C-Majör İş’ten Sesler Korosu’nda yangın mağdurlarına dayanak

Bilgin

Global Mod
Global Mod
C-Majör İş’ten Sesler Korosu’nda yangın mağdurlarına dayanak BOTAV’a yapılan bağış karşılığı alınan davetiye ile iştirak yapılan konsere ilgi büyüktü. İş’ten Sesler Korosu‘nun yanı sıra sahne alan birbirinden bedelli sanatkarlar da seyircilere unutulmaz bir gece yaşattı. Bodrum Belediye Lideri Ahmet Aras da gecenin ilerleyen saatlerinde koronun ortasına karışıp davetlilere sürpriz yaptı. çabucak sonrasında bir Bodrum türküsü de seslendiren Aras, seyircilerden büyük alkış aldı. Gecede konuşma yapan Lider Aras kültür ve sanatın kıymetini vurgularken, belediye olarak bu usul aktifliklerin desteklenmesine devam edileceğini belirtti.

Bodrum’da sanat iklimi yaşanıyor

Lider Aras konuşmasında şu kelamlara yer verdi: ‘’Ben evvela bu hoş koroyu bir ortaya toplayan ve her vakit kültür sanatın yanında olan Recai Çakır’a teşekkür etmek istiyorum. Ayrıyeten bu gecede bize takviye veren sevgili Hakan Alım, sevgili hocamız Hasret Abacı ve bedelli koro takımının hepsini kutluyoruz. bununla birlikte bu hoş nağmeleri bizlere sunan sevgili şefimiz ve orkestrasını da kutluyorum. Biz kültüre, sanata saygıyı Mustafa Kemal Atatürk’ten öğrendik. Kültür ve sanata her vakit muhtacız. Sanat ve sanatkarla şu sıkıntı günlerde, salgın ve yangın üzere afetlerin çabucak akabinde bu biçimdesine hoş bir konserde buluşmak bizleri umuda sevk ediyor. Bir ortada olmak sanatın birleştirici ve güzelleştirici gücü. Biz burada bir kum tanesiyiz. Asıl bu işi yapan, Allah vergisi yetenekleriyle müzisyenlerimiz, sevgili sanatçılarımızdır. Onları fazlaca seviyoruz. Bodrum’da da pek fazlaca sayıda sanatkarımız var. İlçemiz son vakit içinderda kültür ve sanatla inanılmaz iç içe. Şu anda her köşesinde bir faaliyet var. Gümüşlük’te klasik müzik şenliğimiz devam ediyor. Bir taraftan kale konserlerimizi yapıyoruz, bir taraftan fotoğraf, heykel üzere stantlar açılıyor. Şu anda Bodrum’da inanılmaz bir sanat iklimi var. Biz belediye olarak bunları bir ortaya getirip daha görünür kılmakla mükellefiz ve bunu da yapıyoruz. Bodrum’un kurtuluşunun kültür ve sanattan geçtiğini biliyoruz. Son devirde nüfus ne kadar artarsa artsın, yapısal ıstıraplarımızın ilacı dahi kültür ve sanata verdiğimiz pahadır. Bu yüzden ben bu biçimde aktiflikleri epeyce fazla önemsiyorum’’ dedi.

Gecenin sonunda koro üyeleri ve vatandaşlar daima bir ağızdan marşlar söyleyerek bu unutulmaz akşamı noktaladılar.