2 gün tıpkı taktikle kuyumcuyu soydular

Bilgin

Global Mod
Global Mod
2 gün tıpkı taktikle kuyumcuyu soydular Araba ile kuyumcu dükkanının önüne yanaşan soygunculardan biri Mehmet Arslan’ı yanına çağırıp, engelli olduğunu ve araçtan inemediğini belirterek, bir yarım altın almak istediğini söylemiş oldu.

İkinci gün birebir taktikle geldiler

Kuyumcu altını getirip parasını alırken, öteki 4 kuşkulu ise dükkan etrafında keşif yaptı. İkinci gün birebir taktikle 2 yarım altın alan şüpheliler, boş kalan dükkandan argümana bakılırsa 3 kiloya yakın altını çalarak kaçtı.

Polisin, çalışması kararı yakalanan 5 şüpheliden 4’ü tutuklanırken, 1’i isimli denetim ile hür bırakıldı. Kayıp altın ve paralardan bir ölçüsü şüphelilerle bir arada ele geçirildi.

Soygun, Savaştepe ilçesinde Y.K. (52), A.K. (33), M.A. (45), Z.K. (54) ve Y.K. (49) tarafınca gerçekleştirildi. Y.K., kiralık bir araba ile Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Mehmet Arslan’a ilişkin kuyumcu dükkanının önüne yanaştı.

Y.K. Arslan’ı yanına çağırıp, bir yarım altın almak istediğini lakin engelli olduğu için araçtan inemediğini belirtti. Bunun üzerine Arslan dükkanına giderek altını alıp getirdi. Parayı ödeyen Y.K. Mehmet Arslan’ı oyalarken, öbür 4 kişi kuyumcu dükkanı etrafında keşif yaptı. Bir gün daha sonra araba ile bir daha kuyumcunun önüne yanaşan Y.K., kornaya basarak, seslendiği kuyumcu Mehmet Arslan’dan bu kere 2 yarım altın satın aldı. Bozuk paralar vererek ödemeyi yaptı. Y.K., paraları sayarak kuyumcu Mehmet Arslan’ı oyalarken, 4 kişi ise boş kalan dükkandan soygunu gerçekleştirdi. Mehmet Arslan, 5 dakika daha sonra dükkanına döndüğünde soyulduğunu anladı ve polisi arayıp, durumu bildirdi.

Özgür bırakıldı

Polis, birinci vakit içinderda şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Akabinde Manisa, İzmir, Eskişehir ve Bursa vilayetlerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 5 kuşkulu yakalanarak gözaltına alındı. Savaştepe ilçesine getirilen şüpheliler adliyeye sevk edildi. Y.K, A.K., M.A., Y.K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken Z.K., isimli denetim kaidesiyle özgür bırakıldı.

Operasyonlarda, çalınan altın ve dövizlerin bir kısmı da ele geçirildi. Şüphelilerin epey sayıda sabıkası olduğu öğrenildi.

‘3 kiloyu yakın altınım çalındı’

İlçede uzun yıllardır esnaflık yapan Mehmet Arslan, “Ben o gün dükkanın önünde oturuyordum. Bir araç yanaştı dükkanın önüne. İçindeki şahıs, ‘Bakar mısın bir dakika abi’ dedi. Koltuğunda engelli değneği vardı. ‘Bana yarımlık bir altın verir misin’ dedi. Ben de getirdim verdim. Parayı bozuk verdi, tekrar geri aldı, bu kere bütün verdi parayı. Beni oyaladı. Paramı aldım daha sonra gitti. Sonraki sabah bir daha dükkanımın önüne geldi, yanaştı, korna çaldı, ‘bakar mısın’ diye seslendi. İki tane daha yarımlık altın almak istediğini söylemiş oldu. Ben de getirdim verdim. Bu kere de beni bozuk paralarla 5 dakika oyaladı. Sırtım dükkana dönüktü. Dükkana geri döndüğümde soyulduğumu anladım. Çabucak polisi aradım, geldiler. Dükkanımdaki zincirleri, bilezikleri, TL ve dövizlerin hepsini alıp gitmişler. Hurda bileziğim vardı, onu dahi götürmüşler. Yaklaşık 3 kiloya yakın altınım çalındı. Polis şahısları kısa müddette yakaladı ve bir ölçü altınım ile parayı ele geçirdi” dedi.