Meslek liselerinden 9 ayda iktisada 418 milyon TL katkı

kolluk

New member
Meslek liselerinden 9 ayda iktisada 418 milyon TL katkı Öğrenci maharetlerinin artması için büyük değere sahip olan döner sermaye kapsamındaki üretim kapasitesi, her geçen gün artıyor. 2021 yılı başından Eylül ayı sonuna kadar meslek liselerinde üretimden elde edilen gelir, 2020 yılının tıpkı devrine nazaran %50 artarak 418 Milyon 591 bin liraya ulaştı.

Mesleksel eğitimin yaşanan paradigma değişimi, geliştirilen projeler ve yapılan yatırımlarla bir daha Türkiye’nin umudu olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söz eden Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dönüşümün üretime de direkt yansıdığını belirtti.

2020 yılında meslek liselerinde üretimden elde edilen gelirin son iki yılda yüzde 100 artarak 503 milyon 197 bin 847 liraya ulaştığını hatırlatan Özer, şunları söylemiş oldu: “Salgın sürecinde uzun mühlet yüz yüze eğitim yapılmamasına rağmen 2021 yılında da artış sürüyor. Bu yılın birinci 9 ayında meslek liselerinde üretimden elde edilen gelir, geçen yılın tıpkı devrine göre yüzde 50 artarak 418 milyon 591 bin liraya ulaştı.

2021 yılında daha büyük bir artış hedeflediklerini lisana getiren Özer, sürecin planlandığı üzere ilerlediğini aktardı. Özer, üretim portföyünde önemli değişiklik yapıldığını belirterek şöyleki dedi:

“Artan üretim kapasitesini 2021 yılında mesleksel eğitimin kalitesini direkt etkileyen atölye altyapımızı güçlendirmek üzere yönlendirdik. Mesleksel eğitimde kullandığımız atölye deney setlerini ve tasarım marifet atölyelerinde gereksinim duyulan ders ve başka sınıf araç gereçlerini artık meslek liselerimizde üretiyoruz.”

en çok GELİR İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR’DEN

2021 yılının birinci dokuz ayında üretimden en çok gelir sağlayan birinci üç ilin geçen ay da olduğu üzere bir daha İstanbul, Ankara ve İzmir olduğunu belirten Özer, bu vakitte mesleksel ve teknik eğitim okul ve kurumlarının üretimlerinden İstanbul’da 53 milyon 686 bin, Ankara’da 40 milyon 720 bin ve İzmir’de 22 milyon 353 bin liralık gelir elde edildiğini kaydetti.

İSTANBUL BÜYÜKÇEKMECE KUMBURGAZ MESLEKSEL VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİRİNCİLİĞİ KAPTIRMADI

Okullar bazında yapılan üretim sırlamasında, 10 milyon 889 bin lira üretimle İstanbul Büyükçekmece Kumburgaz Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi birinci olurken Gaziantep Şahinbey Mehmet Rüştü Uzel Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi 9 milyon 479 bin liralık üretimle ikinci, Şanlıurfa Karaköprü GAP Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi 8 milyon 309 bin liralık üretimle üçüncü oldu.

Bakan Mahmut Özer, 2021’de bu süreci muvaffakiyetle yürüten Mesleksel ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne, tüm vilayet müdürlerine, okul yöneticilerine öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.