Pokemon Kartları: Neden Hype kolektif kartların etrafında durmuyor?

kolluk

New member
Toplama kartları
Hype neden Pokémon kartlarını kırmıyor

Makale Dinle

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Yazarımız Pokémon kartlarını çocukken topladı. Şimdi oğlu da toplama tutkusuna düştü. Bu onun içindeki rahat anılara yol açtı.

Inselpark Arena Hamburg'da 10.30 Pazar günü. Aslında burada bulunan kulenin basketbolcuları yerine, en sıcak TCG fırsatları söz konusu olduğunda sadece koleksiyoncular terliyorlar. Çünkü Kongre Günü. Bir kelimeyi anlamayan herkes için: TCG “ticaret kartı oyunu”, yani toplama kartı oyunu anlamına gelir. Bir kongrede, perakendeciler ve koleksiyoncular ortak hobilerini alışverişi, satın almak, satmak ve yaşamak için bir araya gelirler.

Yedi yaşındaki oğlum, arkadaşı ve ben onun ortasındayız, kelimenin en gerçek anlamında: Kalabalıklar arasında duruyoruz, pek hareket edemeyiz ve Pokémon, yu-gi-oh çevresindeki yutturmaca ne kadar büyüküm! Veya bir parça hala. Pokémon kartları özellikle burada odaklanıyor. Hemen hemen her standda, en son güçlendirici, en iyi eğitmen kutuları, hatta nadir kartların gizlendiği söylenen makineler var. Tablolar değiştirilir ve verilir. Diğer standlarda gerçekten iş dünyasına iniyorsunuz: birkaç yüz, bazen 1000 Euro'nun üzerinde kartlar masanın üzerinden geçiyor. Etkileyenler de bu etkinliğe katılır ve en değerli setler hakkında rapor verir. Kesinlikle kartları tekrar çocuklar için daha popüler hale getiren bir faktör.

27 Şubat 2025.08: 31

Ticaret kartı oyunu

Pokémon kartlarımın değeri ne kadar? Kolektif Kart Oyunu Hakkında Tüm Bilgiler

Birçok insanın Pokémon'a referansı var

Sürekli olarak devam eden diziyi izlediğiniz veya Gameboy'dan geçiş yapmak için uzanan ve Pokémon Go ile akıllı telefona gelip gelmediğiniz veya kartı oynamakla ilgilenip ilgilenmediğiniz ya da Pokémon ile temas noktaları olup olmadığı önemli değil. Karakterlerle özdeşleşebilirsiniz, dizide olduğu gibi farklı Pokémon ve yetişkinler, kendi çocuklarınız ilk kartlarla eve geldiğinde en son nostalji anı yaşayabilir. Oğlum toplamaya başladığında, kartlarla başa çıkmak için tekrar geldi.

Özellikle çocuklar kendilerini cep canavarları aracılığıyla da profesörler, özellikle de kendilerini sadece cep telefonu oyununda değil, aynı zamanda kendi durumlarında değerli kartlarda bir motif olarak da profesörlerler. En güçlü Pokémon'a kim var? En tatlı kim? Veya en nadir kart? “Los Angeles Times” adlı bir makalede, bir toplayıcı özetliyor: “Kartlar bir tür çocuk para birimi haline geldi.”

Pokémon kartlarının değeri sahtekarlar

Ancak bazı yetişkinler de özellikle nadir kartlarla, özellikle çocukluklarından hala bildikleri kartlarla süslemek istiyorlar. Gerçekten oyunda iseniz, hala profesyonel bir şirket tarafından nadir kopyaları dejenere edebilirsiniz. En iyi derecelendirmeye sahip kartlar elbette en popüler olanıdır ve aynı zamanda değer artışı yaşar. “Los Angeles Times” a göre, Pokémon kartları şu ana kadar en popüler beyzbol kartlarını geçti.

Bugün, sadece toplama kartlarının seçimi çok daha büyük değil ve sunum ilk yıllardan daha süslü. Birçok kart da önemli ölçüde artmıştır. Ancak bu aynı zamanda taklitlerle değerli bir iş yapan dolandırıcıları da başlattı. Çocuklar gerçek ya da bir değişim için sahte kart takviye ettiklerinde sorunlu hale gelir. Bu genellikle okul bahçesinde yasaklanması yasak olan anlaşmazlıklara ve hatta okullarda bile yol açar.

Oğlumun okulunda da, hırsızlık, argümanlar ve isteksiz iş hırsızlığına geldiğinden, bu kısıtlanmalıydı. Bir öğretmenin gözetimi altında, artık en azından haftada bir mola sırasında değiştirilebilir. Pokémons'ın oğlumun e -postasının okul yönetiminde görünmesini beklemezdim.

31 Ocak 2025.15: 46

40 Olun: Bir Kadın Bir Pastaya Mum Kazanıyor

Çocuklar, partiler, karşılaştır

40 olmadan önce bilmek isterdik

Yani sadece Pokémon'un kalıcı başarısının arkasındaki kartlardaki dizi, oyun veya motiflerle duygusal bağ yok. Hobinin karlı olabilmesi de bir rol oynar. Her durumda, çocuğuma iki hafta sonra kırılan herhangi bir plastik oyuncaktan daha yeni Pokémon kartları vermeyi tercih ediyorum. Kartları satın alırken, nispeten yüksek bir değer olmanın mümkün olduğunu biliyorum. En iyi durumda, kartı sevmez olmaz, oğlum yeni bir şey satın almak için “sermaye” yapabilir.

Benim için önemli: TCG oğlumla bir hobi olmalı ve bir iş olmamalı. Ona satın alarak veya değiştirerek aşırıya kaçmamayı öğretiyorum. Yine de, çocuk odasındaki çekmecesinde bir tür değeri olduğunu bilmek daha iyi bir his var ve hala kartlarla çok eğleniyor. Sağlıklı bir seviye alır, bunu oğluma göstermek ve toplarken ona eşlik etmek istiyorum.

Ticaret kartı oyunları stratejiler gerektirir ve eğlencelidir

Pokémon sadakatinin bir başka yönü şunlar olmalıdır: malzeme değeri olmayan kartlar da önemlidir. Onlardan kolektif kart oyununu oynamak için bir güverte bir araya getirebilirsiniz. Çünkü birçok insan kartları öncelikle toplasa da, elbette oynamak için oradalar. Oyun yönünün önemi de yeni bir uygulama gösteriyor: “Pokémon TCG Pocket” yayından kısa bir süre sonra on milyondan fazla indirildi. Bu arada, Pokémon Tikkok ve Co.

Eski Pokémon kartlarımın ne kadar değerli olduğunu öğrenmek istedim ve şaşırdı

Yazarımızın çocukken topladığı bir yığın Pokémon kartı

Pokémon kart koleksiyonumun eBay'de değeri nedir?

Bu: İlkokuldan Pokémon kart koleksiyonum. Kesin olmak için 84 parça.

© Denise Fernholz / Neon.de

Daha
Resim altyazısını aç

Görüntü altyazısını kapatın

Geri

Daha öte

Benim küçük benim Pokémon kartlarını okul molası sırasında arkadaşlarıyla değiştirmek için kolektif davasına koydu. Okuldan sonra, hangi yeni kartları geri aldığını kesinlikle gururla tekrar gösterecek. Ve bu hala hatırlayabileceğim hoş bir duygu.