“Yüksek fiyatlar, yaz için bir sorun olacak”

Hasan

New member
Bakan Pichetto Fratin, Radio UNO'daki maskedeki gaz fiyatları konusunda endişelerini dile getirdi.

İle ilgili 
Lucrezia Ciotti 
Yayınladı 3 Şubat 2025, 14:25

Eğer ben fiyat ile ilgili gaz Düşürmezler, aylardır büyüyen faturaların oranlarını içerecek önlemleri değerlendirmek önemli olacaktır. Bu Çevre Bakanı ve Enerji Güvenliği tarafından ifade edilen kavram, Gilberto Pichetto Müdahale eden Fratin 'Maskenin aşağısında' RAI Radio UNO'da.

Gaz, Pichetto gaz fiyatları için alarmı başlattı

Pichetto Fratin, Ekonomi Bakanı Giancarlo Giorgetti ile yakın temas halinde olduğunu açıkladı, çünkü geçici önlemlerle devam etmenin gerekli olduğunu düşünüyor. Enerji salımı yoluyla büyük elektrik tüketicileri için zaten benimsenen müdahaleyi hatırladı ve Gase ile ilişkili şirketler için bir stratejinin değerlendirildiğini vurguladı. Ancak, gaz fiyatları yüksek kalacaksa, Daha geniş bir müdahale önemli olacak her ikisini de içerir işletmeler bu yerli kullanıcılar.

Gaz depolama alanına sahip olanlar arasındayız ama aşağı iniyoruz ve yeniden oluşturmamız gerekecek. Bu, yaz için ciddi bir sorun anlamına gelir. Üç gün önce, önümüzdeki kış için onları yeniden oluşturmak için depolama açık artırmalarına yol açtım“.
Geleceğe baktığımızda, bakan mevcut enerji kaynaklarının yeterli olmadığını yineledi. Tahminin önümüzdeki yıllarda enerji talebinde güçlü bir artışı nasıl gösterdiğini vurguladı ve analistler yirmi yıl içinde ikiye katlanabileceğine inanmayı kabul ediyor.

“2024'te 312 milyar Chilowattora elektrik tüketimimiz vardı. Plan hasarına dahil edilen tahminler 2050 680 milyar tüketim“.
Pichetto Fratin, 2050 yılına kadar sıfır emisyonlarla iklimsel tarafsızlığa ulaşmanın öneminin altını çizdi, ancak bu hedefe sadece mevcut nötr enerji kaynaklarına dayanarak elde edilemeyeceğini belirtti.

Hidroelektrik, jeotermal, fotovoltaik, rüzgar ve hidrojen ile analistlerin bu sürekliliği veremezsiniz Bizi sadece nükleer gücün yapabileceğini söylememize neden oluyorlar. Değiştirmek değil, yapımları nükleer payla da entegre etmek için“.
Faturalar üzerindeki etkisi ve cürufun bertarafı: Geleceğin zorlukları

İtalya'daki oranda entegre olmayan bir enerji yoktur. Şu anda termoelektrikten halka, fotovoltaiklere, hidroelektrik ve jeotermallere, tüm enerji üretimlerine müdahale ediyoruz. Üretim maliyetini değerlendirmek için bir araç olduğunda, devlet, fotovoltaik veya rüzgarla yaptığı gibi, oran düzeyinde ne kadar entegre edileceğini değerlendirecektir. Ülkeye mümkün olduğunca çok avantaj yaratmak için aynı şekilde eşit olmalı ve değerlendirilmelidir“.
Ayrıca, çevre bakanı temasını ele almıştır. atık atmaBunlar arasında, şu anda Fransa ve İngiltere arasında saklanan ve Finlandiya'da olduğu gibi jeolojik bir depozito amaçlanan birinci ve ikinci nesil reaktörlerden ayrım yapmak. Uzmanlara göre, bu atıkların İtalya'nın Fransa ve İngiltere ile işbirliği içinde çalıştığı bir tema olan yeni dördüncü nesil reaktörler için yakıt olabileceğini vurguladı.

Son olarak, özellikle ulusal bir kritikliği temsil eden hastane kökenli düşük yoğunluklu atık konusunu vurguladı.