Sokak ortasında 3 milyon dolarlık gasp teşebbüsü kamerada

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Sokak ortasında 3 milyon dolarlık gasp teşebbüsü kamerada Fatih Laleli’de içerisinde 3 milyon dolar bulunan çantayla yürüyen iki kardeş, iki kişinin gasp teşebbüsüne uğradı. Kendilerine doğrultulan iki tabancaya aldırmayan kardeşler, çantayı canları kıymetine korudu. Yaşanan o anlar etraftaki güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Olay, 4 Ekim Pazartesi günü sabah saatlerinde meydana geldi. Argümana nazaran, çantalarında 3 milyon dolar bulunan iki kardeş, iş yerlerine gitmek için yürüdükleri sırada silahlı iki kişi tarafınca gasbedilmek istendi. İki gaspçının ellerindeki tabancaları doğrulttuğu kardeşler çantayı kaptırmamak için canları değerine direndi. Çantayı alamayan gaspçılar, olay yerinden süratlice uzaklaştı.

‘Önceden güvenlik timleri vardı’

Olayın şahitlerinden esnaf Turan Kalkan, “Sabah 09.00 sıralarıydı. Ticaretle uğraşan arkadaşlarımız var. İki kişi otomobilden, arkadaşların olduğu istikamete yöneldi. İki tane silahlı saldırgan arkadaşa silah doğrultu. Biz orada müdahale ettik. O sırada başkası bana silah doğrulttu. Ben de geri kaçtım. Çok zorladılar çantayı vermemek için. sonrasındasında şüpheliler kaçtı. Gasba uğrayanlar bizim iş hanındalar. Kendilerini tanıyoruz lakin birkaç günden beri gelmiyorlar. Söylentilere göre çantada 3 milyon dolar varmış. Biz 32 seniçin beri buradayız. Evvelce inanç timleri vardı. Bugünlerde sokakta yoklar. niye yoklar bilmiyorum. Olağan bu da emniyetin bileceğin iş” dedi.

‘bu biçimde olaylar yeni yeni yansıdı’

Etraftaki bir başka esnaf Kadri Karaer ise, “Gasp teşebbüsü oldu. Para çantasını otomobilden indirdiklerinde takip etmişler. İki kişi silahlı akın yaptı paraları almak için ancak alamadılar. Bizim komşularımız, ofisleri var burada. Söylentiye bakılırsa 3 milyon dolar varmış çantada lakin net değil doğal. Birkaç aya kadar bu biçimde olaylar yoktu. Yeni yeni başladı. Bitmiş bir şeydi ancak yenidendan bu çeşit olaylar dönmeye başladı” dedi.

Güvenlik kamerasına yansıdı

Yaşanan gasp anları etraftaki güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Manzaralarda, iki kişinin sokakta elinde çanta ile yürüyen kardeşlere tabanca doğrulttukları ve kardeşlerin buna karşın çantayı kaptırmayarak bir iş hanına girdikleri görülüyor.