Amerikalı hapishanede doğdu ve şimdi Harvard’da okuyor

kolluk

New member
elit üniversite
Aurora Sky Castner hapishanede doğdu – şimdi Harvard’da bir yeri var

Aurora Sky Castner Harvard’da hukuk okuyacak

© Bilim ve Sağlık Akademisi, Conroe ISD / Facebook

Eugene Epp

Aurora Sky Castner doğduğunda annesi hapisteydi. Hayatın zorlu başlangıç koşullarına rağmen, 18 yaşındaki kendi yolunda gitti – bu da onu şimdi Harvard’ın seçkin üniversitesine götürüyor.

Çocukların eğitim fırsatlarının hala ebeveyn evinin sosyal statüsüyle çok ilgisi var. Bu, özellikle iyi bir eğitimin genellikle çok paraya mal olduğu ABD için geçerlidir. Bu nedenle, Aurora Sky Castner’ın hikayesi pek olası değil.

18 yaşındaki okuldan yeni mezun oldu ve yakında ABD’nin seçkin üniversitesi Harvard’da okumaya başlayacak – Mark Zuckerberg, Bill Gates ve ondan önceki birkaç ABD başkanı gibi. Yani Castner harika bir kariyer için en iyi şansa sahip. Ama o bu fırsatlarla doğmadı. Aksine: Castner hayata özellikle olumsuz koşullar altında başladı. Hapishanede doğdu.

Bir akıl hocası ona yardım etti – sadece okulda değil

Annesi ona hamile hapsedildi ve onu parmaklıklar ardında doğurdu. Ancak Castner, ABD’deki “The Courier” gazetesine verdiği demeçte, annenin bundan sonra hayatında artık bir rolü olmadığını söyledi. Babası onu kucağına aldı ve tek başına büyüttü. Ancak akıl hocası Mona Hamby, biyografisinde özellikle önemli bir yer edindi. İlkokulda kızın farkına varmış, potansiyelini görmüş ve onu kanatları altına almış.

Sadece akademik olarak değil, kişisel olarak da. Hamby, doğru gözlükleri seçmesine yardım etti veya yeni bir saç kesimi söz konusu olduğunda ona tavsiyelerde bulundu. Genç kızı, bekar babasının yapamayacağı şekilde besledi. Aurora Sky Castner, Hamby aracılığıyla “tamamen farklı bir ortam” tanıdığını söylüyor.

iş girişi

50.000 Euro’luk başlangıç maaşı – bunlar en kazançlı kurslar

Harvard’da hukuk okumak istiyor

Geçen hafta Teksas’taki okulundaki liseden, yılındaki en iyi üçüncü notla mezun oldu. Daha sonra nereye gitmek istediğine çoktan karar vermişti: Geçen yıl Harvard’a yaptığı bir ziyaretten sonra, kesinlikle bu geleneksel üniversitede okumak istediğini biliyordu.

Başvurduğunda geçmişi hakkında çok açıktı. Motivasyon mektubunun ilk cümlesi “Ben hapishanede doğdum” oldu. Hikayesinin ona yardımcı olması bile oldukça olası – çünkü bunu kim söyleyebilir? Ve Harvard’da, sadece iyi notlar getiren öğrenciler değil, aynı zamanda kişilik de arıyorlar. Aurora Sky Castner sonbaharda hukuk eğitimine başlayacak.

kaynaklar: “Kurye” / “İnsanlar”

#Konular