Boğaziçili akademisyenler parti temsilcileriyle bir orta geldi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Boğaziçili akademisyenler parti temsilcileriyle bir orta geldi Dün CHP, HDP ve TİP ile görüşen Heyet bugün İYİP ve AK Parti ile bir ortaya geldi. birinci vakit içinderda HDP’yi ziyaret eden Heyet, Eş Liderler Pervin Buldan, Mithat Sancar ve milletvekilleri Garo Paylan ile bir ortaya geldi. Akabinde Deva Partisi’nden Mustafa Yeneroğlu ile görüşen Heyet, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri Özgür Özel, Yunus Emre, Sibel Özdemir ile bir toplantı gerçekleştirdi. Heyet dünkü ziyaretlerini TİP Genel Lideri Erkan Baş ve milletvekili Sera Kadıgil ile görüşerek sonlandırdı. Görüşmelerine bugün İYİP Genel Lideri Meral Akşener, milletvekilleri İsmail Tatlıoğlu ve Ümit Özlale ile devam eden Heyet, AK Parti’den Naci Bostancı ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Öğretim üyeleri, 2 Ocak 2021 tarihinde, liyakat kriterleri gözetilmeden yapılan rektör ataması ve tüzel prosedür gereği üzere işletilmeyip üniversite şuralarının sonucu olmadan kurulan iki yeni fakülte ile yalnızca eğitimin değil, üniversitenin geleceğinin de tehlikeye girdiğini belirttiler. Bu tehlike karşısında telaş ve taleplerini lisana getiren öğrenci ve öğretim üyelerinin orantısız bir polis gücü ve şiddetli müdahalelerle karşı karşıya kaldığını tabir ettiler. Son altı ayda üniversiteye verilen hasarın ülkemizin geleceğini oluşturan öğrencilere ve kamuya verilen ziyan olduğunu belirten öğretim üyeleri, eğitim-öğretim şartlarının ivedilikle olağana dönmesini ve ülkemiz gençlerinin nitelikli eğitim hakkının korunmasını istediler.

Öğretim üyeleri ayrıyeten tüm kamu üniversitelerinin anayasa ve maddelerde tanımlandığı üzere akademik ve idari özerkliğe kavuşturulması, üniversite idaresinde yetki ve sorumlulukların paylaşılması ve kararların akademik ünitelerin iştirakiyle alınmasının bilimsel özgürlük, nitelikli eğitim ve nitelikli üniversitenin vazgeçilmez önkoşulları olduğunu lisana getirdiler.

Görüşmelerin olumlu geçtiğini belirten Heyet, Boğaziçi Üniversitesi ve onu dünyanın en âlâ üniversiteleri ortasına taşıyan bedellerin korunması gerektiğini vurguladı.