Balkabağı oymacılığı: Cadılar Bayramı için talimatlar ve ipuçları

kolluk

New member
Cadılar Bayramı
Balkabağı oyma: Korkunç, güzel yüz ifadeleri yaratmak için bu ipuçlarını kullanın

Bir Cadılar Bayramı balkabağı çok ürkütücü derecede güzel görünebilir

© Benedikt Geyer / Unsplash

Cadılar Bayramı tüm dünyada 31 Ekim’de kutlanıyor. Bu durum minikler arasında şimdiden beklentiye neden oluyor. Doğru ürkütücü atmosferi yaratmak için oyulmuş bir balkabağına ihtiyacınız var. Ve bu şekilde çalışır.

ABD’de insanlar ürkütücü tatili büyük bir gösteriye dönüştürüyor. Kostümler ve dekorasyonlar ne kadar sıradışı olursa o kadar iyidir. Almanya’da da çok sayıda hayranı var. Çocuklar özellikle Cadılar Bayramı akşamlarında mahallede dolaşıp şeker toplamayı çok seviyorlar. Ancak ebeveynlerin evin şık bir şekilde dekore edildiğinden emin olması gerekir. Ön planda: kabaklara korkutucu yüzler oymak. Mükemmel yüz buruşturmayı nasıl yaratacağınızı adım adım göstereceğiz.

Adım 1: Balkabağını seçin

Balkabağının çok sayıda türü vardır, ancak en iyi bilinenleri Cadılar Bayramı versiyonuna uygundur. Hokkaido kabakları tercihen. Bu kabaklar iyi bir boyuttadır ve yere konmaya dayanıklıdır. Hokkaidos’u genellikle her süpermarkette, balkabağı tarlasında veya haftalık pazarda bulabilirsiniz. Yakınınızda bir balkabağı tarlanız varsa, doğru Cadılar Bayramı balkabağını satın almak eğlenceli bir aile gezisi yapabilir.

Adım 2: Araçlar

El işi dükkanından alabileceğiniz keskin bıçaklar veya kesiciler uygun aletlerdir. Bu nedenle küçük çocuklar oymayı kendileri yapmamalı, daha büyük çocuklar ise bunu yalnızca gözetim altında yapmalıdır. Geleneksel mutfak bıçaklarıyla yalnızca sert yüz buruşturmalarının mümkün olduğunu lütfen unutmayın. Hiç pratiğiniz yoksa veya çok az el beceriniz varsa, klasik bıçaklarla oyma yapmak zor olabilir. Yani daha hassas desenler ve daha ayrıntılı yüz buruşturmaları yapmak istiyorsanız, sadece bir tane alın. Kabak oyma seti yardım. Bu, sanat eserlerinin daha kolay ve daha hızlı olmasını sağlar.

Ancak motif seçimi klasik yüz buruşturmayla bitmiyor. Ayrıca cadılara, mumyalara veya kafataslarına hayat veren şablonlar da var (örneğin bunda) Şablon seti). Oyma seti kullanmıyorsanız balkabağını oymak için bir kaşığa da ihtiyacınız olacak.

Cadılar Bayramı balkabağını oymak bu kadar kolay

Cadılar Bayramı balkabağını oymak bu kadar kolay

© Kelly Sikkema / Unsplash

Adım 3: Balkabağını dilimleyin

Cadılar Bayramı balkabağını oymak için yalnızca birkaç adım gereklidir.

1. Öncelikle balkabağından yuvarlak bir kapak kesin. Kapağın daha sonra içe doğru düşmemesi için ortaya doğru bir açıyla başladığınızdan emin olun. Stili ayakta bırakın, böylece pratik bir tutamağa sahip olursunuz ve balkabağı kolayca açılıp kapatılabilir.
  2. Bir sonraki adım için bir oyuk açma aletine ihtiyacınız olacak. Oyma setiniz yoksa kaşık kullanabilirsiniz. Sonunda balkabağında hala bir tane olmalı yaklaşık iki ila üç santimetre kalınlığında kenar özellik.
  3. Gereken zamana ve emeğe bağlı olarak farklı motifler seçebilirsiniz. Pratik bir şablon seti kullanırsanız bunu balkabağına yapıştırıp ilgili alanları kesebilirsiniz. Elinizde kalıp yoksa yapabilirsiniz suda çözünen kalemler Balkabağına kendi kreasyonlarınızı boyayın. Kalem, daha sonra konturları kolayca yıkayabilmenizi ve çirkin çizgiler kalmamasını garanti eder.

Uç: Oymaya başlamadan önce çizgileri önceden delebilirsiniz. Bu, balkabağını daha sonra kesmeyi daha kolay ve daha hassas hale getirir. Bu tür aletler zaten oyma setlerine dahil edilmiştir. Aksi takdirde raptiye veya raptiye kullanabilirsiniz.

Adım 4: Balkabağını koruyun

Ayrıca tatilden önce bir Cadılar Bayramı balkabağı da hazırlayabilirsiniz. Sonuçta kreasyonlar çocuklara neşe getirir ve evde ve bahçede harika bir göz alıcıdır. Balkabağı ne kadar kuru olursa küflenme olasılığı da o kadar az olur. Oyduktan sonra balkabağını kurumaya bırakın. Daha sonra balkabağının içini ince bir şekilde vazelinle kaplayabilir veya sirkeli suyla durulayabilirsiniz. Saç spreyi balkabağının dışını daha dayanıklı hale getirmenin iyi bir yoludur.

Adım 5: Korkunç ışık gösterisi

Tüyler ürpertici güzelliğe sahip balkabağı yüzünün son bir ayrıntıya ihtiyacı var. Ürkütücü balkabakları hafif dekorasyonlar olarak özellikle güzel görünüyor. Yüz buruşturma ancak mum ışığı titreştiğinde kendine geliyor. Kullanmak en iyisidir elektrikli mumlarBöylece Cadılar Bayramı eserinizi gönül rahatlığıyla gözetimsiz bırakabilirsiniz.

Ayrıca ilginizi çekebilir:

Bu makale sözde bağlı kuruluş bağlantıları içerir. Daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

selam

#Konular