Yerli Televizyon Dizileri Hakkında Muhtemelen Birinci Sefer Duyacağınız İnce Ayrıntılar

kolluk

New member
Cidden kendimizi ‘Vay be!’ demeden alıkoyamadık!

Türk dizilerinde yer alan ince ayrıntılar ve diziler hakkında bilinmeyenleri sizler için derledik!

Bakalım sizi en çok hangisi şaşırtacak?

Keyifli okumalar!

1. Aslıhan Gürbüz ve Hakan Yılmaz’ın başrollerinde yer aldığı Yahşi Cazibe dizisinde Gürbüz’ün canlandırdığı Cazibe karakterinin öyküsü berbat bitmişti hatırlarsınız…

Finalde Cazibe’nin dolandırıcı olduğunu öğrenmiştik. Bunun niçini ise Aslıhan Gürbüz’ün mukavelesi bitmesine karşın dizinin gidişatı etkilenmesin diye 15 kısım fazla oynamış lakin final kısmında bulunmak istememiş. Akabinde dizinin imalcisi Gani Müjde, Aslıhan Gürbüz’ün Cazibe karakterini dolandırıcı olarak göstermiş!

2. Aşk-ı Memnu’nun 19. kısmında Bihter’in J.R.R. Tolkien’in yazdığı Hurin’in Çocukları kitabını okuduğunu görüyoruz. Pekala Hurin’in Çocukları yapıtı nasıl bitiyor biliyor musunuz?

Eserin temel hanımı da tıpkı Bihter üzere yasak bir aşk yaşıyor… Kitabın sonunda ise bu karakter intihar ediyor.

Tıpkı Bihter üzere…

3. Müziğiyle içimizi titreten Toygar Işıklı, Ezel dizisi için hazırladığı efsane ‘Eyşan’ müziğini hiç beğenmemiş ve ‘Kimse de beğenmez’ diyerek silmiş! Akabinde eşinin ısrarlarıyla tekrar kaydetmiş…

4. Akasya Durağı dizisinde müşterilerin taksi çağırdığı tüm sokaklar, ismini birer çiçekten almış…

5. Kurtlar Vadisi dizisinde Güllü Erhan ve Abdülhey Çoban karakterlerini tıpkı kişinin, yani Kadir Çermik’in seslendirdiğini biliyor muydunuz?

6. Avrupa Yakası’nın en sevilen kısımlarından birisi olan 322. kısmındaki Burhan Altıntop karakterinin doğum günü aslında Engin Günaydın’ın doğum günüymüş!

Yani kısım Engin Günaydın’ın doğum günü olan 29 Ocak’ta çekilmiş! bu biçimdelikle takım hem işi hem eğlenceyi birebir anda halledivermiş!

7. Her şeyin ince ince işlendiği o dizi… Kurtlar Vadisi…

8. RTÜK’ün kurallarına ve Türkçe’ye uymadığı sebebi öne sürülerek Avrupa Yakası’nın 169. kısmı tarihin en epey ‘bip’ sesine sahip olan dizi kısmı olarak kayda alınmış.

Türkçe’yi makus kullandıkları argüman edilerek ‘Salak, aptal’ üzere sözlerle birlikte birfazlaca hakaret dışı telaffuzlar de sansürlenerek kısım boyunca 80’i aşkın ‘bip’ sesi kullanılmış.

9. Bizimkiler dizisinde ‘Benim adım Güzel’ ve ‘Sevim koş!’ replikleriyle akıllarımıza kazınan Cemil karakterini canlandıran Uğurtan Sayıner’in yükseklik korkusu diziyi de etkilemiş.

Sürekli camda duran Cemil karakteri, biz onu üst kattaymış üzere görsek de aslında apartmanın 1. katından bizlere sesleniyormuş.

Çünkü Uğurtan Sayıner 4. kattan çekilen birinci sahnelerde korkusuna yenik düşmüş.

10. Kurtlar Vadisi başladığı günlerde kumarhaneler Türkiye’de yasaktı… Lakin dizide hayli fazla bir biçimde kumarhane sahnesi olacağı için özel olarak tam teşekkürlü bir kumarhane kurulmuş.

Dizideki kumarhane illegaldi ve kullanılan tüm aletler gerçekti.

11. Günahsızlar Apartmanı’nda Ezgi Mola’nın canlandırdığı Safiye karakteri için evvel Bennu Yıldırımlar’ın kapısı çalınmış ama Yıldırımlar ‘Hep dram oynadım, biraz farklı işler yapmak istiyorum’ diyerek reddetmiş.