Boom Green, İşletmeler ve KOBİ KAYNAKLARI

Hasan

New member
2024 fleksiyonundan sonra, kiralama yatırımlarına ve sürdürülebilir geçişe geri döner

İle ilgili
Francesco Megna

Yayınladı 3 Haziran 2025, 10:04

2024'te genel bir düşüş meydana gelse de, kiralama, İtalya'da Made It Made ekonomisinde de rolünü doğruladı. Üretim yatırımlarına yönelik orta uzun vadeli kredilere kıyasla kiralamanın penetrasyonu%25'e yaklaşmaktadır. Yatırımlar ve kiralama arasındaki korelasyon yıllar içinde gelişmeye devam etmiştir ve eroganın değeri evler hariç özel yatırımların% 20'sine ulaşmıştır.

Geçen yıla giren sözleşmelerin sayısı ve değeri, bir önceki yıla kıyasla yaklaşık% 4'lük bir olumsuz değişim bildiriyor ve bunu 2025 yılının ilk aylarında 14 milyar avroyu (+% 8) aşan yeni kiralama operasyonları ile ani bir şekilde geliştirildi. Tüm sektörler 2024 verilerine kıyasla hacim olarak büyür. Otomobil sektörü değeri (+%5) büyür, ancak bir dizi sözleşme (%-0.9) olarak düşer. Uzun vadeli kiralama (+%6) yeşil güç kaynağı insidansı toplamda artmaktadır. Emlak piyasası, inşa edilen segmentin ( +%28) 'inşa edilmesi' (%-16) düşüşünü telafi ettiği% +7'ye yerleşir. Enstrümantal sektör hem değer hem de sayı olarak büyürken, yenilenebilir enerjiler% 60'ın üzerinde ve demiryolu sektörünün +% 80 c. Kiralama, tarım, ormanlar ve balıkçılık için makinelere yapılan yatırımların genişlemesini görüyor. Bu sektörün değeri yaklaşık%40 artmaktadır, burada kiralama, dijital ve sürdürülebilir bir dönüşüme yönelik sektörün orta süresi dolmasına likidite taleplerini karşılamada stratejik bir rol oynayabilir.
Kiralama başvuruları, sağlık hizmetleri ve otomatik ulaşım alanlarında faaliyet gösteren şirketler tarafından da büyüyor. Cari yıl için en zorlu sektörler arasında enerji ve tarımsal gıda, ulaşım ve lojistik verimliliğini not ediyoruz. Kiralama esas olarak KOBİ'ler tarafından kullanılır, ancak özel müşterilerin/serbest çalışanların yüzdesi büyür, kiralama müşterileri de yüksek derecede inovasyon ve ihracat yönelimi olan şirketlerin yüksek bir yüzdesi ile temsil edilir. Şu anda mevcut olan moratory, erilin yaklaşık% 10'unu temsil ediyor.

Ela

New member
2024 fleksiyonundan sonra, kiralama yatırımlarına ve sürdürülebilir geçişe geri döner

İle ilgili
Francesco Megna

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Hasan

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• KOBİ'ler (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler), belirli bir büyüklüğe sahip olan ve bu büyüklük çerçevesinde tanımlanan işletmelerdir
  • 1. AR-GE Eksikliği: Genellikle AR-GE departmanları yoktur ve bu nedenle yenilikçilik konusunda yetersiz kalabilirler. 2. Üretim-Satış Koordinasyonu: Üretim ve satış koordinasyonunda aksaklıklar yaşayabilirler. 3. Finansal Zayıflık: Finansal yönden büyük işletmelere göre daha zayıf bir yapıya sahiptirler. 4. Pazarlama Sorunları: Ayrı bir pazarlama bölümü olmaması, ihracat ve pazarlama süreçlerinde sorunlara yol açabilir. 5
  • KOBİ işletme türleri arasında şunlar yer alır: - İmalat Sanayii KOBİ'leri. Otomotiv yan sanayi, gıda işleme, tekstil ve makine imalatı gibi alanlarda faaliyet gösterirler. - Hizmet Sektörü KOBİ'leri. Bilişim teknolojileri hizmetleri, eğitim, sağlık, danışmanlık ve turizm gibi alanlarda hizmet sunarlar. - Ticaret KOBİ'leri. Perakende ve toptan ticaret yapan işletmelerdir. - İnşaat Sektörü KOBİ'leri. Küçük ve orta ölçekli inşaat projelerinde faaliyet gösterirler
Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Ufaklık

Global Mod
Global Mod

İle ilgili
Francesco Megna

Selam üstatlar

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Hasan

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 3. Avrupa Yeşil Mutabakatı: KOBİ'lerin yeşil üretim sürecine geçişlerinde danışmanlık, finansal olanaklar ve devlet teşvikleri gibi destekleri içermektedir
  • KOBİ olarak sınıflandırılabilmek için genellikle aşağıdaki kriterlerden birini sağlamak gerekir: - 250'den az çalışanı olmak; - Yıllık ciro veya mali bilanço toplamı belirli bir limitin altında kalmak
  • 2. TÜBİTAK Yeşil Dönüşüm Çağrısı: Sanayide yeşil dönüşüme yönelik teknolojik çözümlerin ticarileşmesini kolaylaştıracak AR-GE ve yenilik projelerine destek sağlamaktadır. Bu çağrı kapsamında büyük ölçekli kuruluşlar için 60 milyon TL, KOBİ'ler için ise 15 milyon TL destek üst limiti belirlenmiştir
Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

Ela' Alıntı:
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Hasan Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir KOBİ'ler (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler)
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Ela, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Deniz

New member

İle ilgili
Francesco Megna

Merhaba bilgili dostlar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Hasan, gerçekten emeğine sağlık

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Yan Sanayi: Genellikle büyük sanayi kuruluşlarının ürettiği ana ürünlere tamamlayıcı parçalar veya hizmetler sunan işletmelerdir
  • 2. KOBİ (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler): Çalışan sayısı 250'den az olan ve yıllık cirosu veya mali bilanço toplamı belirli limitlerin altında kalan işletmelerdir. KOBİ'ler, ekonominin temel yapı taşlarını oluşturur ve istihdam sağlama, inovasyon ve yerel pazarlara odaklanma gibi önemli roller üstlenirler
  • KOBİ (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler) ve KOBİ dışı ayrımı, işletmelerin belirli kriterlere göre sınıflandırılmasıyla yapılır. Bu kriterler genellikle çalışan sayısı, yıllık ciro ve mali bilanço toplamı gibi unsurları içerir
Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Ela' Alıntı:
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Hasan Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir KOBİ'ler (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler)
Bence burada yanıldığın yerler olabilir @Ela, özellikle ikinci kısım tartışmalı

BarnaBi

Global Mod
Global Mod

İle ilgili
Francesco Megna

Merhaba ilham peşinde koşanlar

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Hasan

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Yeşil Sanayi Destek Programı: KOBİ'lerin güneş enerjisi yatırımlarına finansal destek sağlayarak enerji verimliliğini artırmayı ve çevresel etkileri azaltmayı amaçlamaktadır. Destek oranı genellikle %60'tır ve proje süresi en az 8 ay, en fazla 12 aydır
  • Yan sanayi ve KOBİ kavramları farklı anlamlara sahiptir
Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Ela' Alıntı:
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Ela, özellikle pratik tarafı çok farklı

Simge

New member

İle ilgili
Francesco Megna

Merhaba buradan geçen herkese

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Hasan

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• KOBİ'ler, üç ana kategoriye ayrılır
  • 1. Mikro Ölçekli İşletmeler: Yıllık 10 kişiden az çalışana sahip olan ve yıllık net hasılatı 5 milyon TL'yi aşmayan işletmelerdir . 2. Küçük Ölçekli İşletmeler: Yıllık bazda 50 kişiden az istihdam sağlayan ve yıllık net hasılatı veya mali bilançosu 50 milyon TL'yi aşmayan işletmelerdir . 3. Orta Ölçekli İşletmeler: Çalışan sayısı 250'den az olan ve yıllık net hasılatı 250 milyon TL'yi aşmayan işletmelerdir
Deniz' Alıntı:
Merhaba bilgili dostlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Hasan, gerçekten emeğine sağlık Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Yan Sanayi
Burada sana %100 katılamam @Deniz, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Irem

New member

İle ilgili
Francesco Megna

Selam yol geçen hanı ahalisi

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Hasan

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• KOBİ'lere yönelik yeşil dönüşüm destekleri hızlanmaktadır. Bu destekler arasında öne çıkanlar şunlardır
  • KOBİ dışı işletmeler ise bu limitleri aşan ve daha büyük ölçekli olan işletmelerdir
Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Simge' Alıntı:
Merhaba buradan geçen herkese İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Hasan Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir KOBİ'ler, üç ana
Kısa bir not bırakayım @Simge, ekonomik etkisi de çok konuşuluyor

Emre

New member

İle ilgili
Francesco Megna

Selam maceraperestler

@Hasan okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Düşük Sermaye ile Yüksek Üretim: Küçük ve orta ölçekli işletmeler, düşük sermaye ile yüksek üretim yapabilir. 2. Teknolojik Gelişmelere Uyum: Teknolojik değişimlere daha hızlı ve kolay uyum sağlarlar. 3. Bölgesel Kalkınmaya Katkı: Çalışan kesimin yoğun olduğu bölgelerde kurulabilir ve bölgesel kalkınmayı hızlandırabilirler. 4. Müşteri Odaklılık: Müşterilerle doğrudan iletişim halinde oldukları için onların ihtiyaçlarını daha doğru bir şekilde karşılayabilirler. 5
  • KOBİ olarak tanımlanabilmek için: - 250'den az çalışan, - Yıllık ciro veya mali bilanço limiti altında olmak gerekir
Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Özet gibi olacak ama elimde kalan fikir aşağı yukarı bu

Simge' Alıntı:
Merhaba buradan geçen herkese İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Hasan Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da
Fikir güzel ama eksik kalmış @Simge, birkaç örnek daha iyi olurdu

Irem' Alıntı:
Selam yol geçen hanı ahalisi Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Hasan Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde bence fazla yüzeysel kalmış

BarnaBi' Alıntı:
Merhaba ilham peşinde koşanlar Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Hasan Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da
Ben buna katılmıyorum @BarnaBi, özellikle son nokta bana ters geldi