Otobüs sürücüsü nöbet geçiren çocuğu hastaneye yetiştirdi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Otobüs sürücüsü nöbet geçiren çocuğu hastaneye yetiştirdi Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde halk otobüsünde epilepsi nöbeti geçiren bebek, aracın sürücüsü tarafınca ambulansa yetiştirildi. Hastaneye kaldırılan bebek tedaviye alınırken, o anlar araç içi kameraya yansıdı.

Ereğli ilçesinde dün özel halk otobüsüne binen bayan, bir arada seyahat ettiği 1 yaşındaki yeğeni E.A.’nın nefes almadığını söyleyerek ağlamaya başladı. Bayan otobüs sürücüsü Hamit Yavuz’un yanına giderek, kendilerini hastaneye götürmelerini istedi. Yavuz duraklarda durmadan hastaneye hakikat yola çıktı. Bu sırada otobüste bulunan bir yolcu, 112 Acili arayarak durumu bildirdi. Otobüs sürücüsü Hamit Yavuz, E.A.’yı Kışla Mahallesi Sanayi kavşağında karşılaştığı 112 Acil Sıhhat grubuna teslim etti. Birinci müdahalesi ambulansta yapılan E.A. özel bir hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan çocuğun sıhhat durumunun uyguna gittiği açıklandı.

İnsanlık nazaranvini yaptığını belirten Hamit Yavuz, “Son duraktan çocuk ile otobüse bindi. bir mühlet daha sonra “Abi çocuğum nefes almıyor. Ne olur beni hastaneye yetiştir” diye bağırdı. Ben de ona dayanarak dörtlüler ve farları yakıp tam gaz giderken yanımdaki öbür yolcu da ambulans ile irtibat haline geçti. Daima olarak ambulansa nerede olduğumuzu bilgilendirdi. Sanayi girişinde ambulansa çocuğu teslim ettim. Yolcu almaksızın çocuğu ambulansa yetiştirdim” dedi.

Bu ortada halk otobüsünde yaşananlar araç içi kameralarına yansıdı. İmgelerde çocuğun kötüleştiği, halasının ağlayarak sürücüden yardım istediği, bir diğer yolcunun çocuk ile bayana yardım etmeye çalıştığı, Hamit Yavuz’un duraklarda bekleyen yolcuları almadan yoluna devam ettiği ve çocuğu sıhhat takımına teslim ettiği görüldü.