Polis takımları, güvenlik kamerasında eşkâli muhakkak olan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Hırsızlık anları kamerada

Hırsızlık anları güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. İmgelerde, şüphelinin elinde boş çay bardağını çalışana vererek bir daha çay doldurtması, çalışanın ayrılmasıyla telefonu çalarak dışarı çıkması ve çayını bitirdikten daha sonra süratle olay yerinden uzaklaşması yer alıyor.