nedir, nasıl çalışır, gereksinimler, nasıl talep edilir

Hasan

New member
1 Eylül’den itibaren “çalışabilir” olan bazı ailelerin eğitim ve çalışma Desteğine erişmesi mümkün olacaktır.

İle ilgili Giampiero Casoni Yayınlanan 10 Mayıs 2023

bu Meloni hükümeti refahçılığı teşviklere dönüştürmeyi amaçlar ve bunu Eğitim ve iş için destek. Vatandaşlık geliri tükeniyor ve o zamandan beri 1 Eylül 2023 kesin ekonomik özelliklere sahip yeni önlem geliyor. Yoksulluk durumlarında istihdam edilebilir insanları desteklemek için bir önlemdir. Ve yine gönderilen kanun hükmünde kararnamede yer alan bir kuraldır. damgalama için Genel Muhasebe Ofisine. Aslında, zor durumdaki aileler için yeni katılım ödeneğini getiriyor.

Eğitim ve İstihdam Desteği Nedir?

içinde bulunduğu aileler reşit olmayanlar, engelliler veya 60 yaş üstü var. Buna eğitim ve iş için destek denir ve maksimum 12 ay için ayda 350 Euro ödenek. Sadece topluma faydalı eğitim programlarına ve projelere katılan vatandaşlara ödenecektir. Dikkatli ol, geliyor kişisel bir önlem, bu, aynı alıcıda daha fazla alıcı olduğu anlamına gelir. İki işsiz çocuğu olan iki ebeveyn, çekirdek olarak ayda 1.400 avroya kadar alma hakkına sahip olacaktır.

Tutar ve ödeme koşulları

Ve bir ön koşul var: tüm bileşenler eğitim ve iş için harekete geçmek zorunda kalacak. Ve gereksinimler? Yaşlılık çağındaki vatandaşlar bunun için başvurabilir 18 ila 59 yaş arası mutlak yoksulluk koşullarında, aile ISEE değeri daha yüksek olmayan 6.000 Euro’da İçerme Hibesi için uygun olmayanlar yılda bir. İlgili taraf bir hizmet sözleşmesi yapacak ve böylece iş teklifleri alabilecek veya eğitim kurslarına katılabilecektir.

Gereksinimler ve maksimum ay sayısı

Kararname metni şu şekildedir: “Topluma yararlı eğitim programlarına ve projelere tüm süreleri boyunca katılmaları halinde ve her halükarda azami on iki aylık bir süre için ilgili taraf, işe başlama önlemlerine katılım için tazminat gibi aylık 350 avroya eşit bir ekonomik fayda elde eder. ekonomik fayda INPS tarafından aylık banka havalesi yoluyla ödenir“.