Neredeyse evde değil, hemen çocuklara ve hane halklarına bakmalıyım

kolluk

New member
J. Peirano: Gizli Aşkın Kodu
Eve gelir gelmez, karım beni çocuklar ve ev için gerer

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Mükemmeliyetçi ev ve ebeveynlik hayali ilişkiyi sallıyor, Patrick P. ihtiyaçları ile ihmal edildiğini hissediyor. Julia Peirano büyük bir anlayış gösterir ve bir fikri vardır.

Eşim ve ben sekiz yıldır evliyiz ve iki çocuğumuz var (kızı, 3 yaşında ve oğlu, 7 ay). Çok çalışıyorum, karımın özellikle ebeveyn izninde olduğuna karar verdik.

O çok mükemmeliyetçi ve küçük şeyler hakkında birçok düşünce olan biri. Hızlı bir şekilde stresli ve bunalmış. Bir örnek: Kızımız için çocukların doğum gününde, üç kek pişirir, tüm evi temizler ve tabaktaki peçeteleri de kaplar. Aile öğleden sonra geliyor, ertesi gün bir çocuğun doğum günü, her şey mükemmel bir şekilde hazırlanmış ve hatta konuk çocukların ebeveynleri için yiyecek.

Sık sık ona daha rahat görmesi gerektiğini söylüyorum, sonuçta üç yıllık bir çocuk için sadece bir çocuk doğum günü ve eşim çok gergin olmasaydı herkes daha ciddi olurdu. Ama bunu bilmek istemiyor. Aksine: eve girer girmez beni gerdiriyor. Ben aynı anda çocuklarla oynamayı, doğru zamanda yatağa getirmeyi, akşam yemeği hazırlamayı, günlerini istemek ve daha sonra mutfağı özelliklerine göre mükemmel bir şekilde temizlemeyi tercih ediyorum.

Dışarı çıkmak istersem, bunun neden işe yaramadığını her zaman bulur. Eskiden hentbol oynardım ve bunu düzenli olarak, en azından haftada bir kez ve her seferinde hafta sonu bir oyuna yapmak istiyorum. Ama karım haklı değil. Hafta sonu çocuklarla yalnız olduğunu bana kınıyor. Çok çalıştığımdan ve çocuklar için çok az şey olduğumdan şikayet ediyor. Evimizi ve geçimin çoğunu finanse ediyorum!

Arkadaşlarımla dışarı çıkmak ya da eşimle bir hafta sonu geçirmek istediğimde (örneğin bir düğün geliyor çünkü), eşim ilk önce çocukları düşünüyor ve arkadaşlarınızla arkadaşlarınızla arkadaşlarıyla ve çocuklarıyla arkadaşları çeviriyor. İki kişilik bir kalede bir düğüne gitmek ve tekrar bizim için zaman geçirmek yerine, bir aile dairesi rezervasyonu yaptı ve çocuklar bu düğüne hoş geldiniz olmasa da, çocukları yanlarında aldı.

Sonuç olarak baba ve ekmek kazanan gibi hissediyorum, ama artık hissetmiyorum. Ve eşim sadece bir anne ve benim için neredeyse hiç vakti yok. Giderek daha fazla memnun kalmadığımı anlıyorum, ama onunla konuşamazsın. Hızlı bir şekilde sitem olur veya rahatsız olur.

Bir şey daha: Ondan herhangi bir tanınma almıyorum, ama her zaman şikayet edecek bir şeyleri var, benden daha da fazla talep ediyor ve bir şeyi doğru yapmamamın birçok nedenini buluyor. Arkadaş çevremizde zaten ilk ayrımlar var ve bazen bunun benim için daha iyi bir yol olmayacağını merak ediyorum.

Değerlendirmeniz nedir?

© Kirsten Nijhof

Julia Peirano: Gizli Aşkın Kodu

Hamburg-Blankenese ve St. Pauli'de ücretsiz uygulamada davranışsal bir terapist ve aşk koçu olarak çalışıyorum. Doktoraimde, ilişki kişiliği ile aşktaki mutluluk arasındaki bağlantıyı araştırdım ve sonra aşk hakkında iki kitap yazdım.

Terapötik çalışmam hakkında bilgi www.julia-peirano.info adresinde bulabilirsiniz.

Herhangi bir sorunuz, probleminiz veya sevgi var mı? Lütfen bana yazın (maksimum bir din A4 sayfası). Soruların ve anonim yanıtın Haberler adresinde yayınlanabileceğini belirtmek isterim.

20 yıl önce sık sık terapide çocuklar, hane halkları ve kendi çalışmalarından bunalmış kadınlarım vardı. Tabii ki, bu konu hala çok yaygın. Bununla birlikte, son yıllarda, erkekler genellikle buna benzer bir durumda tedaviye girmiştir. Bir veya daha fazla çocuğu vardı, babası rollerini ciddiye aldılar, aynı zamanda zorlu bir işi vardı ve ailelerinde kendilerini rahat hissetmediler.

Bir yandan, kendileri için zamanları yoktu, öte yandan, eşleri ile bir arada ve yakınlık için neredeyse hiç zaman yoktu ve buna ek olarak, sık sık eleştirildiler, himaye ve karısı tarafından ciddiye alınmadılar.

Bu hikayelerin çoğunun ya bir ayrılıkta ya da sadece bir olayda ve sonra bir ayrılıkta sona erdiğini söylersem kesinlikle şaşırmayacaksınız. Ayrılmaya kadar olan yıllar içinde birçok hayal kırıklığı vardı, bazı saldırganlık ve tartışma, bazen iç sonlandırmaya kadar sessiz geri çekilme. Yani bu ailelere katılan herkes uzun süre acı çekti ve paralarının değerini almadı. Durumunuzu çok anlıyorum! Görünüşe göre karısı, herkesin sonra yaşaması gereken kuralları sunuyor ve onlarla birlikte nasıl yaşamak istediklerini düşünmeye hazır değil.

Aynı zamanda karısının bir anne ve baba olarak aşırı beklentileri var gibi görünüyor ve bir tür modern bullerbü yaşamak istiyor: mükemmel çocuk doğum günleri, sürekli temiz ve prezentabl bir ev, diğer ailelerin iyi bir ağı (en iyi ebeveynler olarak altın madalya çevresinde de subliminal rekabet olabilir). Karınız bir birey olarak ve serbest çalışan kişi olarak kaybolmuş gibi görünüyor. Kendisinin rahatlamasına ve bağımsız bir yaşama izin vermemesi bilinçaltında hayal kırıklığına uğrayabilir ve bu hayal kırıklığı daha da iyi bir anne olmayı telafi eder.

Bu makaleyi okuyan ve kendilerini karısının davranışlarında bulan kadınlara iki kitap tavsiye edebilirim:

Kadın Okulu Iris tarafından kökten

Kadınların tükenmesi: Kadın mevcudiyetine karşı Franziska Schutzbach tarafından.

Karınız sorgulamak ve yeniden düşünmek istemiyorsa, aile yapınızı değiştirmek mümkün olmayacak.

Bu yüzden karınıza nasıl hissettiğinizi ve ne kadar memnun olmadığınızı ciddi şekilde anlatmanızı tavsiye ederim. Bu noktada, durumun ciddiyetini anlayabilmesi için ona ayrılık fikrinden bahsetmek de meşru olurdu. Çünkü karısı, çocukların ve kendi anne rollerine (kendi anne rollerini) kendi odağına yansıtmadan kendi odağını yansıtıyor gibi geliyor. Muhtemelen aynı mükemmel bir aile fikrine sahip olmanızı ve bunun için her şeyi feda etmeyi bekliyorsunuz.

Yalnızca karınızla konuşmalarda direnç ve çatışmalar olduğundan, eşinizle birkaç tavsiyeye gitmenizi ve başarılı bir aile hayatının fikirleri üzerinde çalışmanızı tavsiye ederim. Karınız, çocukluğunda şimdi çocuklarına sunmak istediği ve çocukluk yaralanmalarını mükemmel bullarbü anne hayatı ile aşırı telafi ettiği iyileştirici bir aileye sahip olmayabilir.

Bu şekilde yaşamak istemediğinizi defalarca vurgulamanız önemlidir. Kendinize, yani spor, rahatlama ve arkadaşlarınız için zamana sahip olmak istiyorsunuz ve ayrıca eşinizle yetişkin bir çift olarak hassasiyet, konuşmalar ve güzel aktiviteler için zaman geçirmek istiyorsunuz.

Tabii ki, bu aşamada her biri kalan süre sınırlıdır. Çok küçük çocukları var ve çok çalışıyorlar. Ve yine de birbiriniz için bilinçli olarak zaman almak ve sırtınızı serbest tutmak için önemlidir, böylece kendinizle, ihtiyaçlarınızla ve ayrıca sağlıklı kalabilirsiniz.

Karınıza bir ailenin bir hapishane olmadığını, kendinizi rahat hissettiğiniz ve dahil olmaktan hoşlandığınız bir yer olduğunu açıkça belirtebilirsiniz. Ve nerede rahatlayabilirsiniz. Çünkü yetişkin çocukların annelerinin ve babalarının hikayelerinden bir şey çok açıktır: iş yükü asla daha kolay ve daha az olmaz! Noel'den sonra veya okuldan sonra çocukların nihayet daha iyi ve daha rahat olacağını umabilir, ancak bu bir yanlıştır. Her zaman kırılmış bir şey vardır, birçok görev vardır, her zaman ailede veya işte çatışmalar vardır.

Masanın orada kaplanması için sola çektiğiniz bir masa örtüsü gibidir. Ancak masanın sağ tarafı boş. Ve bezi sağa geri çekerseniz, solda ortaya çıkar.

Bunalmış hisseden tüm ailelere çok yardım almalarını ve böylece kendilerini rahatlatmalarını tavsiye ederim. Birkaç öneri: Haftada birkaç kez gelen bir temizlik yardımı veya hatta oyun alanına pişiren veya ütülenen ve daha sonra çocuklarla alışveriş yapan bir ev yardımı. Organik bir liste veya süpermarkette teslim edilen yiyeceklerle bir sipariş. Bir AU çifti bu zaman için bile yararlı olabilir. Büyükanne ve büyükbaba yoksa, internette çocuklara okumayı veya onlarla tiyatroya gitmeyi seven büyükanne ve büyükbabalar da bulabilirsiniz. Düzenli olarak hentbol eğitimine gidebilmeniz için bir bebek bakıcısını kendiniz işe alabilir ve dahil edebilirsiniz. Böylece karılarına, kazandıkları özgürlüklerle daha fazla yüklemeden onlara baktıklarını gösterirlerdi.

Umarım daha rahat ve daha mutlu bir aile modelinde karınızla çalışmak için bir fırsat olarak memnuniyetsizliğinizi alacaksınız. Hala bu krizi büyüme ve değişim için bir fırsat olarak alma şansınız var. Birçok çift yardım almadan ve ilişkileri üzerinde çalışmadan önce çok uzun süre bekler. Sonra birkaç terapist olarak: çoğunlukla ilişkinin uzun süre yaşamadığını ve bu nedenle kurtarılamayacağını bulun.

Birlikte yaşamak için oyunun kurallarını değiştirirken size çok fazla güç, cesaret ve kalıcılık diliyorum!

Saygılarımla
Julia Peirano

*Bu makale, çevrimiçi mağazalardaki ürünlere bağlı kuruluş bağlantıları içermektedir. Bir kullanıcı üzerine tıklar ve bir şey satın alırsa, yayıncı üreticiden değil, satıcıdan bir komisyon alır. Tabii ki, bir ürün satın aldığınız ve ne zaman size bağlıdır.