Sokak ortasında eski eş dehşeti: 4 kurşun sıktı!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Sokak ortasında eski eş dehşeti: 4 kurşun sıktı! İstanbul Avcılar’da , birlikteindeki bir bayan ile sokakta yürüyen 43 yaşındaki Gönül Ayvacıoğlu’nu eski eşi Mukadderat Kocayemiş, tabancayla peş peşe 4 el ateş ederek bacaklarından vurdu.

Ayvacıoğlu ile saldırgana karşı koymaya çalışan birlikteindeki bayan yere düştü, Yazgı Kocayemiş ise kaçtı. Yaralı Gönül Ayvacıoğlu hastanede tedavi edildikten daha sonra taburcu edildi.

Kısa mühlet yakalanan 50 yaşındaki saldırgan ise, polisteki süreçlerinin akabinde bugün sevk edildiği adliyede mahkemece tutuklandı.

“Boşandıktan daha sonra atakları bitmedi”

Seyyar tatlıcılık yapan Baht Kocayemiş ile Gönül Ayvacıoğlu, 23 sene evli kaldı. Evliliklerinden bir erkek, bir de kızları oldu.

Koca şiddetine daha fazla dayanamayan Gönül Ayvacıoğlu, 2018’de ayrılmak isteyince çift, mutabakatlı boşandı.

Gönül Ayvacıoğlu akabinde imam nikahlı olarak öbür birisiyle evlendi. Gündelik işlerle geçimini sağlayan Gönül Ayvacıoğlu’nun argümanına nazaran; eski kocası imam nikahlı eşine silahla saldırdı, akabinde kendisini maksat aldı, 2018’de kendisine silahla saldırarak, 2 kurşunla yaraladı. Lakin kaygısından şikayetini geri aldı.

“Reçelin içine ekmek kırıntısı düştü diye bayan dövülür mü?”

Taburcu olduktan daha sonra konutunda açıklamalarda bulunan Gönül Ayvacıoğlu, şunları söylemiş oldu:

“Evlilik vakit içinderında da şiddet uyguluyordu. Darptan burnumun döndüğünü bilirim. Reçelin içine ekmek kırıntısı düştü diye bir bayan dövülür mü? Ben 23 sene çocuklarım için sabrettim lakin en sonunda ‘yeter’ dedim, mutabakatlı boşandık. Ben aradım Kader’i dedim ki ‘ben evleneceğim’ dedim. ‘Ne halin var ise gör’ dedi ancak gitti, benim evleneceğim kişiyi vurdu. 10 gün daha sonra yakalanmadı, geldi beni de vurdu. Sol bacağımdan vurdu, kalça kemiğim eksiksiz parçalandı.

Şişli Kuştepe’den Esenyurt’a taşındım. Burayı da buldu. Bir bidon kezzap vardı elinde. Gerisinden gördüm, o beni görmedi. Görseydi beni de yakacaktı. Birinci vurulmamdan daha sonra daha berbat şeyler yapar dehşetiyle şikayetimi geri aldım.”

“Göğsümü amaç alınca silahı tutukluk yaptı”

Gönül Ayvacıoğlu
“Ben hiç anlamadım otomobillerin içinden geldi, hayli yakından ateş etti. daha sonra patır patır saymaya başladı. Ben yere düştüm. ‘Vurma Baht kâfi artık, ne olur vurma’ diye yalvarıyorum. ‘yeter vurdun vuracağın kadar’ dedim, poşetle vurmaya başladım. daha sonra göğsümü gaye alınca silahı tutukluk yaptı, vuramadı, talih yapıtı ayaktayım” halinde konuştu.

“Acı çekmekten, vurulmaktan bıktım”

Ayvacıoğlu şu sözleri kullandı:

“İki oldu bunu yapıyor. Artık bu acıyı yaşamak istemiyorum. Sahiden bu acıyı yaşamak istemiyorum, bıktım artık. Bir bayan boşandı diye niye bu kadar şiddet görüyor, niye? Şayet; ananız, bacınız, kardeşiniz var ise kimse demesin ki, bu benim başıma gelmez.

Bıktım artık, vurulmaktan daima acı çekmekten bıktım artık, yoruldum, kaldıramıyorum. Psikolojim allak bullak, geceleri uyuyamıyorsun sokağa çıkamıyorsun. Çıkarken sağına, soluna daima bakıyorsun, ‘acaba bir yerden çıkacak mı’ diye.”