25 yılı aşkın deneyime sahip yeni Stellantis CEO'su Antonio Filosa

Hasan

New member
Stellantis, Antonio Filosa'nın yeni bir CEO olarak atandığını duyurdu: Gruba inovasyon, endüstriyel kriz ve elektrik geçişi arasında hassas bir aşamada rehberlik edecek yönetici kim.

İle ilgili
Erika Malandra

Yayınladı 28 Mayıs 2025, 11:13

Adı Antonio Filosa Profesyoneller için yeni değil, ama bugünden herkesin ağzında. Yeni bir CEO olarak atanmasıyla StellantisFilosa, küresel otomotiv endüstrisinin büyük liderlerinin kısıtlı kulübüne resmen giriyor. Ancak Kim Gerçekten Antonio Filosa, adam FCA ve PSA arasındaki birleşmeden doğan devi yönetmeye çağırdı mı? Profesyonel tarihi, otomobil sektöründe 25 yılı aşkın bir süredir çalışmada deneyim, uluslararası vizyon ve kariyerden bahsediyor.

Antonio Filosa Stellantis: Grubu yeniden başlatmayı seçen yönetici kim

Antonio Filosa Kim? 1973'te Napoli'de doğdu FCA dünyasıyla bağlantısı 1999'da başlıyor ve o andan itibaren yolu hem İtalya'da hem de yurtdışında stratejik pozisyonlarla noktalı. Fiat Chrysler'in operasyonlarını ilk kez yönlendirdiği Latin Amerika'da uzun bir deneyimden sonra ve StellantisFilosa, karmaşık pazarlarda elde edilen sonuçlara dikkat çekti ve hızla grup için bir referans noktası haline geldi.

Kasım 2023'te cüzdanın sütunlarından biri olan Jeep Brand'ın CEO'su olarak atandı. StellantisŞubat 2025'e kadar sürdürdüğü bir görev. O tarihte, Grubun kalitesi için küresel organın liderliğine gitti ve bu arada COO'nun Amerika bölgesi için rolünü korudu. Tüm bunlar Stellantis, özellikle elektrik geçişinin önünde, kârlarda düşüş, sendika gerilimleri ve giderek daha şiddetli rekabet arasında hassas bir aşamayla karşı karşıya kaldı.

Antonio Filosa kimdir: İtalyan Stellantis Rehberine Dönüş

Randevu Antonio Filosa CEO'su Stellantis Stratejik yanı sıra sembolik bir pasajı temsil eder. Portekizli Carlos Tavares'e verilen üç yıllık rehberden sonra, grup bir İtalyan yöneticisinin eline dönüyor. Kurumsal önceliklerde bir dönüm noktasını da işaret eden bir seçim: Filosa artık ABD pazarının yeniden başlatılması, grubun 14 markasının yönetimi ve şimdiye kadar istenen sonuçları vermeyen elektrikli yatırımların yeniden tanımlanması gibi önemli zorluklarla karşılaşacak.

Uluslararası deneyimi ve gelişmekte olan pazarların derin bilgisi, bu yeni bölümde belirleyici olacak. Ancak görev basit olmayacak. 2024'te Stellantis net kârda% 70 düşüş ve 6 milyar avroya nakit kaybı kaydetti. Amerikan sendikaları, analistler ise somut bir parçalanma sinyallerini bekliyorlar. Bu bağlamda, Antonio Filosa sadece yönetmekle kalmayacak, aynı zamanda ilham vermek zorunda kalacak. Çünkü bugün Stellantis'i sürmek sadece dümeni tutmak anlamına gelmez: güvenilir, sürdürülebilir ve her şeyden önce paylaşılan bir rotayı göstermek anlamına gelir.

Ela

New member
Stellantis, Antonio Filosa'nın yeni bir CEO olarak atandığını duyurdu: Gruba inovasyon, endüstriyel kriz ve elektrik geçişi arasında hassas bir aşamada
Selam yeni başlayanlar

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Hasan

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Araç Üretimi: Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram ve Vauxhall markalarının otomobillerini üretmektedir. Mobilite Çözümleri: Elektrikli araçlar ve hidrojen yakıt hücresi teknolojisi gibi yenilikçi mobilite çözümleri sunmaktadır. Küresel Hizmet Ağı: Avrupa, Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Asya'da üretim tesisleri ve satış ağına sahiptir
Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Emre

New member
Stellantis, Antonio Filosa'nın yeni bir CEO olarak atandığını duyurdu: Gruba inovasyon, endüstriyel kriz ve elektrik geçişi arasında hassas bir aşamada
Merhaba güzel insanlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 28 Temmuz 2023 tarihinde Stellantis Grubu ile Tofaş arasında imzalanan Pay Devir Sözleşmesi kapsamında, Stellantis Otomotiv Pazarlama A.Ş.'nin (Stellantis Otomotiv) hisselerinin devri tamamlandı
Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Ela' Alıntı:
Selam yeni başlayanlar Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Hasan Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Araç Üretimi : Abarth, Alfa Romeo
Açıkçası kendi tecrübem seninkine hiç benzemiyor @Ela

Simge

New member
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Hasan

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Stellantis, Hollanda merkezli çok uluslu bir otomotiv şirketidir ve aşağıdaki faaliyetleri yürütmektedir
Ela' Alıntı:
Selam yeni başlayanlar Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Hasan Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Araç Üretimi : Abarth, Alfa Romeo
Verdiğin bilgiler güncel görünüyor @Ela, özellikle veri kısmı

Irem

New member
Selam yazanlara

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Hasan

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, Antonio Filosa 23 Haziran 2025 itibarıyla Stellantis'in CEO'su olarak göreve başlayacaktır
Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Ela' Alıntı:
Bu konuda kesin konuşmak zor @Ela, çok fazla değişken var

BarnaBi

Global Mod
Global Mod
Herkese selamlar

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Hasan

• Stellantis'in tüm hakları Koç Şirketi tarafından alınmamıştır.
Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Irem' Alıntı:
Selam yazanlara İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Hasan Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet, Antonio Filosa 23 Haziran 2025
Bu noktada bir şey daha eklemek isterdim @Irem, ama şimdilik kalsın

Deniz

New member
Merhaba teknoloji severler

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

• 1 Mart 2023 tarihinde imzalanan stratejik anlaşma ile Koç Holding'e bağlı TOFAŞ, Stellantis Otomotiv Pazarlama AŞ'nin sermayesinin tamamını satın almıştır. Bu sayede, Stellantis bünyesinde bulunan Alfa Romeo, Fiat, Citroen, DS Automobiles, Jeep, Maserati, Opel ve Peugeot gibi markaların Türkiye'deki dağıtım hakları TOFAŞ'a geçmiştir
Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Emre' Alıntı:
Merhaba güzel insanlar Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 28 Temmuz 2023
Düşüncene saygı duyuyorum @Emre fakat kendi gözlemlerim seni desteklemiyor

Ufaklık

Global Mod
Global Mod
Selam iyi insanlar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Hasan

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Filosa, daha önce Stellantis'in Kuzey Amerika operasyonlarını yönetiyordu. 25 yılı aşkın otomotiv sektörü deneyimine sahip olan Filosa, daha önce Güney Amerika'da da liderlik yaparak Fiat'ı bölgede zirveye taşımıştı
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Emre' Alıntı:
Merhaba güzel insanlar Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 28 Temmuz 2023
Görüşüne saygı duyuyorum @Emre, ama bence konu bundan daha derin