Tıbbi gider indirimi 730: nasıl yapılır, prosedür, talimatlar

Hasan

New member
Ayın 11’inde, 730’dan sağlık giderlerinin kesilmesi gibi ek kalemlerin Gelir İdaresine iletilmesi mümkün olacaktır.

İle ilgili Giampiero Casoni Yayınlanan 8 Mayıs 2023

Şu anki, geleneksel olarak vatandaş-vergi mükellefinin arayüz oluşturduğu aydır. Gelir İdaresi Başkanlığı ile vergi beyannamesi için ve kesinti için prosedür nedir sağlık harcamaları 730’dan beri çok önemli bir gerçektir. 2 Mayıs’tan bu yana, önceden doldurulmuş şablonlar mevcuttur ve sağlık öğeleri dokunur %19, bakalım ne ölçüde ve hangi belirli öğeler üzerinde. 11 Mayıs Perşembe gününden itibaren kabul etmek mümkün olacak, 730/2023’ü değiştirin ve gönderin ve İtalyan ailelerin temel giderleri arasında tıbbi/sağlık giderleri kesinlikle eksik olamaz.

730’dan sağlık giderlerinin düşülmesi

Kişisel gelir vergisi indirimi, 129,11 Euro’luk indirilebilir tutarı aşan tutar üzerinden %19’a kadar “taşınabilir”dir. Kısacası, kesinti eşittir Harcanan toplam tutar ile 129,11 Euro’luk muafiyet arasındaki farkın %19’u. Engelli kişiler tarafından yapılan ve %19’luk kesinti için tamamen uygun olan harcama türleri vardır. Hangi? engellilerin ambulansla taşınması, yürümek için yapay uzuvların satın alınması. Ancak, düşülmesinin mümkün olacağı münferit kalemler nelerdir?

Mahsup edebileceğiniz münferit kalemler

Bir pratisyen hekim tarafından verilen hizmetler (ziyaretler ve homeopatik ilaç tedavileri dahil); ilaç alımı (ayrıca homeopatik) reçetesiz ve tıbbi reçete ile; uzman ve cerrahi hizmetler; analizler, radyoskopik incelemeler, araştırma ve uygulamalar, tedaviler; hastanede kalışlar veya ameliyatla ilgili kabuller. Sonra tekrar: organ nakli; spa uygulamaları (seyahat ve konaklama masrafları dahil değildir); tıbbi cihazların satın alınması veya kiralanması ve tıbbi ekipman (tıbbi protezler dahil).

Tıbbi bakım hizmetleri ve ilaçlar

Özel yardım altında şunları buluyoruz: hemşirelik ve rehabilitasyon yardımı (fizyoterapi, kinesiterapi, lazer tedavisi vb.); münhasıran kişinin doğrudan yardımına adanmış temel yardım çalışanları veya teknik yardım operatörlerinin hizmetleri; temel yardım faaliyetlerinin koordinasyonu için personelin performansı; profesyonel eğitimcilerin performansı; animasyon ve uğraşı terapisi faaliyetlerinden sorumlu kalifiye personel tarafından performans. Ve parlak İlaçlar için de indirimden yararlanmak mümkün olacak. yetkili mesafeli satış bayilerinden çevrimiçi olarak satın alınan reçetesiz. Sitede Sağlık Bakanlığı Online satış yapmaya yetkili eczane ve mağazaların listesi mevcuttur. onlar dahil ayrıca veteriner ilaçları.