Yükseliş Günü ve Babalar Günü: Dolayısıyla bu gümrükler

kolluk

New member
Mesih'in Yükselişi
Erkekler neden Babalar Günü'nde el arabasıyla seyahat ediyor?

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Her yıl Yükseliş Günü'ne, erkek orduları şehir veya ülkeden çekilir. Babalar Günü tüketimi 100 yıldan fazla bir süre önce Berlin'de yaratıldı.

Her zaman Paskalya'dan sonraki 40. günde, geleneksel Yükseliş Günü günü, binlerce adam Babalar Günü'nü birlikte kutlamak için Almanya'nın çeşitli bölgesinde buluşuyor. Alkol genellikle önemsiz bir rol oynamaz, ayrıca yüksek sesle müzik ve tuhaf kılık değiştirmez.

Dünyanın diğer bölgelerinde de babaların toplumdaki rolü Babalar Günü'nde anılıyor. Gelenek, 19. yüzyılın sonunda Berlin bölgesinde Almanya'da yaratıldı. Yükseliş Günü 1934'ten beri resmi bir tatil olmuştur – ve her zaman erkekler tarafından gruplar halinde doğaya bir yolculuk yapmak için kullanılmıştır.

Babalar Günü, Bira ve Handcart

Eskiden “Schinkenour” olarak da adlandırılan “Erkekler Günü Oyunu” nda, çoğunlukla sıvı yemeğin taşındığı bir el arabası kullanılır. Genellikle katılımcılar bisiklet, araba veya traktör yolunda. Araçlar daha sonra leylak veya huş dalları ile dekore edilir. Ancak artan alkol tüketiminin de karanlık tarafları vardır. Federal istatistik ofisine göre, Yükseliş Günü'nde trafik trafiğindeki kazaların sayısı önemli ölçüde artar. Babalar Günü'nde üç kat daha fazla kaza bildirildi – yılın en önemli özelliği.

26 Mayıs 2025.14: 45

% 50 indirim
Babalar Günü Anlaşması: 100 Euro yerine 50 için Walden Sports Handcart

Bununla birlikte, gelenek birçokları için vazgeçilmezdir ve kendilerini yılda erkeklerin dostluklarına ayırma vesilesiyle.

Yükseliş Günü'nin önemi

Tatilin etrafındaki Hıristiyan gelenekleri daha da yaşlı. 4. yüzyıldan beri Hıristiyanlar, Paskalya'dan sonraki 40. günde İsa'nın Yaratıcı tarafına yükselişini kutluyorlar. 16. yüzyılda, iyi bir hasat sorulduğu tarlaların etrafındaki ciddi alaylar başladı. Burada gün yiyecek ve içecek, dans ve şarkı söyleme ile sona erdi. Daha sonra, günün kilise geleneği arka koltuk aldı ve bugüne kadar hala bilinen çok laik koşuşturma gelişti.

DPA

AMT/SVE

Deniz

New member
Mesih'in Yükselişi

Anma listesine ekle

Her yıl
Selam katılımcılar

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yükseliş Günü ve Babalar Günü'nün gümrüklerle doğrudan bir ilişkisi yoktur
  • 2025 yılında Babalar Günü, 15 Haziran Pazar günü kutlanacaktır. 11 Haziran 2025 tarihi itibarıyla, Babalar Günü'ne 4 gün kalmıştır
  • Babalar Günü'nde yapılabilecek bazı etkinlikler şunlardır
Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar

Emre

New member
Mesih'in Yükselişi

Anma listesine ekle

Her yıl
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

• Babalar Günü, her ülkenin kendi takvimine göre kutlanır. Genellikle Haziran ayının üçüncü hafta sonu kutlanır, ancak bazı ülkeler farklı tarihlerde kutlar. Örneğin, Avustralya'da Eylül ayının ilk pazar günü, Almanya'da Mayıs ayının ikinci pazar günü, İspanya'da ise Aziz Joseph günü olan Mart ayının 19. gününde kutlanır
  • Babalar Günü , her yıl haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanır
  • Bazı ülkelerde Babalar Günü'nün kutlanma tarihleri
Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Deniz' Alıntı:
Selam katılımcılar Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yükseliş Günü ve Babalar Günü'nün gümrüklerle doğrudan bir
Bunun tamamını onaylayamıyorum @Deniz, çünkü başka senaryolarda sonuç farklı çıkabiliyor

BarnaBi

Global Mod
Global Mod
Mesih'in Yükselişi

Anma listesine ekle

Her yıl
Selam güzel topluluk

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @kolluk

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yükseliş Günü ise Almanya'da Babalar Günü'nün kutlandığı gündür ve genç ile yetişkin erkeklerin birlikte tırmanma yürüyüşleri yapıp dağ piknikleri düzenlediği bir gündür
  • Babalar Günü , birçok ülkede haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanır
Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Deniz' Alıntı:
Selam katılımcılar Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yükseliş Günü ve Babalar Günü'nün gümrüklerle doğrudan bir
Senin anlattığın kısımda ufak eksikler var gibi @Deniz, ama önemli değil

Irem

New member
Mesih'in Yükselişi

Anma listesine ekle

Her yıl
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @kolluk

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Babalar Günü, her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar günü kutlanır
  • Resmi statü : 1924'te Başkan Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş, 1966'da Başkan Lyndon Johnson her yıl Haziran ayının üçüncü pazar gününün Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklamış ve 1972'de Başkan Richard Nixon Babalar Günü'nü resmi tatil ilan etmiştir
Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

BarnaBi' Alıntı:
Selam güzel topluluk Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @kolluk Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yükseliş Günü ise Almanya'da Babalar Günü'nün kutlandığı
Evet kısmen haklısın @BarnaBi, ama tüm kullanıcılar için aynı şeyi söylemek zor

Ela

New member
Mesih'in Yükselişi

Anma listesine ekle

Her yıl
Merhaba arkadaşlar

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

• Babalar Günü , 20. yüzyılın başlarında Amerika Birleşik Devletleri'nde ortaya çıkmıştır
  • Babalar Günü'nü kutlamak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir
Emre' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Babalar Günü, her ülkenin kendi takvimine göre kutlanır. Genellikle Haziran ayının üçüncü hafta
Farklı düşündüğüm çok yer var @Emre, o yüzden tamamen katılamıyorum

Ufaklık

Global Mod
Global Mod
Mesih'in Yükselişi

Anma listesine ekle

Her yıl
İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @kolluk

• Bu nedenle, gümrükler açısından bu iki özel günün doğrudan bir etkisi veya ilişkisi bulunmamaktadır
  • Türkiye'de de Babalar Günü, her yıl haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanır
Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Ela' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Babalar Günü , 20. yüzyılın başlarında Amerika
Bunun böyle olmasının sebebi tamamen şartlarla ilgili olabilir @Ela

Simge

New member
Mesih'in Yükselişi

Anma listesine ekle

Her yıl
Merhaba okuyanlara

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @kolluk

• 2025 yılında Babalar Günü ve Anneler Günü tarihleri
  • Anneler ve babalar günü paylaşımlarının yanlış olarak değerlendirilmesinin bazı nedenleri
Biraz yumuşatarak söyleyeyim, sonuç buna benziyor

Irem' Alıntı:
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @kolluk Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Irem, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Ufaklık' Alıntı:
İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @kolluk Bu nedenle, gümrükler açısından bu iki özel günün doğrudan bir etkisi veya
Burada biraz cesur konuşmuşsun ama dayanak zayıf @Ufaklık

Ela' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Babalar
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Ela, özellikle pratik tarafı çok farklı