Tüketici inancı tarihinin en düşük düzeyinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık 2021 Ekonomik İnanç Endeksi bilgilerini deklare etti. Buna nazaran mevsim tesirlerinden arındırılmış tüketici itimat endeksi, aralıkta bundan evvelki aya nazaran yüzde 3,1 oranında azaldı; Kasımda 71,1 olan endeks, aralık ayında 68,9 oldu.
Hanenin maddi durumu endeksi 54,1 oldu
Geçen 12 aylık periyoda nazaran mevcut periyotta hanenin maddi durumu endeksi kasım ayında 56,1 iken, aralık ayında yüzde 3,6 oranında azalarak 54,1 oldu.
Hanenin maddi durum beklentisi endeksi 65,2 oldu
Gelecek 12 aylık periyoda ait hanenin maddi durum beklentisi endeksi kasımda 68,9 iken, aralık ayında yüzde 5,3 oranında azalarak 65,2 oldu.
Genel ekonomik durum beklentisi endeksi 66,7 oldu
Gelecek 12 aylık periyoda ait genel ekonomik durum beklentisi endeksi kasım ayında 68,2 iken, aralık ayında yüzde 2,2 oranında azalarak 66,7 oldu.
Sağlam tüketim mallarına harcama yapma kanısı endeksi 89,6 oldu
Geçen 12 aylık periyoda göre gelecek 12 aylık periyotta sağlam tüketim mallarına harcama yapma kanısı endeksi kasımda 91,4 iken, aralık ayında yüzde 1,9 oranında azalarak 89,6 oldu. (EKONOMİ SERVİSİ)
Hanenin maddi durumu endeksi 54,1 oldu
Geçen 12 aylık periyoda nazaran mevcut periyotta hanenin maddi durumu endeksi kasım ayında 56,1 iken, aralık ayında yüzde 3,6 oranında azalarak 54,1 oldu.
Hanenin maddi durum beklentisi endeksi 65,2 oldu
Gelecek 12 aylık periyoda ait hanenin maddi durum beklentisi endeksi kasımda 68,9 iken, aralık ayında yüzde 5,3 oranında azalarak 65,2 oldu.
Genel ekonomik durum beklentisi endeksi 66,7 oldu
Gelecek 12 aylık periyoda ait genel ekonomik durum beklentisi endeksi kasım ayında 68,2 iken, aralık ayında yüzde 2,2 oranında azalarak 66,7 oldu.
Sağlam tüketim mallarına harcama yapma kanısı endeksi 89,6 oldu
Geçen 12 aylık periyoda göre gelecek 12 aylık periyotta sağlam tüketim mallarına harcama yapma kanısı endeksi kasımda 91,4 iken, aralık ayında yüzde 1,9 oranında azalarak 89,6 oldu. (EKONOMİ SERVİSİ)