Yanan alanları kaçak hafriyatla doldurdular

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Yanan alanları kaçak hafriyatla doldurdular birinci vakit içinderda Kavakderesi Mevkii’nde incelemelerde bulunan Lider Aras’a, Lider Yardımcısı Başkan Batmaz, Dereköy Muhtarı Cemal Akhan, Fen İşleri Müdürü Ece Erdoğan Karadan, Zabıta Müdürü Deniz Özyıldız, Paklık İşleri Müdürü Engin Doğan, Yapı Denetim Müdürü Serkan Balkan ve belediye takımları eşlik ederken yasa dışı moloz ve inşaat artığı dökülen alanlar belgelenerek kayıt altına alındı.

‘Suç duyurusunda bulunacağım’

Dereköy Mahallesi Kavakderesi Mevkii’nde açıklamalarda bulunan Bodrum Belediye Lideri Ahmet Aras, “Hafriyat firmalarının burada yaptığı katliamı tespit etmeye ve gerekeni yapmaya geldik. Bu bölge bilhassa Turgutreis, Dereköy, Gümüşlük, Yaka ve Gürece içinde doğal karakterini koruyan bir bölge. Fakat maalesef Bodrum’a yakışmayan beşerler ve firmalar tüm hafriyatlarını buraya dökerek bu güzelim tabiat kesimini mahvetmişler. Biz belediye olarak üzerimize düşen ne gerekiyorsa yapacağız ve gereken bütün yasal süreci işleteceğiz. Kaymakamlığımız ve Vilayet Etraf Müdürlüğümüz de gerekli süreçleri başlatacak. Ayrıyeten ben, belediye lideri ve bu kentin bir vatandaşı olarak Cumhuriyet Savcılığına bu vatandaşlar hakkında cürüm duyurusunda bulunacağım.” diye konuştu.

‘Hafriyatı istediğiniz yere dökemezsiniz’

Bulundukları bölgenin imar planı olmayan, doğal karakteri korunması gereken bir arazi olduğunu söz eden Lider Aras, “Ama maalesef bir daha kural tanımaz, tabiat ve insan sevmez bireyler burada bir katliam gerçekleştirmiş. Biz bunu buradan kaldıracağız ve tabiatın bu hoş kesimi bir daha canlanacak. Buralar yanarken biz, hayatımızı ortaya koyarak geldik; yangını söndürmeye çalıştık. Tabiat burada bir daha canlanmaya başlamış lakin maalesef bu tabiat düşmanı şahıslar buna müsaade vermiyorlar. Biz de onlara müsaade vermeyeceğiz. birlikte bu kural tanımaz, tabiat sevmez, dünya düşmanı şahıslarla biz hesaplaşmasını biliyoruz. Hafriyatı istediğiniz yere dökemezsiniz. İstediğiniz yerde hafriyat yapamazsınız, iş makinesi çalıştıramazsınız. Zira Bodrum’un her yerinde ya doğal ya da tarihi bir paha vardır.” dedi.

Lider Aras’tan arazi alımlarına yönelik ihtar

Büyük tarım yerlerinin ve imarsız toprakların alınması ve bölünerek satılmasına yönelik uygulamalar yapan şahıslar olduğuna dikkat çeken Lider Aras şunları söylemiş oldu:

“Buraları kendi başlarına nazaran beşer yüz metrekare bölüp vatandaşlara satıyorlar ve onları kandırıyorlar. çabucak sonrasında bu gariban vatandaşlar buralara konut yapmaya çalışıyorlar. Bu Yaka’da, Dereköy’de, İslamhaneleri’nde var. Biz bunları yakaladığımız anda gerekli süreçleri yapıyoruz. bununla birlikte bu dolandırıcılar hakkında cürüm duyurusunda bulunuyoruz. Ben, burada vatandaşlara sesleniyorum, sakın bunlara kanmayın. Tapusuz bir yeri alamazsınız ve inşaat yapamazsınız. Saf ve pak hislerle tahminen kendinize bir yuva yapmaya çalışıyorsunuz lakin bu imkânsız. elbette kanun, hukuk, devlet burayı bulur ve ortadan kaldırırız. Bu çeşitten yapılan uygulamaları da kamuoyuna duyuruyorum. bu biçimde büyük toprakları alıp beşer yüz metrekare bölüp de gariban vatandaşlara satan dolandırıcılar hesabını verecekler.”