Türk mühendisler silah sistemlerinin kalbini geliştirdi! ASELSAN kullanıyor

kolluk

New member
Türk mühendisler silah sistemlerinin kalbini geliştirdi! ASELSAN kullanıyor Türk savunma endüstrisi şirketleri tarafınca geliştirilip güvenlik güçlerinin kullanmasına sunulan silah sistemlerinde yerli servo motor ve hareket denetim tahlilleri kullanılıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye bakılırsa, Türkiye’de elektrikli motor üretiminde 60 yıllık bir tecrübeye sahip olan WAT Motor Sanayi ve Ticaret AŞ, endüstriyel motorlarla geliştirdiği yetenekleri son periyotta savunma, otomotiv ve güç üzere farklı kesimlerin kullanmasına sunmaya başladı.

“AVRUPALI ÜRETİCİNİN PERFORMANSININ ÜSTÜNDE PERFORMANS ALIYORUZ”

WAT Motor Eser ve Projeler Önderi Barış Tuğrul Ertuğrul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elektrik motorlarında uzun yıllar ortasında oluşan birikimi 2019 yılından bu yana savunma endüstrisindeki hareket denetim sistemlerine yönelttiklerini söylemiş oldu.

Ülke için fazlaca kıymet taşıyan, son senelerdaki gelişimiyle gurur vesilesi olan savunma endüstrisini teknoloji ve altyapılarıyla desteklemek istediklerini söz eden Ertuğrul, şu biçimde konuştu:

“Savunma endüstrisine hizmet etmek hem ülkemiz için bir vazife birebir vakitte yüksek teknolojili, katma bedelli mamüllerin ortaya çıkması için bir fırsat. 2019 yılından itibaren Türkiye’nin önde gelen savunma endüstrisi kuruluşlarının tahlil ortağı, partneri olarak vazife yapıyoruz. Bu manada gerek tasarımı savunma endüstrisi kuruluşlarına ilişkin mamüllerin seri imalatı gerekse kendi Ar-Ge gücümüzü kullanarak muhtaçlık duyulan eserleri üretiyoruz. Sistemlerin beyaz bir kağıttan başlayarak eserlerde kullanmasına kadar geçen tüm süreçleri tasarlıyoruz.

Bu manada silah sistemlerindeki hassas pozisyonlama sistemlerini çalıştık. Yalnızca motor tarafında kalmadık, kendi sistemlerimizde elektronik de çalıştık. Elektrik motorunun performansının ortaya çıkması için ortasında gömülü yazılımların çalıştığı hareket denetim sistemlerinin yüksek performansla sonuç verdiği sistemlerin geliştirilmesi gerekiyordu. Elektronik takımımızı oluşturduk. Ulaştığımız nokta prestijiyle özgün elektronik motor sürücülerimizde bilinen Avrupalı üreticinin performansının üstünde performans alıyoruz. Bunu sistem üstü, etraf şartı ve saha testlerinde kanıtlamış durumdayız.”

SİLAH SİSTEMLERİNİN KALBİ

Barış Tuğrul Ertuğrul, geliştirdikleri mamüllerin ASELSAN’ın Sarp Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi, Korkut Kundağı Motorlu Namlulu Alçak İrtifa Hava Savunma Silah Sistemi, Gökdeniz Yakın Hava Savunma Sistemi, Volkan-II Tank Atış Denetim Sistemi’nde kullanıldığını söylemiş oldu.

KAYNAK: AA