Toplumsal medya fenomenleri Buca’yı keşfetti

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Toplumsal medya fenomenleri Buca’yı keşfetti Buca Belediyesi’nin kent turizmini canlandırmak için ikinci kere gerçekleştirdiği #Bucayikesfet tarih çeşidi gezginleri büyüledi. Çarpık kentleşme ve trafikten hoşlukları göz gerisi edilen Buca’nın eşsiz tarihini keşfeden gezginler, toplumsal medyadan deneyimlerini aktardı. Gezginleri kente davet eden Buca Belediye Lideri Erhan Kılıç, “Buca’yı keşfetmek isteyen herkes bizim konuğumuzdur” dedi.

Buca Belediye Lideri Erhan Kılıç’ın daveti üzerine kente gelen toplumsal medya fenomenleri, üç gün boyunca Buca’nın tarihi ve doğal hoşluklarını keşfetti.

Buca’nın eşsiz tarihiyle kültürel pahalarını tanıtarak kent turizmini geliştirmek için yapılan proje kapsamında, Türkiye’nin önde gelen 20 seyahat ve blog müellifi, gezgin ve toplumsal medya fenomeni, deneyimlerini #Bucayikesfet hastagiyle toplumsal medya hesaplarında paylaştı.

Büyüleyen tarih rotası

Belirlenen üç günlük rota kapsamında gezginler, evvela İzmir’in en yeşil yerlerinden birisi olan Buca’nın kırsal kısımlarını keşfetti. Köylerin akabinde kent merkezine geçen gezginler, Buca’nın Levanten köşklerinden kiliselerine, tarihi parklarından mescitlerine, tren istasyonundan hipodroma kadar unutulmaz bir tıp gerçekleştirdi.

Çeşidin ikinci gününde de toplumsal medya fenomenleri, Buca Gölet Tesisleri’ndeki Göl Restoran’da Buca Belediye Lideri Erhan Kılıç ile bir ortaya gelerek kent sohbeti gerçekleştirdi.

Buca’yı keşfetmek isteyen herkes bizim konuğumuzdur

Davetlerini kırmayarak Buca’ya gelen gezginlere teşekkür eden Lider Kılıç, “Bucamız eşsiz tarihi, tabiatı, kültürü, toprakları ve mutfağıyla İzmir’in en değerli ilçelerinden birisi bulunmasına rağmen şimdiye kadar daima sıkıntılarıyla anılmış. Bizler, kent kimliğini yalnızca Türkiye’ye değil tüm dünyaya tanıtmak için çalışmalarımızı ve projelerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Bunu tanıtacak, vatandaşlarımıza anlatacak olan sizlersiniz. Sizleri ağırlamaktan hayli memnunuz.

Biroldukca insan Buca’nın bu biçimdesine tarihi ve kültürel kıymetlere sahip olduğundan habersiz. Daha evvel de tabir ettiğim üzere Buca’yı keşfetmek isteyen herkes bizim konuğumuzdur. Tüm gezginleri, tarih ve kültür meraklılarını Buca’yı keşfetmeye davet ediyorum“ sözlerini kullandı.

yıllardır Buca’da yaşayıp bilmeyenler var

Ben, seyahatseverlerin bu üzere etkinliklerde buluşup deneyimlerini anlatmalarının epey kıymetli olduğunu düşünüyorum. Çok insanın da önyargısını kırdık. Buca’nın ve İzmir’in tarihine dair beklediğim biroldukça şeyi burada bulduk. Burası inanılmaz bir yer. Lavanta bahçelerini, Kaynaklar’daki kamp alanlarını, doğal yerlerini bilmeyenler olduğunu gördüm. Hatta bu hoşlukların Buca’da olduğunu bilmeyen lakin yıllardır Buca’da yaşayan beşerler var. Biroldukca insanın haberi yok. İlerleyen vakit içinderda Kaynaklar bölgesinde kamp planlıyoruz. Bundan daha sonra bir ayağımız Buca’da olacak” dedi.

‘Buca’ya gitmek istediğine emin misin?’

“oldukcaokuyanoldukçagezen” kullanıcı ismiyle bilinen seyahat ve blog müellifi Sevil Mert, “Bu Buca’ya birinci kere gelişim. Daha evvelinde bir ön yargım vardı. Toplumsal medyada paylaşınca ‘Buca’ya gitmek istediğine emin misin?’ diye yazdılar. Lakin buraya gelince o tenkitlerin hakkının olmadığını görüyorum. Beklediğimden epeyce daha hoş bir yerle karşılaştım. Ben kültür ve tabiat çeşitleri yapmayı fazlaca seven biriyim. Köylerde epeyce hoş görüntüler gördüm, lavanta tarlaları gördüm. Kent ortasında de kültür çeşidi yaptık. her insanın gelip görmesi gerektiğini düşünüyorum. Gördüklerim beni hayli şaşırttı” diye konuştu.

Gezginlerin yeni lokasyonu Buca

Balibey’ kullanıcı ismiyle tanınan fotoğrafçı ve gezgin Birol Bali ise “Çok şaşkınım. İzmir’in biroldukca yerine gitmiştim lakin Buca’ya birinci kez geliyorum ve fazlaca şaşkınım. Beni en epeyce Buca’nın tarihi etkiledi. Mimariye kıymet veren, tarihe değer veren biroldukça takipçim var. sıradan şaşkınlar bu biçimde bir yer olduğu için. Evet epeyce tanınan turistik tarihi yerler var lakin bir süre daha sonra bu rotaları bitiriyoruz. Burası mutlaka yeni lokasyon olabilir. Deniz turizmi istemeyen biroldukca gezgin kitlesi var. Kiliseler gördük, köşkler gördük, doğal alanlar gördük. Gezginlerin katiyen Buca’yı keşfedeceğine inanıyorum” dedi.