Bir ayrılık ve manipüle edilmiş çocuklar: bir aile psikoloğundan tavsiye

kolluk

New member
Ayrılmadan sonra
Boşanma çocuklar yeni ortağa karşı tartışıldığında: “Çok kirli bir oyun var”

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Ebeveynler ayrıldı, yeni bir ortaklıkta bir ebeveyn: Baba veya annenin çocuğu manipüle etmeye çalışması olabilir. Aile psikoloğu Stefan Rücker hangi çözümlerin olduğunu açıklıyor.

Bu röportaj Stern Arşivinden geliyor ve ilk olarak Mayıs 2023'te ortaya çıktı.

Ebeveynlerin ayrılması zaten çocuklar üzerinde bir yük. Aniden yeni bir ortak – çocuk için bir yabancı – aniden çocuğa eklenirse – bu da stresli olabilir. Çocuklar şüpheci ve güvensizdir. Yeni kişiye babası veya anneyi kaybetmekten korkuyorsunuz. Bazı çocuklar yeni ortaklığı anne veya baba ile kendi ilişkileri için kişisel bir rekabet olarak görürler. Yabancı kişideki çocuklar genellikle diğer ebeveynlere, biyolojik anneye veya biyolojik babaya bir rakip görür. Bu, çocuğun yeni adamı veya yeni kadını anneler veya babalar tarafındaki kabul etmesini yasaklayan adalet duygusuna yol açabilir. Anne veya babanın eski ortaklığına karşı acele etmesi daha da zorlaşıyor.

Aniden çocuk kendini farklı çıkar ve duygulara sahip bir jakuzide bulur, böylece en az bir ebeveyn bilinçli veya bilinçsizce çocuğu sömürdü – oğlunun veya kızınınkine kendi çıkarlarını koyar. Çocuk dayanılmaz bir duruma girer: sadakat çatışması. Çocuk korumasına odaklanan aile psikoloğu Stefan Rücker, bu tür davranışların neden çocuğun kuyu olmasını tehlikeye attığını ve dahil olan herkesin durumla olabildiğince en iyi şekilde nasıl başa çıkabileceğini açıklıyor.

Sert Plus

Erişim yıldız+
yerine € 11.96 Sadece 1 €

• Her şey yıldız+ Geo ve Capital'den ilk sınıf içeriği ile
  • 4 haftayı test edin, sonra haftada 2,99 €
  • istediğiniz zaman iptal edilebilir
Şimdi test et

mı?
Buraya Kaydolun

BarnaBi

Global Mod
Global Mod
Ayrılmadan sonra
Boşanma çocuklar yeni ortağa karşı tartışıldığında: "Çok kirli bir oyun var"

Anma listesine ekle
Merhaba denemekten korkmayanlara

@kolluk, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• tavsiyeediyorum.com : Çocukların anne ve babanın ayrılık süreçlerinden nasıl etkilenecekleri, yaşlarına, cinsiyetlerine, ailenin sosyo-ekonomik yapısına ve çocukların başa çıkma mekanizmalarının gücüne bağlıdır. Ancak çocukların bu süreçten nasıl etkilenecekleri büyük ölçüde anne babanın izleyeceği tutuma bağlıdır
Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Ufaklık

Global Mod
Global Mod
Ayrılmadan sonra

Anma listesine ekle
Selam sorusu olanlara

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• oykutekiner.com.tr : Ayrılık veya boşanma, sadece çiftler için değil, çocuklar için de oldukça zorlu bir süreçtir. Çocuğun bu dönemi en az hasarla atlatabilmesi için ebeveynlerin doğru bir yaklaşım sergilemesi gerekir
Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

BarnaBi' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara @kolluk, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir tavsiyeediyorum.com : Çocukların
Bazı ülkelerde bu durum tam tersi işliyor @BarnaBi, kıyaslamak ilginç

Deniz

New member
Ayrılmadan sonra

Anma listesine ekle
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @kolluk

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• dirimpsikoloji.com : Ebeveynlerin ayrılığı, çocuklar üzerinde duygusal ve psikolojik etkiler yaratan hassas bir süreç olarak kabul edilir. Ayrılığın çocuğun suçu olmadığı açıkça vurgulanmalı ve çocuğun bunu anlaması sağlanmalıdır
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Ufaklık' Alıntı:
Selam sorusu olanlara Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir oykutekiner.com.tr : Ayrılık veya boşanma, sadece
Haksız değilsin @Ufaklık ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Simge

New member
Ayrılmadan sonra

Anma listesine ekle
Selam kankalar

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• adanaailedanismanligi.com : Eşler arasındaki ayrılık, boşanmanın nedeni ne olursa olsun, çocukları derinden ve sıkça olumsuz etkiler. Anne babası ayrılan çocuk, bu ayrılıktan sonra psikolojik, duygusal, sosyal ve fiziksel anlamda olumsuz etkilenir
Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

BarnaBi' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara @kolluk, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir tavsiyeediyorum.com : Çocukların
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @BarnaBi

Emre

New member
Ayrılmadan sonra

Anma listesine ekle
Merhaba soru sahipleri

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @kolluk

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• cocukludunya.com : Ayrılık anksiyetesi her yaş çocuğunda görülebilir. Ancak 5-8 yaş aralığı, bu durumun en sık gözlemlendiği dönemlerdir. Ayrılık anksiyetesi, çocuğun okul ve toplum gibi alanlarda zorluklar yaşamaya başlamasına neden olur
BarnaBi' Alıntı:
Özellikle üçüncü paragrafın açıklayıcıydı @BarnaBi, eline sağlık

Ela

New member
Ayrılmadan sonra

Anma listesine ekle
Selam üretken insanlara

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Deniz' Alıntı:
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @kolluk Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir dirimpsikoloji.com : Ebeveynlerin ayrılığı, çocuklar üzerinde
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Deniz

Irem

New member
Ayrılmadan sonra

Anma listesine ekle
Merhaba araştırmacılar

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @kolluk

Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Emre' Alıntı:
Merhaba soru sahipleri Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @kolluk Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir cocukludunya.com : Ayrılık anksiyetesi her yaş
Burada bence büyük bir genelleme var @Emre, her durum aynı değil