Yaşlı Bonus 2025, talep etme gereksinimleri ve nasıl çalıştığı

Hasan

New member
Yaşlı Bonus 2025: Nasıl Talep Edilir ve Kim Alabilir

İle ilgili
Elisa Pallotta

Yayınladı 2 Mayıs 2025, 11:55

Son günlerde halka açık hale getirildi Resmi gazet Uygulama kararnamesi evrensel performans İçin Yaşlı insanlar kendi kendine yetersizdelegasyon yasasını takiben ortaya çıkan önlemler n. 2023'ün 33'ü.

Yaşlı Bonus 2025: Nasıl Çalışır

Performans,İnpsİlgilenen tarafın talebini takiben gereksinim Yasa tarafından, himaye varlıkları aracılığıyla da sağlandı.

Bu yeni araç,eşlik eden ödenek Zaten var. Sitesindeki INP'lerin açıkladığı gibi, Kendinden yetersiz yaşlı insanlar 80 yaşına eşit veya bunların üzerinde yaşlı ve bir Çok ciddi ihtiyaç seviyesikimin varSıradan Sağlık Sosyaline bakın 6 bin avroyu aşmayan ve faydalanıcılareşlik eden ödenek. Tedbir, başvurunun sunulması ayının ilk gününden itibaren aylık olarak dağıtılır ve yasa ile gösterilen deney süresi için ödenir veya 1 Ocak 2025'ten 31 Aralık 2026'ya kadar.

Evrensel performans ne yapar

Bu evrensel performans bir sabit ücret 11 Şubat 1980, n. 18 ve mevcut kaynakların sınırları dahilinde, şu anda ayda 850 avroya eşit olan “yardım ödeneği” olarak tanımlanan ek bir ücretten. Bu pay, bakım işinin maliyetini finanse etmeyi amaçlamaktadır e yardımyerli işçiler tarafından, sektördeki ulusal kolektif anlaşmalara uygun olarak istihdam ilişkilerinin kişilerine yardım görevleri ile yürütülmektedir. Aksi takdirde, bakım ve yardım çalışmalarına yönelik hizmetleri satın almak için kullanılabilir ve entegre bölgesel ve yerel düzeyde programlamada yer alan özel hükümlere uygun olarak, konferans dışı sosyal yardım sektöründe kalifiye olan şirketler ve profesyoneller tarafından sağlanabilir. İkisi de Performansın bileşenleri Vergilerden muaftırlar ve haciz edilmezler. Orada sabit ücret ve ek ücret Bunlar iki ayrı ödeme yoluyla tasfiye edilir: Sabit kısım, eşlik eden ödeneğin ödenmesi için halihazırda kullanılan yöntemlere göre ödenirken, ek olan – yardım kontrolü – “evrensel performans” hizmeti aracılığıyla otomatik prosedür tarafından hazırlanan belirli bir ödeme yoluyla ödenir. Vatandaşa gönderilen tasfiye tedbiri, eşlik eden ödenek kimlik emeklilik sertifikasının göstergesiyle hem taksitin başlangıcının ve tanınan aylık tutarın göstergesi ile ek ücret ile sabit ücreti gösterecektir.

Başvuru nasıl gönderilir

Orada rica etmek İkisi de sunulabilir elektronik olarak Enstitünün kurumsal web sitesinde, dijital kimliği aracılığıyla veya enstitünün kurumsal web sitesindeki özel portal aracılığıyla veya kayıt defteri gereksiniminin mükemmelleştirildiği ayın ilk gününden veya ayın ilk gününden itibaren veya Himaye enstitüleri. Ayrıca, deneyin tüm dönemi boyunca veya 31 Aralık 2026'ya kadar kolaylaştırma talebinde bulunabilirsiniz ve eğer yasa tarafından öngörülen gereklilikler, Aralık 2026'ya kadar sunum ayına kadar tanınacaktır. işleme Kayıt Defteri Gereksinimi zaten mükemmelleştirilmişse, başvurunun sunulma tarihinden itibaren başlayacaktır veya daha sonra iyileştirilmesine başlayacaktır.

Bonus hakkı kaybolduğunda

. dava hangi performans Başkanlar ve yardım ödeneği veya tamamlayıcı ücret ödenemez: Eşlik eden ödeneğin ödenmesi için herhangi bir nedenden ötürü; Isee Sosyaliter Sıradan 6 bin Euro'mız; Yukarıda belirtilen yöntemlerde ek pay olarak sağlanan miktarların kullanılmaması. 'İnpsOcak ayındaki andan itibaren tedbirin başlangıcını iletmiş, uygulama kararnamesi ile gerçekleştirilmiş, sadece birkaç gün, görüldüğü gibi, “alınan başvuru sayısı ile finansal kaynaklar arasında bir sapma varsa,” aylık olarak bütünleştirici ücretin olası bir yeniden belirlenmesi için harcamaların izlenmesi “ile de ilgileneceğini açıklamıştı. Vatandaş, başvurunun kabul edilmesini izleyen bir zamanda, vazgeçmek performansa.