Yakıt, fiyatlarla gerçekleştirilen: Bugünden ne olacak

Hasan

New member
Yeni tüketim görevleri tetikleniyor: Dizel yükselmesi için yakıt fiyatları, benzin için düşüyorlar. İşte pompada ne değişiklikler ve önümüzdeki birkaç gün içinde ne bekleyebilirsiniz.

İle ilgili
Erika Malandra

Yayınladı 15 Mayıs 2025, 10:56

Resmi: Tüketim görevlerinin yeni hizalanması başlar. Bu vergi reformu tarafından öngörülüyor, resmi Gazete bunu onaylıyor.

Yakıt Fiyatları: Dizel Açık, Petrol Down

Kararname – Çevre Bakanlığı ve Ekonominin Çalışması – yakıt gaz. Neden? Çünkü biraz daha az kirletiyor. Teknik bir manevra, ancak açık bir siyasi mesajla.

Rakamlara çevrildi: Tüketim bağışları her bin litrede her 15 avroya kadar gidiyor. Benzinli olan aynı miktarda düşer. Bu, çok az göründüğünü söyledi – yüzlerce buçuk bir litre – ama büyük rakamlarda ve uzun vadede fark yaratabilir. Ve belki de yapacak.

Ancak bu arada pazarı fiyat Henüz yeniliği sindirmedi. 15 Mayıs Perşembe, fiyat listeleri henüz tüketim görevlerinin güncellenmesini yansıtmadı. Yine de bir şey zaten hareket ediyor. Verilere göre Günlük röleBazı markalar rötuş yaptı fiyat Relzo: Q8 ve IP, benzin için bir kuruşa, iki dizel için tırmanıyor. Tamoil takip eder. Küçük, ama var.

Yakıt Fiyatları: Sürücüler bugün ne buluyor

Tüketim görevleri için yakıtPompa numaraları açıktır. 1,70 Euro/litre üzerinde self servis benzin. Dizel 1.59'un hemen altında. Ve kim servis edilirse, daha fazlasını harcar: Yeşil için 1.84'e, dizel için 1.72'ye kadar. LPG sabit kalır (0.722), metan bir ipliğe iner. Ama onlar detaylar, diyeceksiniz. Bununla birlikte, otoyolda, tam olan hala sevgili öder: servis edilmeniz gerekiyorsa litre başına neredeyse 2 Euro.

Kim notu, bu çekimler. Kim de iş için rehberlik ediyor. Kim başka seçeneği olmayan, sadece öder.

Ve şimdi? Şimdi domino etkisi bekleniyor. Çünkü tüketim görevleri değiştiğinde, sistem yavaşça hareket eder. Ama hareket ediyor. Ve her zaman sürücülerin umduğu yönde değil.