Sıfırıncı Gün Dizisinin Ejder’i Yiğit Özşener Kimdir?

kolluk

New member
Özellikle Ezel’deki Cengiz performansı ile büyük beğeni toplamasına karşın bu Yiğit Özşener’in birinci başarısı değildi. Üzgünüm Leyla, Unutma Beni, Güneşi Gördüm, Dudaktan Kalbe, Aşk Tesadüfleri Sever, Kaybedenler Kulübü başarılı oyuncunun Ezel dizisi öncesi rol aldığı üretimlerden yalnızca birkaçı. Alışılmış ki bunun bir de daha sonrası var! Dedemin İnsanları, İntikam, Yavuz ve Hoş üzere başarılı üretimlerle mesleğini sürdüren oyuncu, yeni dönemde Sıfırıncı Gün dizisinde canlandıracağı Ejder karakteri ile ekranlara dönüyor. Pekala Yiğit Özşener’in çocuğu var mı? Hakkında merak edilenlere birlikte karşılık bulalım.

6 Nisan 1972’de İzmir’de dünyaya gelen Yiğit Özşener, sırf oyunculuk konusunda başarılı değil.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği’nden mezun olduktan daha sonra, Kuleli Askeri Lisesi’nde yedek subay olarak İngilizce öğretmenliği yaptı.

Ardından Koç Üniversitesi’nde 1997’de başladığı İşletme masterı olan MBA’yı (“Master of Business Administration”) 1999 yılında tamamladı.

Akademik muvaffakiyet desen, o da var!

Üstelik bu eğitimini, 1994 yılında başladığı ve 2001 yılına kadar sürecek olan, Studio Oyuncuları Topluluğu’nda eğitim ve çeşitli yerlerde sahne alırken yaptı.

Örneğin, 1995’te Şahika Tekand’ın yazıp yönettiği ‘Gergadanlaşma’ isimli oyun Bulgaristan ve Makedonya’da gerçekleştirilen şenliklere katılıp, ayrıyeten sinema ve dizilerde rol aldı.

2000’de bir reklam sinemasında oynadıktan daha sonra, tıpkı yıl Yunanistan Delphi’de gerçekleştirilen 10. Antik Oyunlar Şenliği’nde, Thedoros Terzopoulos’un yönettiği “Herakles” üçlemesinde rol aldı.

hem de 2001’de kurulan ‘Dükkan’ isimli Tiyatro Topluluğu’nun kurucu üyesidir.

İngilizce ve Fransızca bilen başarılı oyuncu, Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği’ne üye ve bununla birlikte seslendirme de yapıyor.

Ayrıca 1989 yılında THY’den aldığı planörlük brövesi var. Durun daha bitmedi, yelken ve dalış sertifikaları da var!

On parmağında on beceri desek hiç abartmış sayılmayız.

Üzgünüm Leyla, Herkes Kendi Meskeninde, Karanlıkta Koşanlar, Zeybek Ateşi, Unutma Beni, Ey Artık Asker, Estağfurullah Yokuşu, Apartman, Çalınan Ceset, 24 Saat, Arapsaçı, Avrupa’da Bir Gün, Gece 11:45, Tombala, Rüzgarlı Bahçe, Beş Vakit, Düş Üzere, Yoldaki Kedi, Kabuslar Konutu: Onlara Dokunmak üretimleri 2000-2008 yılları içinde rol aldıkları.

2009 yılında Mahsun Kırmızıgül’ün yazıp yönettiği Güneşi Gördüm sinema sinemasında Caner karakterine hayat verdi.

Tanınırlığını Aslı Tandoğan, Burak Hakkı, Özge Lider üzere oyuncuların rol aldığı Dudaktan Kalbe ile artırdı.

Belçim Alım ve Mehmet Günsür ile birlikte Aşk Tesadüfleri Sever sineması ve çabucak akabinde, Nejat İşler ve Ahu Türkpençe ile Kaybedenler Kulübü’nde büyük ses getirdi.

2009-2011 yılları içinde Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere, Cengiz Atay üzere isimlerle birlikte Ezel dizisinde rol aldı ve Cengiz karakterini canlandırdı.

Onu hem epeyce sevdik hem ondan nefret ettik.

Çetin Tekindor ve Gökçe Bahadır ile birlikte rol aldığı Dedemin İnsanları sineması epey sevilmişti.

Son, Bir Ferhat ile Sevecen Kıssası, Galip Derviş, Ocak Ayının İki Yüzü, İntikam, Yüzyıllık Mühür, İşe Fayda Bir Şey isimli üretimlerde rol aldı.

Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün ile birlikte Bahadır ve Güzel’de rol aldıktan daha sonra, Kaybedenler Kulübü Yolda, Bozkır, Hatıra Fotoğrafı, Ramo, Kırmızı Oda, 10 Bin Adım, Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı, Cezailer isimli dizi ve sinemalarda oynadı.

Yeni dönemde kendisini Sıfırıncı Gün dizisinde Ejder karakteriyle izleyeceğiz!

Yiğit Özşener’in en son 2020 yılında bir arada görüntülendiği bir sevgilisi vardı. Bağları devam ediyor diye düşünülse de, Yiğit Beyefendi özel hayatını zımnî tutmayı seven isimlerden.

Ayrıca başarılı oyuncunun bir çocuğu olduğuna dair bir tez var. Lakin hakkında hiç bir bilgi bulunmuyor.

Yiğit Özşener’e Sıfırıncı Gün’de muvaffakiyetler dileriz. Reytingi bol olsun!