Otomotiv üretimini canlandıracak yeni yatırımlar

Hasan

New member
Stellantis, Amerika Birleşik Devletleri'nde yatırım yaparak Belvidere, Toledo ve Kokomo'daki yeni fabrikalarla varlığını güçlendiriyor. Önemli araçların ve bileşenlerin üretimine yönelik planlar.

İle ilgili 
Erika Malandra 
Yayınlandığı tarih 23 Ocak 2025, 11:45

Otomotiv devi Stellantis yakın zamanda ABD'de yeni yatırımlar yapacağını duyurdu ve Donald Trump'ın göreve gelmesinden sonra hareket eden ilk otomobil üreticisi oldu.

Stellantis USA: devin istihdamı ve ekonomisi için yeni yatırımlar

Amerikan otomotiv pazarı, Trump'ın korumacı politikalarının da etkisiyle büyük bir toparlanma bekliyor. Büyük bir toparlanma hedefiyle hangi yatırımlar planlanıyor? Kuzey Amerika COO'su Antonio Filosa, çalışanlara yazdığı bir mektupta şirketin sonraki adımlarının altını çizerek, Stellantis Amerika Birleşik Devletleri'ndeki varlığını güçlendirmek. “Geçen hafta yemin töreninden önce Başkanımız John Elkann'ın bir araya geldiğini size bildirmek istedim. Koz Filosa, Amerikan otomobil endüstrisine verdiği destekten duyduğumuz coşkuyu ifade etmek ve bunun istihdam ve ekonomi üzerindeki etkilerini tartışmak için” diye yazdı. “John, ABD'de yatırım yapmaya devam etme, üretim kapasitesini artırma ve Amerikan işgücü için istikrar sağlama niyetini doğruladı” diye ekledi…

Stellantis USA: Ekonomik canlanmaya hangi fabrikalar katılıyor?

İlgili fabrikalar arasında Belvidere, Toledo ve Kokomo'daki fabrikalar da var. Özellikle, eski CEO Carlos Tavares'in yönetimi altında kapatılan Belvidere tesisi, yeni bir orta boy pick-up üretmek için faaliyetlerine yeniden başlayacak. Dev şirketin 2023 yılında UAW sendikasıyla anlaşmaya vardığı göz önüne alındığında bu haber beklenmedik. Üretime devam edilmesi planlanıyordu, ancak muhtemelen elektrikli otomobil satışlarındaki yavaşlama nedeniyle kendisini her şey dondururken buldu. Benimsenen yeni strateji, yeni nesil Dodge Durango'nun üretiminin planlandığı Detroit ile Jeep Wrangler ve Jeep Gladiator'ın üretim hatlarının güçlendirileceği Toledo'ya da önemli yatırımları içeriyor. Ayrıca Kokomo, Indiana Amerikatüm ağ için temel bileşenlerin üretimini güçlendirmeyi amaçlayacaktır.