9 vilayette yüz yüze eğitime orta verildi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
9 vilayette yüz yüze eğitime orta verildi Türkiye genelinde tesirli olan soğuk ve yağışlı hava eğitimi olumsuz etkiledi. Aşikâr kısımlarda tesirli olan kar yağışı sebebiyle yarın 7 vilayette eğitime orta verildi.

Konya

Konya Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Seyyit Ali Büyük, toplumsal medyadan yaptığı paylaşımda, tamamı Hıfzıssıhha Konseyi sonucuyla Konya merkeze bağlı 26 ilçede, 20 Aralık Pazartesi günü eğime bir gün orta verildiğini duyurdu.

Ağır kar yağışından dolayı merkez ilçeler Selçuklu, Karatay, Meram ile Seydişehir, Beyşehir, Derebucak, Hadim, Altınekin, Ahırlı, Yunak, Derbent, Çeltik, Akören, Sarayönü, Yalıhüyük, Bozkır, Doğanhisar, Ilgın, Kadınhanı, Akşehir, Çumra, Cihanbeyli, Taşkent, Güneysınır, Tuzlukçu, Hüyük ilçelerinde Ulusal Eğitim Bakanlığına bağlı okullarla Aile ve Toplumsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı kreşlerde 20 Aralık 2021 Pazartesi eğitim öğretime uzaktan devam edilecek.

Engelli yahut gebe kamu çalışanları da tıpkı gün müsaadeli sayılacak.

Tunceli

Bir kar tatili haberi de Tunceli’den geldi. Tunceli’nin Pülümür ilçesinde, tesirini arttıran kar yağışı niçiniyle eğitime 1 gün orta verildi.

Pülümür ilçesinde sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı akşam saatlerinde tesirli oldu.

İlçe merkezinde 30 santimetre bulan kar kalınlığı, yüksek kısımlarda 50 santimetreye kadar ulaştı. Ağır kar yağışı niçiniyle Kaykamakamlık, yarın için lçedeki tüm okulların bir gün müddetle tatil ilan edildiğini deklare etti.

Öte yandan, Pülümür’de karla kaplanan 90 köy yolunu ulaşıma açmak için grupların çalışması devam ediyor.

Aksaray

Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde de tesirli kar yağışı niçiniyle eğitime bir gün orta verildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ağır kar yağışı niçiniyle 20 Aralık Pazartesi ilçe merkezi ile bağlı tüm köylerdeki okullarda eğitime yarın orta verildiği bildirildi.

Açıklamada, engelli ve gebe kamu çalışanının idari müsaadeli sayılacağı açıklandı.

Adana

Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde tesirli kar yağışı niçiniyle eğitime bir gün orta verildi.

Tufanbeyli Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ağır kar yağışı ve buzlanma niçiniyle okulların bir günlüğüne tatil edildiği açıklandı.

Açıklamada, “İlçemiz genelinde ağır kar yağışı sebebiyle kıymetli öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin rastgele olumsuz bir durumla karşılaşmamaları ve mağduriyet yaşamamaları için önlem emeliyle tüm okullarımızda, eğitim ve öğretime 20 Aralık Pazartesi günü orta verilmiştir” denildi.

Bingöl

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde kar yağışı niçiniyle eğitime 1 gün orta verildi.

Karlıova İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Kar yağışı, buzlanma ve don tehlikesi niçiniyle Karlıova ilçesi genelinde 20 Aralık Pazartesi günü resmî ve özel tüm okul ve eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün mühlet ile orta verilmiştir” denildi.

Ayrıyeten engelli ve gebe kamu çalışanının de birebir gün için idari müsaadeli sayılacağı belirtildi.

Karaman

Karaman’ın Başyayla ilçesinde, tesirli kar yağışı niçiniyle eğitime bir gün orta verildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ağır kar yağışı niçiniyle ilçe merkezi ile bağlı tüm köylerdeki okullarda eğitime yarın için orta verildiği bildirildi.

Açıklamada, engelli ve gebe kamu işçisinin idari müsaadeli sayılacağı açıklandı.

Denizli

Denizli’nin Babadağ ilçesinde, kar niçiniyle eğitime bir gün orta verildi.

Babadağ Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ağır kar yağışı sebebiyle ilçe genelinde 20 Aralık Pazartesi günü eğitime orta verildiği açıklandı.

Açıklamada, engelli ve gebe kamu çalışanlarının da yarın müsaadeli sayılacağı tabir edildi.

Kars

Kars`ta ağır kar yağışı ve olumsuz hava şartları niçiniyle vilayet genelinde tüm okullarda eğitime yarın 1 gün orta verildi. Kamu kurumlarında çalışan gebe ve engelli çalışanın de müsaadeli sayılacağı söz edildi.

Valilikten yapılan açıklamada olumsuz hava şartları niçiniyle 20 Aralık Pazartesi günü eğitime tüm okullarda orta verildiği belirtilerek şu biçimde denildi: “İlimiz geneli ve ilçelerimizde devam eden ağır kar yağışı ve olumsuz hava koşulları niçiniyle eğitim-öğretime 20.12.2021 Pazartesi günü (1) gün müddetle orta verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malûl ve engelliler ile gebe çalışanımız de idari müsaadeli sayılacaktır.”

Muğla

Muğla`nın Kavaklıdere ilçesinde kar yağışı ve buzlanma niçiniyle taşımalı eğitim yapılan birtakım okullarda eğitime 1 gün orta verildi.

Kavaklıdere Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede yaşanan kar yağışı ve buzlanma sebebiyle taşımalı eğitim kapsamındaki Nebiler, Harmanbelen-Göncüler, Kuyualan, Erikli-Topalak, Çatak, Burnugoz okullarında eğitime 20 Aralık Pazartesi orta verildiği ve öğrencilerin idari müsaadeli sayılacağı açıklandı.