Memura yüzde 5+7 artırım, lidere 32 bin lira maaş Memur maaşlarında 2022 ve 2023 senelerında yapılacak artırımın belirlendiği toplu iş mukavelesi görüşmelerinde Türkiye Kamu-Sen’le birlikte hareket eden Memur-Sen, attığı imzayla görüşmelerin başındaki bir fazlaca talebinden vazgeçti. 600 liralık seyyanen artırım rafa kaldırılırken, 3600 ek gösterge konusunda da bir daha somut adım atılmayıp yalnızca kelamlar verildi. Yüzde 21 olarak belirlenen artırım talebi önümüzdeki yılın birinci 6 ayı için yüzde 5, ikinci altı için yüzde 7 olarak belirlendi. Memur-Sen Genel Lideri Ali Yalçın’ın ‘fazlaca düzgün bir sözleşme’ değerlendirmesinde bulunması ise reaksiyonlara niye oldu.
MAAŞI OCAKTA 36 BİN LİRA OLACAK
Yaklaşık 6,5 milyon memur ve memur emeklisinin bir daha enflasyona ezdirilerek, sefalete mahkum edildiği tenkitleri gelirken, Memur-Sen Genel Lideri Ali Yalçın’ın yüksek maaşı da dikkat çekti. Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine nazaran Yalçın’ın hala Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Lideri olarak 32 bin 115 lira aylık aldığı, Ocak 2022’de de maaşının 36 bin liraya yükseleceği açıklandı.
SORULARI CEVAPSIZ BIRAKTI
Ali Yalçın mevzuya ait soruları cevapsız bırakırken, basın danışmanlığı lider maaşının sendika tüzüğü ile belirlendiğini deklare etti. Memur-Sen tüzüğüne bakılırsa genel lider, taban aylık katsayısının 7.000 sayısıyla çarpımı kararı bulunan fiyata, yüzde 10 oranında eklenen ölçüde net maaş alıyor. Yalçın, ayrıyeten Eğitim Bir-Sen Lideri olarak da fiyat alıyor.
MAAŞI OCAKTA 36 BİN LİRA OLACAK
Yaklaşık 6,5 milyon memur ve memur emeklisinin bir daha enflasyona ezdirilerek, sefalete mahkum edildiği tenkitleri gelirken, Memur-Sen Genel Lideri Ali Yalçın’ın yüksek maaşı da dikkat çekti. Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine nazaran Yalçın’ın hala Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Lideri olarak 32 bin 115 lira aylık aldığı, Ocak 2022’de de maaşının 36 bin liraya yükseleceği açıklandı.
SORULARI CEVAPSIZ BIRAKTI
Ali Yalçın mevzuya ait soruları cevapsız bırakırken, basın danışmanlığı lider maaşının sendika tüzüğü ile belirlendiğini deklare etti. Memur-Sen tüzüğüne bakılırsa genel lider, taban aylık katsayısının 7.000 sayısıyla çarpımı kararı bulunan fiyata, yüzde 10 oranında eklenen ölçüde net maaş alıyor. Yalçın, ayrıyeten Eğitim Bir-Sen Lideri olarak da fiyat alıyor.