Son dakika: Erdoğan üstüne basa basa uyardı! Talimat verip, amacı deklare etti…

kolluk

New member
Son dakika: Erdoğan üstüne basa basa uyardı! Talimat verip, amacı deklare etti… Son dakika haberi… sON DAKİKCumhurbaşkanı Erdoğan, dün AK Parti Genel Merkezinde AK Parti milletvekilleriyle kahvaltıda bir ortaya geldi. Yaklaşık üç saat süren görüşmede Erdoğan, sırayla kelam alan milletvekillerini dinleyerek sorun ve taleplerini tek tek not aldı.

Edinilen bilgilere göre birtakım milletvekillerinin, Türkiye iktisadı maksat alan kur manipülasyonuna karşı 20 Aralık’ta açıklanan önlem paketinin akabinde yaşanan gelişmelerle ilgili bölgelerindeki memnuniyeti lisana getirmesi üzerine Erdoğan “Önümüzdeki devirde enflasyon odaklı gayret olacak” dedi.

ENFLASYON TEK HANELİ OLACAK

Enflasyonda tek haneye indirme konusunda kararlı olduklarını vurgulayan Erdoğan’ın dövizdeki dalgalanmanın denetim altında olduğunu söyleyerek “Bundan daha sonra iktisatta daha inançlı ve istikrarlı bir Türkiye görülecek. Enflasyonu tek haneli sayılara düşürmekte kararlıyız. Çalışmalarımız, önlemlerimiz bu istikamette olacak” dediği açıklandı. görüşmede Erdoğan’ın ayrıyeten marketlerdeki fiyatların birkaç aya kadar düşeceğini de söylemiş olduği kaydedildi.

Muhalefeti de eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yeni iktisat modelini herkese, her tarafıyla uygun anlatın. Muhalefet palavra bilgi veriyor, kamuoyunu manipüle ediyor, yanlış bilgilerle piyasayı zehirliyor. Siz teğe bir, insanlarımıza gerçekleri, neler yaptığımızı anlatın. Eksiğiniz var ise da bilgi muhtaçlığı konusunda bakanlarımız yardımcı olsunlar” sözlerini kullandığı bildirildi.

“ASİYE KIZIMIZIN DURUMA ÇOK ÜZÜLDÜM”

görüşmede sokak hayvanları da gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Gaziantep’te bir köpeğin saldırısı kararı yaralanan Asiye kızımızın durumuna fazlaca üzüldüm. Tedavisiyle yakından ilgileniyorum. Takip ediyorum” dediği açıklandı. Hazine yerlerinin barınaklar için tahsis edilebileceğini söyleyen Erdoğan’ın, belediyelerin bu süreçte atacağı adımları yakından takip edileceğini tabir ettiği kaydedildi.

ÇİFTÇİNİN KASVETLERİ ANLATILDI

Öte yandan birtakım milletvekilleri görüşmede, taban fiyat ve memur maaşlarında bir güzelleştirme yapıldığını fakat tarım sektörünün de kasvet ortasında olduğunu lisana getirdi. Milletvekilleri “Tarım dalı, güç, akaryakıt ve gübre masrafları niçiniyle problem çekiyor. Buna nazaran teşvik sisteminin değişmesi lazım. Çiftçinin kullandığı mazot, gübre ve gücün yarısını devlet ödemeli” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu talepleri not ettiği öğrenildi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ