Soylu’nun komşusu lider olmuş, gazeteci şaibeyi yazmış, Peker tehdit etmiş

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Soylu’nun komşusu lider olmuş, gazeteci şaibeyi yazmış, Peker tehdit etmiş ONUR DURMUŞ

Ordu’nun Ünye ilçesinde gazetecilik yapan Cihan Çakır, lokal seçimler öncesi hata örgütü başkanı Sedat Peker’in kendisine ulaşıp ‘bakanlıktaki dostlarını rahatsız ettiği’ için haberlerinin kaldırılmasını istediğini sav etmişti. Sedat Peker de Cihan Çakır’ın bu açıklamalarını doğrulamış ve “Ordu’nun Ünye ilçesinde gazetecilik yapan Cihan Çakır’ın söylemiş oldukleri doğrudur. Kendisine bir dostumu yollayarak AKP belediye lideri ve öbür yetkililerle ilgili yazı yazmaması için uyardım. Samimi ikrar yapıyorum. Bu mevzuyu da araştırın kardeşlerim, buradan epey kabahat çıkar” tabirlerini kullanmıştı.

Sedat Peker’in tehdit ettiğini kabul ettiği gazeteci Cihan Çakır (aşağıdaki fotoğrafta) halktv.com.tr’nin sorularını yanıtladı ve olayın detaylarını anlattı. Hakkındaki haberin kaldırılması istenen Tavlı’nın, Soylu’nun İstanbul Gaziosmanpaşa’dan eski bir yakın bir dostu olduğu anlaşılıyor.

Cihan Çakır, 31 Mart 2019 mahallî seçimleri devrinde tehdit edilmesine sebep olan haber hakkında şunları anlattı:

“19 Ocak’ta 20:00’de AKP’nin Ünye Belediye lider adayları için karar verilecekti. Adem Atik isimin seçilmesi kesin üzereyken son dakikada şimdiki Ünye Belediye Lideri Hüseyin Tavlı seçildi. Ben de öbür gazeteci arkadaşlarım üzere bu duruma mana veremedim ve bunu yanlış hatırlamıyorsam ‘Hüseyin Tavlı oturmak için mi geldi?’ üzere bir başlıkla manşete taşıdım.

Ben Hüseyin Tavlı’nın cemaatlerle şaibeli alakaları olduğuna dair haberler yazmıştım daha evvel. Bunları fotoğraflarıyla da belgelemiştim. O devirde belediye lider adayları GBT’ye girmek zorundaydı. Belediye lider adaylığındaki bu süratli değişikliğin sebebinin bu şaibeler daha öncesinden ortaya çıkmasın diye yapıldığını düşünmüştüm. Sanki Hüseyin Tavlı’yı GBT’ye sokmamak için mi bu kadar telâşlı davranılmıştı?

Aracı gönderdiler, ben direnince Sedat Peker’i arattılar!

Bu başlığın akabinde bana baskı kurmaya çalıştılar. Aracı göndererek bu haberimin acil bir biçimde kaldırılmasını istediler. Mahallî mafya kontakları da kurarak bana baskı yapmaya çalıştılar lakin bunda başarılı olamadılar. ondan sonrasında üst seviye bireyler aracı oldular ancak ben haberimi geri çekmedim. Bu aracı olmak isteyen isimler içinde Sedat Peker ile yakınlığı olan bir isim de vardı.

Vakit daha sonra beni Sedat Peker aradı. Seni tanıyorum. Çok delikanlı çocuksun, mert bir insanmışsın, kardeşimsin sen benim üzere iltifat dolu kelamlar söylemiş oldu. Ben de o periyotta kendisini milliyetçi kimliğiyle tanıdığım için kendisine hürmet duyduğumu söylemiş oldum ve onu kırmayarak haberi çıkardım.

Sedat Peker’den ikinci telefon

sonrasındasında gazetemizde Hüseyin Tavlı’nın haksız yere lider adayı olduğuna dair haberler devam ettik. Ortadan 4-5 gün geçti ve Sedat Peker beni bir daha aradı. Bu sefer kızgındı ve “Sana her seferinde söyleyecek miyiz? Haberi kaldır kardeşim. Bu iş seni aşar. Bu işin ortasında ‘bakanlıktan dostlar‘ var” dedi. Ben de birinci aramanızda sizi kırmadım lakin ben gazetecilik yapıyorum. Madem o denli buyurun siz yapın dedim. Bunun üzerine “Madem inat yapıyorsun sen bilirsin, çayını içmeye gelirim” dedi. Burada açık bir tehdit görmedim fakat imalı konuştuğunu söyleyebilirim.

Soylu ile Tavlı’nın Gaziosmanpaşa’dan tanışıyor

Gazeteci Cihan Çakır’a, Sedat Peker’in sizce ‘bakanlıktaki dostlar’ dediği şahıslar kimlerdi? diye sorduğumuzda, “Ben kimler olduğunu bilemem fakat google’ye Tavlı ailesi ve Süleyman Soylu yazarsanız bir sürü bilgiye ulaşabilirsiniz” dedi. (İşte gazeteci Cihan Çakır’ın işaret ettiği o haberin linki: https://mutlakaoku.com/soylunun-pejmurde-ederiz-sozunun-arkaplani-tavli-ailesi/)

Ünye’de gazetecilere baskı

Çakır ayrıyeten şunları anlattı: “Ünye’de faaliyet gösteren Ünye Maden diye bir firma var. Bu firmada çalışan emekçiler sendikal faaliyetler konusunda aksiyon yaptılar. Ben ve etrafımdaki başka gazeteci arkadaşlar bu olayı haberleştirdim. Ünye Maden’in sahibi Hamit Tecer beni ve gazeteci arkadaşlarımı o periyotta tehdit etti ve kimi gazetecilere de rüşvet vererek haberleri sildirtti. Bana da aracılarla rüşvet teklif ettiler ancak ben kabul etmedim. Ünye Maden’in sahibi Hamit Tecer, Ünye Belediye lideri Hüseyin Tavlı ve kaymakam bu mevzuda iş birliği yaptı.

Kimi gazeteci arkadaşlarım bu teklifi kabul etmeyince haberlerimizden dolayı bizi mahkemeye verdiler. Çalışanlarla ve Ünye Maden’in yetkilileriyle yaptığımız uzun konuşmaları cımbızladılar ve kayıtlarla bizi tehdit ettiler. Belediye lideri şahsen yargıyı etkiledi ve hakim benim 3 celsede fişimi çekti.

Seçim periyodunda gerçek habercilik yaptığımız için Ünye’de bize gazetecilik yaptırmıyorlar.”