Bu önemli bir adım çünkü sağlık profesyonelleri Almanya’da sorumlu faaliyetler yürütüyor ve sağlık hizmetlerine önemli bir katkı sağlıyor. Hastalara yönelik yüksek kaliteli bakım yalnızca iyi eğitimli uzmanlarla garanti edilebilir.
Özünde, öncelikle mesleki yasaların modernleştirilmesiyle ilgilidir. Ana konular arasında okul ücretlerinin kaldırılması, eğitim ödeneklerinin getirilmesi, eğitim için tek tip kalite standartlarının oluşturulması, akademileşme sorunları ve finansman sorunları da yer alıyor. Buna toplam on sağlık mesleği dahildir.
Genel sağlık meslekleri kavramının temel taşları gerekli yasal değişikliklerin temelini oluşturur ve sağlık mesleklerinde eğitime ilişkin temel reformların başlangıç noktasını oluşturur.
“Sağlık hizmetleri mesleklerine ilişkin genel kavram”ın kilit noktaları, federal kanunla düzenlenen aşağıdaki on meslekte eğitimi içermektedir:
Özünde, öncelikle mesleki yasaların modernleştirilmesiyle ilgilidir. Ana konular arasında okul ücretlerinin kaldırılması, eğitim ödeneklerinin getirilmesi, eğitim için tek tip kalite standartlarının oluşturulması, akademileşme sorunları ve finansman sorunları da yer alıyor. Buna toplam on sağlık mesleği dahildir.
Genel sağlık meslekleri kavramının temel taşları gerekli yasal değişikliklerin temelini oluşturur ve sağlık mesleklerinde eğitime ilişkin temel reformların başlangıç noktasını oluşturur.
“Sağlık hizmetleri mesleklerine ilişkin genel kavram”ın kilit noktaları, federal kanunla düzenlenen aşağıdaki on meslekte eğitimi içermektedir:
diyetisyen ve diyetisyen,
mesleki terapist ve mesleki terapist,
konuşma terapisti ve konuşma terapisti,
Masöz ve tıbbi cankurtaran ile masör ve tıbbi cankurtaran,
Fonksiyonel teşhis için tıbbi-teknik asistan ve fonksiyonel teşhis için tıbbi-teknik asistan,
Tıbbi-teknik laboratuvar asistanı ve tıbbi-teknik laboratuvar asistanı,
Tıbbi-teknik radyoloji asistanı ve tıbbi-teknik radyoloji asistanı,
ortoptist ve ortoptist,
Fizyoterapist ve fizyoterapist aynı zamanda
Ayak hastalıkları uzmanı ve ayak hastalıkları uzmanı.